Friday, Jul 6, 2018

صفحه نخست » چین: ایران باید با همسایگانش در خلیج فارس همراهی کند

10B7DF39-0A6E-4FDB-8F1A-0C69EDE36531.jpegدویچه وله فارسی:

یک مقام چینی گفته ایران بایستی تلاش بیشتری برای رسیدن به ثبات در خاورمیانه کند و با همسایگانش همراه شود. این سخنان در آستانه سفر وزرای ۲۱ کشور عربی به پکن در هفته آینده بیان شده است.
معاون وزیر امور خارجه چین درباره تهدید مقامات ایرانی به بستن تنگه هرمز گفته است که چین و کشورهای عربی مناسبات نزدیکی درباره صلح در خاورمیانه و همچنین در مورد مسئله ایران دارند.
"چن شیادونگ" روز جمعه ۶ ژوئيه (۱۵ تیر) به یک خبرگزاری گفته است: «چین همواره معتقد است که کشور مربوطه [ایران] بایستی تلاش بیشتری برای دستیابی به صلح و ثبات در منطقه انجام دهد و مشترکا [با دیگر کشورها] صلح و ثبات را در آنجا تامین کند.»
این سخنان پس از اظهارات حسن روحانی و چند تن از مقام‌های نظامی ایران بیان می‌شود که تلویحا یا مستقیم تهدید کرده‌ بودند در صورت تحریم خرید نفت ایران، اقدام به بستن تنگه هرمز خواهند کرد.
این مقام وزارت خارجه چین همچنین تاکید کرده است: «به خصوص به عنوان کشوری در خلیج [فارس]، بایستی خودش را وقف یک همسایگی خوب و یک همزیستی مسالمت‌آمیز کند.»
معاون وزیر خارجه چین در ادامه گفته که کشورش به نقش مثبت و سازنده خود ادامه خواهد داد.

دیدار وزرای کشورهای عربی با مقامات چینی

این سخنان در آستانه دیدار وزرای کشورهای عربی با مقامات چین در هفته آینده بیان شده است. قرار است سه‌شنبه آینده ۱۰ ژوئیه (۱۹ تیر) وزرای ۲۱ کشور عربی به اضافه امیر کویت، شیخ صباح الاحمد الجابر الصباح در پکن با مقامات چین دیدار کنند. شی جین پینگ، رئیس‌جمهوری چین این نشست را افتتاح خواهد کرد.

در یک واکنش سیاسی دیگر، معاون وزیر خارجه چین گفته قطر نیز در این نشست شرکت خواهد کرد اما نگفته در چه سطحی و با چه کسی. این در حالی است که عربستان سعودی، امارات متحده عربی، بحرین و مصر در تابستان سال گذشته روابط دیپلماتیک و تجاری خود با قطر را به اتهام همکاری این کشور با تروریسم قطع کردند؛ اتهامی که قطر همواره آن را رد کرده است.
"چن شیادونگ" گفته است: «ما از تمام طرف‌ها دعوت کرده‌ایم تا با یکدیگر ملاقات کنند و همچنین نگرانی‌های یکدیگر را در نظر بگیرند و راهی برای حل این مشکل از طریق گفت‌وگو پیدا کنند.»
عربستان سعودی، عراق و کویت مهمترین فروشندگان نفت به چین هستند. قطر نیز بخش مهمی از گاز مایع طبیعی چین را تامین می‌کند. بنابراین هرگونه بلوکه کردن تنگه هرمز پیامدهای جدی برای اقتصاد چین خواهد داشت.
با این وجود چین به دلیل حجم گسترده مبادلات اقتصادی با ایران ناچار است در قبال کشورهای عربی از جمله عربستان سعودی جانب احتیاط را رعایت کند.
یک سوم نفت کل دنیا که از راه دریا حمل می‌شود، روزانه از تنگه هرمز می‌گذرد. این تنگه کشورهای اصلی تولیدکننده نفت در خاورمیانه را به بازارهای آسیا-پاسیفیک، اروپا، شمال آمریکا و دیگر بازارهای جهانی متصل می‌کند.
چین در سال‌های گذشته نقش کمرنگی در صحنه بین‌المللی داشت اما از شش سال پیش که رئيس‌جمهوری کنونی آن بر سر کار آمد، نقش خود را در خاورمیانه توسعه داده است. این کشور همچنین در سال ۲۰۱۵ ناوچه‌ای را برای تخلیه اتباع خارجی از یمن به منطقه فرستاد.

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy