Tuesday, Aug 14, 2018

صفحه نخست » دلیل دیدار محرمانۀ بنیامین نتانیاهو با رئیس‌جمهور مصر

egypts_081318.jpgیورونیوز - وزیر دارایی اسرائیل روز سه‌شنبه خبر سفر بنیامین نتانیاهو به مصر برای گفتگو با عبدالفتاح سیسی دربارۀ بحران غزه را تایید کرد.

این دیدار محرمانه در ۲۲ ماه مه (۱ خرداد) انجام شده است اما خبر آن اولین بار روز گذشته توسط «شبکه ۱۰» که یک شبکه تلویزیونی خصوصی اسرائیلی است افشا شد.

این شبکۀ تلویزیونی به نقل از منابعی آمریکایی اعلام کرد که هدف از این دیدار که ساعتها طول کشیده، گفتگو دربارۀ چگونگی برقراری آتش‌بسی دراز مدت در نوار غزه بوده است و ملاقات دو رهبر سیاسی در زمانی انجام شده که خشونتها میان اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها در نوار غزه بطور قابل توجهی افزایش یافته است.

امکان بازگردادن مدیریت نوار غزه به محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، کاستن از شدت محاصرۀ غزه توسط اسرائیل و بازسازی زیرساختهای حیاتی این منطقه از دیگر موضوعات مورد بحث میان بنیامین نتانیاهو و عبدالفتاح سیسی بوده است.

اگرچه مقامات اسرائیل در ابتدا هیچ واکنشی به افشای این اطلاعات نشان ندادند اما درنهایت خبر آن از سوی وزیر دارایی اسرائیل تایید شد.

موشه کاهلون که روز سه‌شنبه در یک برنامۀ رادیویی شرکت کرده بود، در پاسخ به مجری برنامه که پرسید "آیا از این دیدار محرمانه اطلاع داشته است" گفت: «بله، هر چیزی که در غزه روی دهد با میانجی‌گری و مشارکت مصر انجام خواهد شد.»

محاصرۀ نوار غزه توسط اسرائیل در ژوئن ۲۰۰۷ میلادی آغاز شد. بیش از دو میلیون فلسطینی در این منطقه زندگی می‌کنند و به دلیل این محاصره در تنگنای شدید اقتصادی قرار دارند. به دلیل نگرانی‌های امنیتی اسرائیل و مصر در مناطق مرزی مشترک خود با غزه، محدودیتهای شدیدی برای محاصره شدگان وضع شده که این مساله نیز در فروپاشی اقتصاد غزه نقش قابل توجهی داشته است.

مطالب بیشتر در سایت یورونیوز

اسرائیل می‌گوید محاصره غزه با هدف جلوگیری از رسیدن سلاح به نیروهای حماس و دیگر شبه نظامیان فعال در این منطقه انجام می‌شود و بانک جهانی وضعیت ایجاد شده در غزه را با توجه به کمبود آب، دارو و برق، یک بحران انسانی توصیف کرده است.

در ماههای گذشته افزایش تنش‌ها میان اسرائیل و گروههای فلسطینی در غزه، باعث پرتاب صدها موشک از این منطقه به سمت اسرائیل شد و تل‌آویو نیز در واکنش، با حملات هوایی مواضع حماس را هدف قرار داد. گروه اسلامی حماس ادارۀ نوار غزه بر عهده دارد.

علاوه بر حملات هوایی دوجانبۀ حماس و اسرائیل، از ۳۰ مارس (۱۰ فروردین) نیز راهپیمایی‌ جدیدی از سوی فلسطینی‌های معترض به سمت مرزهای غزه و اسرائیل آغاز شده است. هزاران فلسطینی خشمگین با هدف حمایت از حق بازگشت فلسطینیانی که از سرزمین‌هایشان رانده شده‌اند یا در جریان جنگ‌های دهۀ چهل میلادی که منجر به تشکیل کشور اسرائیل شد فرار کرده‌اند، به سمت این مرزها حرکت می‌کنند.

این اعتراض‌ها واکنش شدید سربازان اسرائیلی را در پی داشت و تا کنون منجر به کشته شدن دست‌کم ۱۶۹ فلسطینی و یک سرباز اسرائیلی شده است.

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy