رادیو فردا ـ وکیل پریسا رفیعی، دانشجوی ۲۱ ساله دانشگاه تهران، خبر داد که شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران موکلش را به هفت سال زندان محکوم کرده است.
سعید خلیلی در مصاحبه با خبرگزاری ایسنا گفت که موکلش با اتهامهای «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور»، «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «اخلال در نظم عمومی» به هفت سال زندان محکوم شده است.
آقای خلیلی در توئیتر خود نوشت که پریسا رفیعی به دلیل شرکت در تظاهرات ۱۶ آذر، بیان مطالبات صنفی دانشجویی و موارد مشابه به این حکم غیرمنصفانه محکوم شده است.
در کمال ناباوری خانم پریسا رفیعی دانشجوی ۲۱ ساله دانشگاه تهران، بخاطر اتهاماتی از قبیل شرکت در تظاهرات ۱۶ آذر و بیان مطالبات صنفی دانشجویی و موارد مشابه، به ۷ سال حبس محکوم شد . حکمی غیر منصفانه و کاملا بی دلیل.
-- saeed khalili (@saeedkhalili110) 26. August 2018
امیدوارم در تجدیدنظر شکسته شود.
وکیل پریسا رفیعی ابراز امیدواری کرده که دادگاه تجدید نظر حکم تبرئه موکلش را صادر کند.
پریسا رفیعی، دانشجوی دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران، روز ششم اسفند سال گذشته از سوی نیروهای سازمان اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و ۲۸ اسفند با وثیقه آزاد شده بود.
پیش از این صفیه قرهباغی، خاله پریسا رفیعی، از ضابط پرونده نقل کرده بود که خواهرزادهاش به خاطر «همکاری نکردن» از حقوقش محروم میشود.
ضابط پرونده در زمان بازداشت و در جواب نگرانیمان گفت پریسا چون همکاری نمیکند از حقوقش محروم میشود. در کیفر خواست به دلایلی چون "عدم همکاری" و "رد موارد مطروحه به راحتی" استدلال شده. امروز حکم 7سال زندان را ابلاغ کردند. پیام شفاف است؛ همکاری نکنی مجرمی!#پریسا_رفیعی https://t.co/Svv3eUw9LO
-- safiye qarebagi (@SafiyeQarebagi) 26. August 2018
حکم هفت سال زندان در حالی برای این دانشجو صادر شده که در ماههای گذشته صدور احکام سنگین زندان برای تعدادی از دانشجویان اعتراضات دانشجویی را به دنبال داشته است.
روز شنبه نیز رویا صغیری، دانشجوی تبریزی و از بازداشتشدگان اعتراضات دیماه ٩۶، برای تحمل ٢٣ ماه حبس، به زندان تبریز منتقل شد.
در همین حال مجید سرسنگی، معاون فرهنگی وزیر علوم، روز شنبه گفت که دادگاه ۲۵ دانشجوی دانشگاه تهران که همزمان با اعتراضهای سراسری دیماه بازداشت شده بودند، تشکیل شده و ۲۰ دانشجوی دیگر منتظر برگزاری دادگاه هستند.
۶۸ تشکل دانشجویی در ایران در مردادماه با انتقاد شدید از احکام صادرشده علیه دانشجویان اعلام کرده بودند که اجازه نخواهند داد بار دیگر «تمامیتخواهان» آزادی را نشانه بروند.
پیش از آن نیز ۱۲۵ تن از استادان دانشگاههای مختلف ایران در نامهای خطاب به حسن روحانی، نسبت به بازداشت و احکام صادرشده برای دانشجویان در ماههای اخیر اعتراض کرده و خواستار «حمایت» وی از دانشجویان شده بودند.
حسن روحانی در رقابتهای انتخاباتی سال ۹۲، وعده بازگرداندن دانشجویان محروم از تحصیل به دانشگاه و از بین بردن «فضای امنیتی» در دانشگاهها را مطرح کرده بود.
با این همه، گروههای مختلف دانشجویی در سالهای اخیر بارها به «امنیتی ماندن» فضای دانشگاهها و «ستاره دار شدن» دانشجویان اعتراض کردهاند.