Thursday, Aug 2, 2018

صفحه نخست » هم‌گروهی ایران و اسرائیل در «المپیک نظامی»؛ تابو شکسته می‌شود؟

irisr_080318.jpgاسرائیل برای دومین سال پیاپی در «بازی‌های بین المللی ارتش» روسیه شرکت کرده است، با تیم ایران در کنار دیگر تیم‌ها رقابت خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار «پارسینه» به نقل از جروزالم پست، در «بازی‌های بین المللی ارتش» که با حضور سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه گشایش یافت، ۱۸۹ تیم از ۳۲ کشور حضور خواهند داشت.

این رقابت‌ها که با عنوان «المپیک نظامی» روسیه هم شناخته می شوند، در ۲۴ زمین تمرینی در ۷ کشور آذربایجان، ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، چین، روسیه و ایران انجام می‌شوند.

روسیه در چهار سال گذشته این رقابت‌ها را با حضور ارتش کشور‌های مختلف در رشته‌هایی مانند سرعت و شلیک همزمان به اهداف توسط تانک، چتربازی، پزشکی نظامی، پلیس نظامی، لجستیک، و مانور هوایی برگزار کرده است.

در رقابت‌های امسال نمایندگان رژیم اسرائیل قرار است در سه بخش که همگی در خاک روسیه برگزار می‌شوند شرکت کند که در بخش پزشکی صحرایی تیم ایران هم حضور دارد.


در بخش رقابت‌های سرعت و شلیک تانک هم که تیم ایران در کنار ۲۲ کشور دیگر رقابت می‌کند، اگرچه نمایندگان رژیم اسرائیل حضور ندارند، اما سخنگوی ارتش این رژیم گفته افسران اسرائیلی برای تماشا و آموزش از دیگر کشور‌های شرکت کننده حضور خواهند داشت.

از نکات دیگر این رقابت‌ها این است که به خاطر ترتیب الفبای روسی، پرچم ایران و اسرائیل در وب سایت رسمی مسابقات درست کنار هم قرار گرفته اند.

رقابت ایران و اسرائیل در بخش پزشکی صحرایی هرچند رویارویی مستقیم میان دو تیم نیست، اما مروری بر سوابق مسابقات ورزشی نشان می‌دهد که ورزشکاران ایرانی حتی از شرکت در مسابقاتی که قرار نبوده است مقابل یک اسرائیلی بایستند سر باز زده اند و یا بعدا مورد مواخذه قرار گرفته اند.

مهمترین رقابت از این دست که می‌توان به آن اشاره کرد، مسابقات شنای المپیک ۲۰۰۸ پکن بود که محمد علیرضایی، اولین شناگر ایرانی حاضر در المپیک، به دلیل آن که یک اسرائیلی هم در رقابت حضور داشت، از مسابقات انصراف داد.

فدراسیون شنای ایران در سال ۱۳۸۷ درباره یک مسابقه دیگر هم اعلام کرده بود که «محمد بیداریان»، شناگر دیگر ایرانی به خاطر اجتناب از مسابقه با حریف اسرائیلی در مرحله انتخابی المپیک از رقابت انصراف داده بود و به همین دلیل از دور مسابقات خارج شده بود. البته بعدا این ادعا توسط یک کارشناس ورزشی رد شد.

دو سال پیش هم حسین باقری، نماینده ایران در مسابقات تفنگ بادی جمهوری آذربایجان بود که در مرحله فینال تیرانداز اسرائیلی هم حضور داشت. اگرچه باقری توانست نخستین مدال تاریخ ایران را در این رشته کسب کند، اما شرکت او در مسابقه از سوی رسانه‌های جریان راست مورد انتقاد تند قرار گرفت.

اکنون که قرار است تیم‌های نظامی ایران و اسرائیل در کنار هم به رقابت بپردازند، باید دید که آیا باز هم شاهد انتقاد مخالفان خواهیم بود یا قرار است رویه‌ای تازه، دست کم در بخش مسابقات غیرمستقیم، را شاهد باشیم.

این نکته زمانی مهم‌تر جلوه می‌کند که بدانیم ارتش‌ها نمایندگان اعمال حاکمیت یک کشور هستند، و چنین رقابتی خیلی معنادارتر از تقابل کشتی گیران و شمشیربازان است.
مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy