دویچه وله ـ فدراسیون جهانی فوتبال، فیفا فهرست اسامی داوران برگزیده برای قضاوت دیدارهای نیمهنهایی جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه را اعلام کرد. نام علیرضا فغانی، داور ایرانی نیز در این فهرست ۱۲ نفره به چشم میخورد.
اگر چه تیم ملی فوتبال ایران مسابقات جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه را در مرحله گروهی وداع گفت، اما حضور فوتبال ایران در این رقابتها همچنان ادامه دارد.
علیرضا فغانی، داور موفق ایرانی، یکی از ۱۲ داوری است که فدراسیون جهانی فوتبال، فیفا، برای قضاوت دیدارهای مرحله نیمنهایی جام ۲۰۱۸ برگزیده و فهرست آنان را ظهر دوشنبه (۹ ژوئیه / ۱۸ تیر) اعلام کرده است.
به کانال خبرنامه گویا در تلگرام بپیوندید
البته هنوز مشخص نیست که فغانی در کدامیک از دیدارهای نیمهنهایی در جمع داوران خواهد بود. فغانی تنها داوری است که قاره آسیا را در مرحله نیمهنهایی جام جهانی روسیه نمایندگی میکند.
او پیشتر دیدارهای آلمان مقابل مکزیک، و صربستان مقابل برزیل در مرحله گروهی را سوت زده و همچنین قضاوت مصاف فرانسه و آرژانتین در مرحله یکهشتم نهایی این دوره از مسابقات را برعهده داشت.
فغانی که از جمله دیدار فینال مسابقات المپیک تابستانی ۲۰۱۶ ریو د ژانیرو را سوت زده تا کنون افتخارات زیادی به دست آورده است، از جمله بهترین داور آسیا در سال ۲۰۱۶ میلادی.
نیمهنهایی بدون حضور "غولها"
در مرحله نیمهنهایی جام جهانی ۲۰۱۸ تیمهای ملی بلژیک و فرانسه (شامگاه سهشنبه ۱۰ ژوئیه) و تیمهای ملی انگلیس و کرواسی (شامگاه چهارشنبه ۱۱ ژوئیه) به مصاف هم میروند.
این نخستین بار در تاریخ جام جهانی است که هیچیک از تیمهای ملی آلمان، برزیل یا آرژانتین در مرحله نیمهنهایی مسابقات حضور ندارند. این سه تیم در طول بیست دورهی پیشین رقابتهای جام جهانی مجموعا ۱۱ بار عنوان قهرمانی را به دست آوردند.
درخور توجه آنکه سه تیم آلمان، برزیل و آرژانتین در طی مسابقات جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه همگی در ورزشگاه کازان آرنا از گردونه رقابت حذف شدند. کازان آرنا را به عبارتی میتوان گورستان "غولهای" فوتبال جهان دانست.
هر چهار تیم حاضر در نیمهنهایی جام ۲۰۱۸ اروپایی هستند. در تاریخ جام جهانی این واقعه پیشتر تنها چهار بار روی داده بود: ۱۹۳۴، ۱۹۶۶، ۱۹۸۲ و ۲۰۰۶.
از میان چهار تیم کنونی که در مرحله نیمهنهایی هستند، تنها فرانسه و انگلیس یک بار توانستهاند عنوان قهرمانی را به دست آورند، آن هم هر بار در زمین خودی: فرانسه در سال ۱۹۹۸ و انگلیس در سال ۱۹۶۶.