Wednesday, Aug 22, 2018

صفحه نخست » قطع ناگهانی برنامه ۹۰ و خداحافظی فردوسی‌پور در اعتراض به سانسور یک آیتم

ferdosipour.jpgخبرآنلاین - عادل فردوسی پور برنامه نود دوشنبه شب را حداقل نیم ساعت زودتر از زمان همیشگی برنامه به پایان برد و خودش گفت یک تصمیم شوکه کننده دارد.

عادل فردوسی پور که همیشه برای داشتن تایم اضافه در تلویزیون دعوا دارد، این هفته ۹۰ را حداقل نیم ساعت زودتر تمام کرد و درحالی که مشخص بود منتظر مانده تا آیتم‌های مربوط به بازی "نساجی قائمشهر" و "خونه به خونه بابل" تائید شود و بعد از عدم تائیدشان به شدت دلخور است، روی آنتن گفت: «دیگر خسته شدم اینکه در این مدت برای پخش نشدن این آیتم‌ها عذر خواستم و دیگر برای نوبت پخش آن زمانی را اعلام نمی‌کنم ولی واقعا هیچ چیز خاصی هم ندارند این آیتم‌ها اما این را بگویم که این مشکل اصلا از بچه‌های گروه ما و تیم شبکه سه هم نیست اما بالاخره دیگر؛ حالا...»

او قبل از این‌ها هم گفت: «می خواهم یک چیزی بگویم که هم شما و هم بچه‌های شبکه احتمالا شوکه می‌شوید اما امشب برنامه را نیم ساعتی زودتر تمام می‌کنیم چون واقعا برای این بحث نیم ساعتی زمان گذاشته بودیم اما همچنان این تصاویر اجازه پخش ندارد.»

چرا فردوسی پور در پرونده مشکوک ناکام ماند

برنامه نود، سه هفته است که از پرداختن به اتفاقات مشکوک فوتبال ایران منع می شود و اگر اتفاقات روزهای نخست جام جهانی را اضافه کنیم، به نظر می رسد فصل تازه ای از زندگی رسانه ای این برنامه 20 ساله و تلویزیون شروع شده است.

به گزارش پایگاه خبری اتحاد آنلاین، به نظر می رسد عده ای از داخل خود شبکه سه و گروه ورزش قصد دارند این زندگی مشترک جذاب را پایان داده و به صندلی دوشنبه شب ها برسند.

برکناری چیا فوادی، روزنامه نگار جوان و مورد تأیید و اعتماد فیفا از سردبیری بخش خبری سایت نود اتفاقی بود که در دوران پرهیجان و داغ جام جهانی دیده و شنیده نشد. این روزنامه نگار جوان مدت ها بود که جریان فساد در فوتبال را با جدیت پیگیری می کرد و با ورود به موضوع تخلفات در تبلیغات کنار زمین فوتبال وارد منطقه ممنوعه شده بود. از این رو، گروه مالی که برنامه نود، پیامک ها و سایت آن را در اختیار دارند با این رفتار موافق نبودند و او را در آستانه جام جهانی برکنار کردند.
پس از آن، ماجرای کارلوس پویول و تصمیم مدیر شبکه سه برای نشان دادن الگوهای خاص ذهنی خودش بار منفی و فشار رسانه ای عظیمی را با توجیه بحران بی دلیل برای صداوسیما به وجود آورد، تا حدی که معاون سیما در مقامی که به هیچ وجه شأن منطقی و ساختاری نداشت در اخبار ورزشی به توجیه رفتار مدیر جوان و کم تجربه برای دیپورت پویول و مانیش پرداخت.

پس از آنکه مشخص شد اسپانسر پول حضور این دو ستاره را داده ولی آرمان گرایی های عجیب این روزهای صداوسیما مانع حضور آن ها روی آنتن شده، موضوع برای مردم عادی و غیرفوتبالی ها عجیب و غیرباورتر شد.
با شروع فصل جدید نود عدم پرداخت شفاف این برنامه به ماجرای مسافران توریستی جام جهانی که گفته می شود با هزینه کمیته فرهنگی فدراسیون فوتبال اعزام شده بودند و پس از آن ماجرای عجیب سوپرجام فوتبال ایران و رأی غیرقانونی برای بازی برگزار نشده، از ماجراهای تازه پشت پرده ها در فوتبال حکایت داشت.
در طول سه هفته گذشته از این برنامه، پرداخت محدود و خاص به ماجرای درگیری تماشاگران پرسپولیسی با تماشاگران فولاد، درگیری خداداد عزیزی با تماشاگران سپیدرود رشت، نپرداختن ریشه ای به ماجرای اردوی غیرفوتبالی دانش آموزان یزدی و پس از آن، درگیری های غیرفوتبالی اهواز، دلیلی بود که قرار است در فصل جدید نود، اجازه پرداخت شفاف به موضوع های خاص داده نشود.

به کانال خبرنامه گویا در تلگرام بپیوندید

سرانجام دیشب این نمایش عدم شفافیت و استراتژی جدید ندانستن مدیران رسانه ملی برای مردم آشکار شد و آیتم پرونده بررسی شکایت تیم خونه به خونه از نساجی قائمشهر و اتفاقات مشکوک در جریان مسابقه های فصل پیش جام آزادگان و پلی آف صعود به لیگ برتر، اجازه پخش پیدا نکرد.
کلمات بیان شده فردوسی پور در مورد این اتفاق نشان می دهد استقلال اجرایی و برد مدیریتی مسئولان این رسانه مهم کشور آن قدر پایین آمده که از بیرون این مجموعه امکان متوقف شدن یک پرونده شفاف سازی و روشنگری فراهم شده است.

فردوسی پور دیشب از کلمات تلخ و ناامیدکننده برای نشان دادن خستگی روحی و جسمی خودش استفاده کرد و به اعتراض، نیم ساعت برنامه خودش را زودتر به پایان رساند. او شاید با تنگ شدن حلقه ها دور رگ حیاتی این برنامه - که شفافیت و محبوبیت مردمی است -، به زودی مجبور به خداحافظی از این برنامه شود.
ولی سؤال مهم و بی جواب، رویه عجیبی است که صداوسیما و به خصوص معاونت سیما در قبال پوشش اتفاقات سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و هنری داشت و حالا به حوزه ورزش هم رسیده است.
آیا تلویزیون با این سرعت فرونشست در ارزش ها و هنجارهای حرفه ای، توان حفظ ورزش به عنوان تنها عامل مخاطب پسند و درآمدزای این روزهای خود را دارد؟ یا سیاست های اشتباه و نفع گروه های خاص ارجح بر منافع ملی، این دریچه را هم برای مخاطبان رسانه ملی خواهد بست؟

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy