صدای آمریکا - دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده در توئیت جديدى شديدا به جمهوری اسلامی هشدار داد و خطاب به حسن روحانی، رئیس جمهورى ایران نوشت: ديگر هرگز امريكا را تهديد نكن كه گرفتار عواقبى مى شوى كه در تاريخ هم كمتر كسى آن را تجربه كرده است.
ترامپ كه توئیت خود را تماما با حروف بزرگ و به نشانه تاکید نوشته بود، خطاب به روحانی گفت ما دیگر آن کشوری نیستیم که حرفهای جنون آميز شما از خشونت و مرگ را تحمل کنیم. مواظب باش.
این واکنش پرزیدنت ترامپ به سخنان حسن روحانی است که روز یکشنبه ۳۱ تیر گفت: «جنگ با ایران، مادر جنگها و صلح با ایران، مادر صلحها است.»
او آمریکا را متهم کرد که «به دنبال اهدافی فرای تحریم است» و به آمریکا هشدار داد «با دم شیر بازی نکنید، پشیمان کننده است».
پیش از این پرزیدنت ترامپ بارها تکرار کرده که دولت آمریکا حامی مردم ایران است و این موضع در سخنرانی وزیر خارجه آمریکا در جمع ایرانی آمریکاییها به روشنی مورد تاکید قرار گرفت.
مطالب بیشتر در سایت صدای آمریکا
پرزیدنت ترامپ همچنین در یک نشست خبری در بروکسل پیشبینی کرده بود که با توجه به اقتصاد درحال فروپاشی ایران، جمهوری اسلامی در نهایت با او تماس خواهد گرفت و تقاضای توافق میکند.
To Iranian President Rouhani: NEVER, EVER THREATEN THE UNITED STATES AGAIN OR YOU WILL SUFFER CONSEQUENCES THE LIKES OF WHICH FEW THROUGHOUT HISTORY HAVE EVER SUFFERED BEFORE. WE ARE NO LONGER A COUNTRY THAT WILL STAND FOR YOUR DEMENTED WORDS OF VIOLENCE & DEATH. BE CAUTIOUS!
-- Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 23, 2018
ادامه واکنشها به سخنان ترامپ و پمپئو در جنگ لفظی تهران و واشنگتن
رادیو زمانه - جنگ لفظی میان ایران و آمریکا، در بالاترین سطح و با شدیدترین لحن ادامه دارد، پس از سخنان تهدیدآمیز روحانی خطاب ترامپ، و واکنش تند ترامپ به روحانی، غلامحسین غیبپرور رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفته: «سخنان ترامپ جنگ روانی است، و او غلط میکند که بخواهد علیه ایران اقدامی انجام بدهد.» محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نیز صراحتاً آمریکا را تهدید کرده است. از سوی دیگر بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، اظهارات یکشنبه شب مایک پومپئو را «مصداق بارز دخالت در امور داخلی ایران» دانسته است.
دوئل لفظی ترامپ و روحانی
دوشنبه ۲۳ ژوئیه/۱ مرداد، دونالد ترامپ، در واکنش به سخنان حسن روحانی، در توئیتر خود نوشت: «دیگر هرگز ایالات متحده را تهدید نکن، وگرنه مستوجب عواقبی خواهی شد که در طول تاریخ تاکنون کمتر کسی با آن روبهرو شده است. ما دیگر کشوری نیستیم که حرفهای دیوانهوار تو در مورد خشونت و مرگ را تحمل کنیم. مراقب باش.»
در واکنش، محسن رضایی، مشاور رهبر و دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام که از سال ۹۴ مجدداً لباس نظامی بر تن کرده و به سپاه بازگشته، در حساب توئیتری خود خطاب به ترامپ نوشته : «شما که بیش از ۵۰ هزار نیرو زیر تیغ ایران دارید و اینگونه دیوانهوار تهدید میکنید. باید مراقب باشید.»
غلامحسین غیبپرور، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، نیز به این سخنان ترامپ واکنش نشان داده و گفته: «سخنان ترامپ، جنگ روانی است، و او غلط میکند که بخواهد علیه ایران اقدامی انجام بدهد.» او تأکید کرده که «مردم و نیروهای مسلح در برابر دشمنان ایستادگی خواهند کرد و کوتاه نخواهند آمد.»
روز یکشنبه، حسن روحانی در جمع همایش سفرای خارجی در سخنرانیای بیسابقه، خطاب به دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا گفته بود: «کسی که اندکی سیاست بفهمد، نمیگوید جلوی صادرات نفت ایران را میگیریم. تنگههای زیادی داریم؛ تنگه هرمز فقط یکی از آنهاست. آقای ترامپ! ما مرد شرف و ضامن امنیت آبراه منطقه در طول تاریخ هستیم؛ با دم شیر بازی نکن، پشیمانکننده است.» در این سخنان، روحانی، جنگ با ایران را «مادر همه جنگها» توصیف کرده بود.
روز شنبه، علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی با اشاره ضمنی «به مسدود کردن تنگه هرمز»، از موضع روحانی در اروپا تجلیل کرده بود.
واکنش وزارت خارجه ایران به وزیر خارجه آمریکا
در ادامه جنگ لفظی میان مقامات ایرانی و آمریکا، بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز سخنرانی یکشنبه مایک پمپئو را «مزورانه و سخیف»، «یک اقدام ابزاری و تبلیغاتی»، «نشانگر درماندگی بیحد و حصر دولت آمریکا» و «مصداق بارز دخالت آمریکا در امور داخلی ایران» برشمرده است.
مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا، یکشنبه شب در جمع آمریکاییهای ایرانیتبار با انتقاد از «چهل سال دزدسالاری» رژیم ایران، و «اقدامات تروریستی آن در منطقه و سرکوب بیرحمانه این رژیم در داخل، گفته بود: «میوه چهل سال انقلاب اسلامی ایران تلخ بوده است.»
پومپئو با نام بردن از سران قدرت در ایران، از جمله علی خامنهای، صادق لاریجانی، مکارم شیرازی و امامی کاشانی، گفته بود که در ایران یک نظام «مافیایی» حاکم است. او ضمن بیان اینکه در ایران فرقی میان میانهروها و تندروها وجود ندارد، مدعی شده بود که «پیدا کردن میانهرو در بین مقامات ایران به سختی پیدا کردن یک اسب بالدار است.»
پس از خروج آمریکا از برجام، مقامات آمریکایی اعلام کردند که سختترین تحریمها را علیه ایران به اجرا درخواهد آمد.
نخستین بسته تحریمی علیه ایران از چهارم اوت (۱۳ مرداد) به اجرا در میآید. اما دومین دور تحریم های آمریکا که فروش نفت ایران را هدف قرار خواهد داد، از چهارم نوامبر امسال (آبان ماه) آغاز خواهد شد. واشنگن اعلام کرده که میخواهد صادرات نفت «ایران» را به صفر برساند.
در پی اعلام خروج آمریکا از برجام و قبل از آغاز رسمی تحریمها، قیمت ارز و طلا در ایران افزایش چشمگیری یافته است. گرانی، تورم و بیکاری شهروندان را در خصوص چشمانداز اقتصادی ایران نگران کرده است. پاسخ داخلی دولت به این وضعیت خصوصیسازی بیشتر است. در خارج نیز ایران چشم انتظار بسته پیشنهادی اروپا، چین و روسیه برای حفظ برجام است.