Sunday, Aug 19, 2018

صفحه نخست » رونمایی وزیر دفاع از یک هواپیمای جنگنده ایرانی

fighterjet_081918.jpgدویچه وله - وزیر دفاع ایران با اشاره به رونمایی قریب‌الوقوع از یک "جنگنده ایرانی" گفت که اولویت وزارت دفاع "قدرت موشکی" است. آمریکا به برنامه موشکی ایران حساس است. اروپا هم ضمن تأیید برجام، این برنامه را مورد انتقاد قرار می‌دهد.

امیر حاتمی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران، شامگاه شنبه (۲۷ مرداد/ ۱۸ اوت) با بی‌اعتنایی به تحریم‌های آمریکا، اعلام کرد که روز چهارشنبه آینده (۳۱ مرداد) از یک جنگنده ایرانی رونمایی خواهد شد.

حاتمی که در یک برنامه تلویزیونی در صدا و سیمای جمهوری اسلامی سخن می‌گفت، با اشاره به "سال پرتلاش" وزارت دفاع ایران افزود که این وزارتخانه برنامه خود را به علی خامنه‌ای، رهبر و فرمانده کل قوای جمهوری اسلامی، تقدیم کرده که از سوی او نیز تأیید شده است.

وزیر دفاع ایران گفت: «اولویت اول ما توان موشکی است و بایستی ارتقا بدهیم، تمرکزمان هم بر کیفیت کار است. به‌لحاظ تنوع شرایط خوبی داشتیم و با توجه به تلاش دشمنان در حوزه ضدموشکی، کیفیت را ارتقا دادیم». حاتمی ادامه داد: «در روزهای آینده یک محصول جدید دفاعی رونمایی خواهد شد. این محصول جدید یک هواپیمای جنگنده و پشتیبانی نزدیک از نیروهای مسلح خواهد بود که مراحل خود را طی کرده و در روز صنعت دفاعی پرواز خواهد کرد».

مطالب بیشتر در سایت دویچه وله

به گزارش خبرگزاری تسنیم، امیر حاتمی همچنین افزود: «اولویت ما در وزارت دفاع قدرت موشکی و سپس قدرت پدافندی است. در کنار آن به توان هوایی، زمینی و دریایی توجه داریم. جنگ نیابتی در منطقه نشان داد که ما باید به توان زمینی توجه داشته باشیم. سعی داریم موازنه را درون مؤلفه‌های قدرت دفاعی خود حفظ کنیم».

نیروی هوایی جمهوری اسلامی عمدتا محدود به جت‌های روسی یا جنگنده‌های آمریکایی متعلق به پیش از انقلاب ایران در بهمن‌ماه ۵۷ است. این کشور اعلام کرده است که به دلیل تحریم‌های بین‌المللی و در راستای "سیاست دفاعی"، دست به تولید داخلی تسلیحات نظامی زده است.

ایران پیش‌تر نیز از رونمایی یک هواپیمای نظامی سبک به نام "قاهر ۳۱۳" خبر داده و حسین دهقان، وزیر دفاع دولت یازدهم، بهمن‌ماه سال گذشته انجام آزمایش سرعتگیری در باند تا پرواز این جنگنده را تأیید کرده بود.

اندک‌زمانی پیش از سخنان امیر حاتمی، وزیر دفاع، دریادار حسین خانزادی، فرمانده نیروی دریایی ایران نیز از تجهیز اولین ناوشکن ایرانی به یک سامانه دفاعی تولید داخلی موسوم به "سامانه دفاع نزدیک کمند" خبر داده بود. خانزادی گفته بود که سامانه "کمند" به‌زودی روی دومین ناوشکن نصب خواهد شد.

مقام‌های بلندپایه دولتی و نظامی جمهوری اسلامی، از جمله حسن روحانی، بارها به‌طور مستقیم یا به‌تلویح تهدید کرده‌اند که در صورت تحریم نفتی و جلوگیری از صادرات نفت ایران، تنگه هرمز را مسدود خواهند کرد.

ایران روز ۲۲ مرداد گذشته نیز از موشک کوتاه‌برد بالستیک "فاتح مبین" رونمایی کرده بود. وزیر دفاع ایران در مراسم رونمایی از این موشک نیز گفته بود: «در طراحی، تولید زیرسامانه‌ها­ و در تجمیع و تست این موشک هیچ نوع وابستگی نداریم­ و به طور کامل یک محصول داخلی است».

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، از جمله دلایل خود برای خروج از توافق هسته‌ای با ایران را نپرداختن کافی "برجام" به برنامه موشکی جمهوری اسلامی دانسته بود. آمریکا خواستار توقف برنامه موشک‌های بالستیک جمهوری اسلامی است. ایران اما می‌گوید، در قطعنامه شورای امنیت آزمایش موشک‌های بالستیک دارای قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای منع شده، در صورتی که جمهوری اسلامی برای دستیابی به سلاح هسته‌ای تلاش نمی‌کند و برنامه موشکی آن نیز وجه دفاعی دارد.

کشورهای اروپایی، به‌خصوص بریتانیا، فرانسه و آلمان نیز به‌رغم تأیید برجام و تلاش برای حفظ آن، ضمن انتقاد از برنامه موشکی ایران، خواستار نرمش این کشور برای مذاکره بر سر برنامه موشک‌های بالستیک و همچنین سیاست‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی شده‌اند.

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy