Tuesday, Jun 19, 2018

صفحه نخست » تبعات مسدود کردن تلگرام در حوزه اشتغال و آزادی‌های اینترنتی

Telegram.jpgحکومت ایران از ظرفیت‌های توسعه‌یافته خود در حوزه فن‌آوری، بدون توجه به هزینه‌ آن، برای افزایش سانسور استفاده می‌کند

کمپین حقوق بشر در ایران ـ ۲۹ خرداد ۱۳۹۷- با مسدود کردن پیام‌رسان پرمخاطب تلگرام توسط قوه‌قضاییه در اول خرداد ماه که منجر به اختلال در زندگی روزمره آنها شد، در زمانی که اعتراضات مردم و مطالبات آنها در برابر دولت فزونی یافته است، به قیمت از دست‌دادن شغل و درآمد و همچنین افزایش نارضایتی در ایران تمام شده است.

در گزارش جدید ۴۰ صفحه‌ای که توسط کمپین حقوق بشر در ایران امروز با عنوان «بستن دروازه: پیامد‌های مسدود کردن پیام‌رسان تلگرام در ایران» منتشر شد، ده‌ها ایرانی از طیف‌های مختلف سیاسی، فرهنگی و اجتماعی نظر خود ر در مورد هزینه‌های فیلتر شدن این اپلیکیشن پیام‌رسان برای ۴۰ میلیون کاربر فعال که به صورت روزانه از آن در زندگی خود استفاده می‌کردند، بیان کرده‌اند.

هادی قائمی مدیر کمپین حقوق بشر در ایران در این مورد گفت: «رو در رویی حکومت با ۴۰ میلیون کاربر اپلیکیشن تلگرام در ایران، بدون توجه به نارضایتی ایجاد شده از این حرکت، نشان دهنده ترس عمیق رهبران ایران از جریان آزاد اطلاعات و ادامه دادن بی قید و شرط سانسور به هر قیمتی است.»

به دلیل آنکه ایرانی‌ها از تلگرام برای همه چیز، از ارتباطات شخصی و خبر گرفته تا موارد مربوط به سلامت و بهداشت، تحصیلات و تجارت استفاده می‌کردند، حوزه و تاثیر مسدود کردن این اپلکیشن بی‌سابقه است. از سال ۱۳۹۷ تلگرام به عنوان وسیله اصلی برای دسترسی ایرانی‌ها به اینترنت تبدیل شد.

این گزارش مسدود کردن تلگرام را در زمینه سرمایه‌گذاری وسیع و ده ساله حکومت ایران در زیرساخت ملی اینترنت کشور بررسی می‌کند. شبکه‌ای که طراحی شده تا دسترسی ایرانیان به دنیای دیجیتال را توسط حکومت محدود، کنترل و سانسور کند. این گزارش نشان می‌دهد که با وجود بیانیه‌ دولت حسن روحانی، در فیلتر شدن تلگرام، بین بخش‌های مختلف حکومت اجماع وجود داشته است. همچنین در این گزارش پیامد‌های مسدود کردن تلگرام بر حقوق دیجیتال، اجتماعی و اقتصادی بررسی شده است.

گزارش را از اینجا دانلود کنید.

هادی قائمی گفت: «فیلتر کردن تلگرام به اقتصاد کشور ضربه وارد می‌کند، آن هم در زمانی که اقتصاد توان تحمل چنین ضربه‌هایی را ندارد.» او اضافه کرد: «فیلتر کردن تلگرام نشان داد که برای حکومت ایران سانسور و کنترل بیشتر اهمیت دارد تا رفاه مردم ایران.»

یافته‌های کلیدی گزارش بستن دروازه: پیامد‌های مسدود کردن اپلیکیشن پیام‌رسان تلگرام در ایران:

  • این ممنوعیت مسیر مهمی در دسترسی ایرانیان به اینترنت را محدود می‌کند و تلاشی است برای قطع دسترسی آنها از هرگونه اطلاعات یا ارتباطی که توسط دولت کنترل و سانسور نشده است.
  • این ممنوعیت نشان می‌دهد که تاثیر حسن روحانی به عنوان رییس جمهور، با وجود آنکه برضد فیلتر شدن تلگرام موضع گرفت اما در عمل تاثیری برای برداشتن فیلترینگ نداشت، در فضای سیاسی ایران در حال از بین رفتن است.
  • بسیاری از کاربران ایرانی با استفاده از فیلترشکن‌ها به اپلکیشن تلگرام همچنان دسترسی دارند اما آنهایی که دسترسی لازم به منابع و با دانش چگونگی استفاده از این ابزار‌ها را ندارند، نمی‌توانند از تلگرام استفاده کنند.
  • افرادی که به پیام‌رسان‌های داخلی مهاجرت کردند، فقط از محتوایی استفاده خواهند کرد که توسط حکومت تایید شده است. این اپلیکیشن‌ها حکومت را قادر می‌سازد تا از کاربران آنها جاسوسی کنند.
  • اقدام وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات در دولت حست روحانی تلاش کرده است تا دسترسی به ابزارهای فیلترشکن مورد نیاز ایرانی‌ها برای استفاده از تلگرام را مسدود کند، زیرسوال بردن مخالفت حسن روحانی با فیلترینگ تلگرام محسوب می‌شود.
  • فیلترینگ که به دستور قوه قضاییه اعمال شده است، نشان دهنده تمرکز رو به رشد قدرت در زمینه سیاست‌های اینترنتی در سازمان‌های تحت کنترل تندرو‌های ایران است.
  • این ممنوعیت به طور مستقیم موجب تضعیف حقوق اقتصادی و اجتماعی مردم خواهد شد. تلگرام بصورت عمیق در کسب و کار روزانه مردم در هم آمیخته شده به طوری که فیلترینگ تلگرام بر روی درامد و شغل مردم اثر خواهد داشت.
  • زیان‌های مالی از فیلترینگ تلگرام در زمانی اتفاق می‌افتد که اقتصاد به دلیل سوء مدیریت، تحریم‌ها، سرمایه‌گذاری کم و خروج ایالات متحده از توافق هسته‌ای با ایران، تحت فشار قرار گرفته است. ناآرامی بیشتر می‌تواند سرکوب شدید و از بین رفتن بیشتر آزادی‌های مدنی و سیاسی را باعث شود.

بستن دروازه: پیامد‌های مسدود کردن اپلیکیشن پیام‌رسان تلگرام در ایران بر اساس تحقیقات گسترده کمپین در پنج سال گذشته در زمینه دسترسی به اینترنت و مسائل مرتبط با حریم خصوصی در ایران و همچنین مصاحبه مفصل با طیف متنوعی از ایرانیان داخل ایران در بازه زمانی بین فروردین تا اردیبهشت ۱۳۹۷ انجام شده است. مصاحبه شوندگان شامل کارشناسان فناوری اطلاعات، روزنامه‌نگاران، صاحبان کسب و کار، فعالان حقوق بشر، کارگران، دانشجویان، بانکداران، کارکنان دولتی و هنرمندان هستند.

هادی قائمی گفت: «فیلترینگ تلگرام گامی بزرگ برای از بین بردن آزادی آنلاین مردم است.» او اضافه کرد: «جامعه بین المللی باید با قاطعیت صدای خود را در دفاع از آزادی اینترنت و حقوق اساسی ایرانیان به گوش مقامات ایرانی برساند.»

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy