ایران اینترنشنال - پدرام سلطانی نايب رييس اتاق بازرگانی ايران در توییتر خود نوشت که با ادامه سیاست ارزی کنونی، باید منتظر ادامه گرانی نرخ ارز با ارقامی نگرانکننده در ایران بود.
سلطانی در توییتر خود عنوان کرد که درخواست برای واردات با دلار ۴۲۰۰ تومان به شدت افزایش یافته است و صف تخصیص هر روز طولانیتر میشود.
در توییتر این فعال اقتصادی آمده است: «رانت ارزى واردات به دلارى ٢٥٠٠ تومان بالغ شده است، يعنى ٦٠ درصد تفاوت!»
مطالب بیشتر در سایت ایران اینترنشنال
بر اساس گزارشهای منتشر شده در رسانههای مختلف داخل ایران، قیمت دلار در بازار غیررسمی بیش از ۷ هزار تومان معامله میشود.
از سوی دیگر دلار با نرخ دولتی نیز به صورت محدود به متقاضیان عرضه میشود.
هادی قوامی، عضو هیأترییسه کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ۱۹ فروردین ماه به خبرگزاری خانه ملت اعلام کرد که دلار ۸ و ۱۲هزار تومانی دور از انتظار نیست.
مهرداد لاهوتی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نیز چندی پیش اعلام کرده بود که « دولت از نوسانات ارزی، سود ۱۲۰ هزار میلیارد تومانی کسب کرده است».
واعظی: گرانی جدی است؛ اجناس انبارها به سرعت در اختیار مردم قرار گیرد
رئیس دفتر رئیسجمهور با اشاره به جدیت موضوع گرانی و تمهیدات دولت برای مقابله با آن گفت، رییسجمهور از همه دستگاههای ذیربط خواسته تا به موضوع گرانی وارد شوند.
به گزارش ایسنا، روز چهارشنبه ۲۳ خرداد محمود واعظی با اشاره به پیگیریهای رئیسجمهور برای کنترل گرانی در جامعه، گفت که موضوع گرانی به طور جدی در دولت مطرح شده است.
او با انتقاد از محاسبات فروش اجناس با ارز بالاتر از نرخ دولتی، توسط برخی بخشها، گفت:«رئیسجمهور شدیدا درخواست کرده که همه دستگاههای ذیربط به موضوع گرانی ورود کنند، از سوی دیگر اجناسی که در انبار مانده به سرعت در اختیار مردم قرار گیرد».
محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز با قبول کاستیها در اقتصاد کشور گفته: «مردم باید بدانند ما افزایش ۵۰ تا ۶۰ درصدی نرخ برخی کالاها را تکذیب نمیکنیم».
به کانال خبرنامه گویا در تلگرام بپیوندید
هزینه سه برابر و درآمد کمتر یعنی سفره خالی
طبق آمارهای بانک مرکزی هزینه خالص یک خانوار در ایران از حدود ۹۰۳هزار تومان در سال ۸۷ به چیزی حدود ۳ میلیون و۷۰۰ هزار تومان در حال حاضر رسیده که بیانگر رشد ۳۱۵ درصدی نسبت به ده سال قبل است.
حسین راغفر، استاد اقتصاد گفته که یک سوم مردم ایران اکنون زیر خط فقر قرار دارند و شش درصد نیز دچار گرسنگی هستند.
با در نظر گرفتن کاهش ۶۶ درصدی ارزش پول ایران، اگر شهروندی ده سال قبل با ۱۰ هزار تومان میتوانست در تهران بیش از یک کیلو گوشت بخرد، اما امروز با همان پول شاید بتواند ۲۰۰ گرم از همان گوشت تهیه کند.
با وجود اعتراضهای گسترده در ماههای اخیر نسبت به وضعیت معیشت هنوز مسولان حکومت نتوانستهاند تورم را مهار کنند. مردم اکنون نگرانند بازگشت تحریمها در چند ماه آینده روند گرانی کالاهای اساسی را افزایش دهد.