بی بی سی - گزارشها و همچنین ویدئوهایی که به دست بیبیسی فارسی رسیده حاکی از تجمعاتی در شهرهای ماهشهر و اهواز در حمایت از مردم خرمشهرهستند.
همچنین گزارش شده چهار نفر از فعالان مدنی در اهواز دستگیر شدهاند اما هنوز جزئیاتی بیشتری در این باره منتشر نشده است.
اعتراضها به کمبود آب آشامیدنی در خرمشهر، شب گذشته شنبه نهم تیرماه به خشونت کشیده شد.
گزارشها از خرمشهر در استان خوزستان در روز یکشنبه دهم تیرماه حاکی از وجود شرایط امنیتی در این شهر بوده است. وزیر کشور گفته در درگیریهای شب گذشته هیچ کس کشته نشده و فقط یک نفر به بیمارستان منتقل شده است.
براساس برخی گزارشها جادههای آبادان خرمشهر، اهواز خرمشهر و آبادان اهواز تحت کنترل است. ایست بازرسیها در این جادهها ماشینها را کنترل میکنند.
همچنین فعالان حقوق اعراب در ایران میگویند که تاکنون دهها نفر بازداشت شدهاند.
ولیالله حیاتی، فرماندار خرمشهر، به خبرگزاری صدا و سیمای ایران گفته است که خبر کشته شدن صحت ندارد و فقط پنج نفر "به صورت سطحی" زخمی شدهاند. عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور ایران هم گفته که "یک زخمی به بیمارستان منتقل شده است."
همزمان غلامرضا پورجلالی، مدیر اداره آب خرمشهر، به معترضان گفته که مشکل آب و شوری آن حل شده و خرمشهر "به طور کامل از این بحران خارج شده است."
فرماندار خرمشهر معترضان را "عوامل خرابکار و اغتشاشگر" خوانده که به گفته او ساکن خرمشهر نیستند و از شهرهای دیگر وارد منطقه شدهاند.
خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) نوشته که در حال حاضر "آرامش کامل" به شهر بازگشته است. این خبرگزاری شب گذشته گزارش داد که معترضان "پس از دعوت پلیس به متفرق شدن با ماموران درگیر شدند" و به سوی ماموران چوب و سنگ پرت کردند و "حتی بخشی از پل جدید خرمشهر را آتش زدند."
تصاویری که شب گذشته به بیبیسی فارسی رسید حاکی از جو ملتهب، تیراندازی و فرار معترضان بود. در شبکههای اجتماعی تصویری دیگر از مردی منتشر شده که روی زمین افتاده و گفته میشود که گلوله خورده است.
حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور، گفته در حوادث خرمشهر "یک نفر مسلح بوده و ۱۰ نفر از پرسنل نیروی انتظامی زخمی شدهاند."فعالان مدنی در خرمشهر اوضاع فعلی این شهر را امنیتی توصیف میکنند.
اعتراضها به کمبود و کیفیت بد آب شهری در چند روز گذشته در خرمشهر ادامه داشته است.
به کانال خبرنامه گویا در تلگرام بپیوندید
معترضان جمعه هشتم تیرماه با در دست داشتن ظرفهای خالی آب مقابل مسجد جامع این شهر تجمع کردند.
وزیر کشور گفته است که طرح آبرسانی غدیر ۱۵ تیرماه در خرمشهر به نتیجه میرسد اما به خاطر "بعضی تحریکها" در روزهای پایانی، اعتراضها آغاز شد. آقای رحمانی فضلی گفته مجری طرح، سپاه و قرارگاه خاتمالانبیا است.
امام جمعه خرمشهر: اگر مسوولان دروغ بگویند آتش به اختیار میشویم
عبدالنبی موسوی، امام جمعه خرمشهر، درباره وعده مقامهای این استان برای رفع مشکل شوری آب تا ۱۵ تیرماه به معترضان گفت که "اگر مسوولان بار دیگر دروغ گفتند، من در کنار مردم تحت عنوان آتش به اختیار در صف مطالبهگری قرار خواهم گرفت."
امام جمعه خرمشهر گفته بود که بهترین امکانات در مرز کشور است اما سودش به مرزنشینان نمیرسد.
خبرگزاری ایرنا نوشته که "شایعه" انتقال آب خوزستان به عراق به نارضایتی مردم این منطقه از کمآبی و ایجاد بحران دامن زده است.
ایرنا به نقل از منابع مختلف این موضوع را تکذیب کرده است.
تیراندازی در اعتراضات آب در خرمشهر واکنشهای گستردهای در شبکههای اجتماعی داشته است. بسیاری از کاربران از "تیراندازی به سوی معترضان" ابراز ناراحتی کردهاند.
شماری دیگر هم "حمله به موزه" و مغازهها در این شهر را به معترضان نسبت داده و مدعی شدهاند که تیراندازی کار عدهای بوده که داخل جمعیت معترضان نفوذ کردهاند.
آسیه باکری، فرزند حمید باکری، از فرماندهان جنگ در آبادان، تصویر پدرش در روز آزادسازی خرمشهر را یادآوری کرده و گفته اگر زنده بود شاید خرمشهر را رها نمیکرد.
مصطفی تاجزاده، از اعضای ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی که در انتخابات جنجالی ۱۳۸۸ سالها زندانی بود، در توییتر خود از مردم خوزستان خواسته که "همدلی مقامات و تلاش آنان" را ببینند.
بعضی از کاربران با انتقاد از این توییت گفتهاند که بدون آب آشامیدنی نمیتوان دوام آورد و یکی هم خطاب به او نوشته "آب اصلاحات نیست که وعده دویست ساله بدین."
بر اساس گزارشها میزان سختی آب شبکه آبرسانی خرمشهر و آبادان در سه روز گذشته به "شش برابر" حد مجاز رسید که عملا آب آشامیدنی در این منطقه را غیرقابل استفاده کرد.