رادیو زمانه ـ حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی در مراسم رونمایی از هواپیمای جنگنده «کوثر» در سخنانی به مناسبت روز «صنعت دفاعی» گفت توان رزمی جمهوری اسلامی مهمترین عامل بازدارنده آمریکا در تهاجم نظامی به ایران است. روحانی در بخشی از سخنانش خواهان انتخاب فرماندهان نظامی به طور غیر مستقیم یا غیر مستقیم با رأی مردم شد.
رهبر جمهوری اسلامی ایران در حکمی که یکشنبه ۲۸ مرداد در رسانههای داخلی منتشر شد، فرمانده نیروی هوایی ارتش را تغییر داد. علی خامنهای در حکم خود سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده را به عنوان فرمانده جدید نیروی هوایی ارتش منصوب کرد. خامنهای در حکم انتصاب نصیرزاده خواهان توجه به «قطعهسازی»، «به روزداری آموزشها توأم با انتقال دانش علمی و فنی به قشر جوان» و «توجه به نیازهای معیشتی کارکنان» شده بود. دو روز بعد از تغییر فرمانده نیروی هوایی، وزارت دفاع جمهوری اسلامی از جنگنده شکاری کوثر با حضور روحانی رونمایی کرد. وزارت دفاع اعلام کرده که این هواپیما که ظاهراً به نسل ۴ جنگندههای شکاری پیشرفته تعلق دارد در داخل ایران تولید شده.
روحانی در سخنانی که سهشنبه ۳۰ مرداد به مناسبت رونمایی از جنگنده «کوثر» ایراد کرد گفت آمادگی نیروهای مسلح باید به حدی باشد که دشمن جرأت تعدی نکند:
« به خاطر قدرت ایران است که آمریکا به ایران حمله نظامی نمیکند. آنها میدانند نتایج این اقدام چه خواهد بود و چه هزینههایی را در بر خواهد داشت. کنگره آمریکا قانون صریحی را وضع و تصویب کرده که به واسطه آن دولت آمریکا حق حمله نظامی به ایران را ندارد و این نشان از توانمندی و قدرت ایران است که به آنها فهمانده است که اگر کسی بخواهد به ایران تجاوز کند، باید هزینه سنگینی را بپردازد.»
هفته گذشته علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی هم گفته بود که ایالات متحده آمریکا از درگیری نظامی با ایران پرهیز دارد. خامنهای گفته بود:
«شبح جنگ را مطرح میکنند تا ترسوها را بترسانند. در مسئله مذاکره هم یک بازی پیشپاافتاده میکنند. یکی میگوید مذاکره با پیششرط یکی میگوید مذاکره بدون پیششرط. دو کلمه دراینباره به مردم بگویم: جنگ نخواهد شد و مذاکره نخواهیم کرد.»
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا دوشنبه ۲۹ مرداد در مصاحبه اختصاصی با رویترز گفته است، چنانچه مقامهای ایران، بخواهند با آنها دیدار خواهد کرد، در غیر اینصورت این موضوع برای او اهمیتی ندارد.
روحانی در بخش دیگری از سخنانش گفت بار اصلی نیروهای مسلح بر دوش مردم قرار گرفته و بنابر این، چنانچه «فرماندهی نیروهای مسلح نیز مردمی باشد، یعنی منتخب و مورد اعتماد مردم باشد و علاوه بر این اسلامشناس، مدیر، مدبر و مورد اعتماد دینی مردم باشد» توانمندی و قدرت نیروهای مسلح مضاعف خواهد شد.