Tuesday, Jul 17, 2018

صفحه نخست » خاموشی‌های ایران صنعت را بیچاره کرده

elec_071618.jpgدویچه وله - برق خانگی یا برق صنایع؟ شرکت برق تهران از مردم پایتخت برای صرفه‌جویی ۱۰درصدی استمداد کرده اما صنعت و تولید بیشترین آسیب را از قطعی برق می‌بینند. تقارن خاموشی‌ها و گرمای تموز، زندگی روزمره را هم مختل کرده است.

«قطعی برق در حال حاضر صنایع کشور را بیچاره کرده است و واحدهای تولیدی و صنعتی به شدت از این مساله رنج می‌برند.» عبدالوهاب سهل آبادی، رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با بیان این مطلب، تاکید می‌کند که موتورها و الکتروموتورهای صاحبان صنایع، با قطعی برق در روزهای اخیر خسارت‌های مختلفی دیده‌اند و اگر این وضع ادامه یابد وضعیت صنعت ایران بدتر از قبل می‌شود.

سهل‌آبادی ابراز تاسف می‌کند که هیچ اقدامی در سال‌های اخیر برای جایگزینی انرژی‌های نو و تجدیدپذیر انجام نشده و برق صنایع به موازات برق خانگی قطع می‌شود: « قطعی برق واحدهای صنعتی و تولیدی نه تنها کاهش تولید را در بر می‌گیرد، بلکه زیان‌های خاص دیگری را نیز به همراه دارد. واحدهای صنعتی در تابستان با قطعی برق روبه‌رو هستند و در زمستان گاز آنها قطع می‌شود.»

مصارف خانگی، مصارف صنایع

خبرگزاری ایسنا از قول سهل‌آبادی می‌نویسد: «وزیر نیرو معتقد است که باید در مصرف برق صرفه‌جویی کرد اما طی چند سال اخیر هیچ‌گونه اتفاق مثبتی در انرژی‌های نو و تجدیدپذیر رخ نداده است و باید بدانیم که نگاه دنیا این است که حتی اگر برق خانگی قطع شود نباید برق صنایع دچار قطعی شوند.»

مطالب بیشتر در سایت دویچه وله

وزارت نیرو واحدهای صنعتی و تولیدی را از برنامه زمان‌بندی شده قطع برق مستثنی نکرده و این خطر افت شدید تولید و بیکاری کارگران را در بر دارد. البته بسیاری از کارخانه‌ها و کارگاه‌ها ژنراتور جداگانه‌ای دارند اما زنجیره آسیب‌هایی چون کمبود قطعات و مواد اولیه یا کندی حمل و نقل، پیامدهایی غیرقابل انکار در روند تولید هستند. یک پیمانکار ساختمانی به دویچه‌وله می‌گوید: «به دلیل این‌که مجموعه ساخت و ساز ما در منطقه‌ای قرار دارد که چند بیمارستان مهم در آن واقع شده، قطعی برق نداریم اما مشکلات سایرین را می‌شنویم و می‌دانیم.»

رئیس خانه صنعت ایران به خبرگزاری ایسنا گفته که کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی و صنعتی، تلاش خود را کرده‌اند تا کمترین آسیب را از قطعی برق ببینند اما چاره‌اندیشی‌ها باید در سطح کلان انجام شود: «صاحبان صنایع سیستم‌های خود را به گونه‌ای تنظیم می‌کنند که قیمت تمام شده آنها کاهش یابد و هزینه‌های مربوط به مصرف حامل‌های انرژی در خصوص آنها کم شود. کارخانه‌ای که ۲۰۰۰ کیلووات مصرف برق دارد با استفاده از قطعات و تجهیزات بروز از جمله خازن‌های مرتبط شرایط را به گونه‌ای رقم می‌زند که متحمل هزینه بیشتر و افزایش مصرف برق نشود.

فراخوان صرفه‌جویی

روز سه‌شنبه ۲۵ تیر، شرکت توزیع نیروی برق تهران از شهروندان پایتخت درخواست کرد که با تنها ۱۰درصد صرفه‌جویی در مصرف برق به ویژه در ساعات اوج مصرف یعنی ۱۲ تا ۱۷ و ۲۰ الی ۲۳، مجموعه صنعت برق را یاری دهند و از مصارف غیرضروری خودداری کنند.

پیامد قطعی برق تنها خوابیدن چرخ صنعت نیست، زندگی روزمره مردم نیز تحت تاثیر زنجیره‌ای از آسیب‌های ناشی از خاموشی قرار دارد. مرکز فرماندهی و کنترل ترافیک راهنمایی و رانندگی پایتخت گفته که ماموران پلیس راهور به خاطر اختلال در چراغ‌های راهنمایی محلات مرکزی و غربی تهران، ترافیک و عبور را شخصا مدیریت می‌کنند. رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران می‌گوید با توجه به قطعی چراغ‌ها آمار تصادف‌ها بالا رفته است و سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری، پاسخگوی در نظر گرفتن برق اضطراری یا متصل به انرژی خورشیدی در چهارراه‌ها نیست.

در این میان به شهروندان به ویژه جوان‌ها توصیه شده که در روزهای خاموشی‌های زمانبندی شده به جای آسانسور از پله استفاده کنند. مدیرعامل آتش‌نشانی کرمانشاه می‌گوید از ماه تیر که خاموشی‌ها شروع شدند ۹۶مورد عملیات نجات محبوس‌شدگان در آسانسور وجود داشته است.

تقارن خاموشی‌ها با اوج گرمای تموز، شهروندان را به ستوه آورده است. ساکن یکی از مجتمع‌های غرب تهران به دویچه‌وله می‌گوید: «به خاطر خاموشی و کار نکردن آسانسور، یک شب زباله‌های ۴۸ آپارتمان تخلیه نشد. صبح روز بعد، بوی تعفن و آشغال‌های گندیده تمام کوچه را فرا گرفته بود.»

عدم صادرات برق به عراق

درخواست‌های مکرر مقامات از مردم برای صرفه‌جویی در برق، تغییر ساعات کار ادارات یا توصیه‌های ایمنی برای تردد و کار در خاموشی در حالی بیان می‌شوند که دولت عراق اعلام کرد مذاکره برای واردات برق ایران به این کشور ناکام مانده و بغداد با عربستان وارد گفت‌وگو خواهد شد.

به گزارش ایرنا، طرف ایرانی گفته که نمی‌تواند صادرات برق به عراق را از طریق چهار خط انتقال نیرو از سر بگیرد. قبلا عنوان شده بود که برق صادراتی ایران به عراق به خاطر بدهی یک میلیارد دلاری بغداد به تهران است.

حمید چیت‌چیان، وزیر پیشین نیرو در یادداشت مفصلی می‌نویسد عدم تعادل درآمدها و هزینه‌های صنعت آب و برق، فشار سنگینی به اقتصاد ملی وارد می‌کند. چیت‌چیان اشاره می‌کند که هزینه کامل تامین هر کیلووات ساعت برق رقمی بین ۳۱۰ تا ۴۸۰ تومان است اما متوسط قیمت فروش آن حدود ۶۶ تومان. چیت‌چیان با مقایسه بهای برق در کشورهای غربی یا منطقه‌، نتیجه می‌گیرد که قیمت برق در ایران چنان پایین است که کسی به صرافت صرفه‌جویی نمی‌افتد.

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy