Tuesday, Aug 28, 2018

صفحه نخست » روحانی درباره کنترل قاچاق، سقوط ارزش ریال، کاهش بیکاری و رکود اقتصادی نمایندگان را قانع نکرد

Rouhani_Majles_2.jpgیورونیوز ـ حسن روحانی رئیس جمهوری ایران برای پاسخ به پرسش‌های نمایندگان، صبح روز سه‌شنبه ۶ شهریور به صحن مجلس شورای اسلامی رفت.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، نمایندگان «منتقد» کابینه روحانی به عدم موفقیت دولت در کنترل قاچاق کالا و ارز، استمرار تحریم‌های بانکی، عدم اقدام شایسته دولت درباره کاهش نرخ بیکاری، رکود اقتصادی شدید چند ساله و افزایش شتابان نرخ ارز خارجی و کاهش شدید ارزش پول ملی اعتراض دارند.

آقای روحانی در ابتدای سخنانش تأکید کرد که «پاسخگو بودن» نباید نقطه ضعف دولت به شمار آید. وی افزود:‌ دشمنان نظام فکر نکنند امروز آغاز شکافی بین دولت و مجلس است. این تصور اشتباه است.

وی گله‌های دولت از مجلس یا برعکس را گله‌های دوستانه و برادرانه دانست. وی تصریح کرد که سوالات نمایندگان مجلس سوالات مردم است.

سوال اصلی این است که چرا مردم ما باید نسبت به آینده خود نگران باشند. رشد ما در تمام زمینه‌ها رو به جلو بود اما چرا در هفت یا هشت ماه اخیر شرایط نویی آغاز شد؟

اشکال از تصور مردم و تصویر مردم از آینده ایران بود. ناگهان تصور مردم ایران از آینده تغییر کرد. اقتصاد،‌ قیمت ارز ، رونق اقتصادی همه مهم است اما همه اینها در برابر امید مردم ناچیز است. چرا مردم نسبت به آینده ایران دچار تردید شده اند؟ و از این بالاتر برخی نسبت به عظمت نظام و رشد و توسعه آینده دچار تردید شده‌اند.

ما نخواهیم گذاشت توطئه‌های آمریکا موفق شود. ملت مطمئن باشید. ما نخواهیم گذاشت یک مشت ضدایرانی که در کاخ سفید جمع شده‌اند علیه ایران توطئه کنند. آنها امروز و در پایان این جلسه ناامید خواهند شد.

پاسخ به نخستین سوال که چرا در زمینه قاچاق کالا و ارز دولت موفق نبوده است؟

دولت ششصد میلیارد تومان برای تأسیس سامانه‌های مختلف و اتصال این سامانه‌ها به یکدیگر هزینه کرد. آقای روحانی یارانه‌های دولتی را دلیل اصلی به وجود آمدن انگیزه قاچاق دانست.

در زمینه قاچاق، نقش نیروی انتظامی و سربازان گمنام و نیروهای نظامی دیگر بخصوص سپاه، پررنگ است. مرزهای جنوبی و شرقی را در اختیار سپاه قرار دادیم و با کمک همه اینها توانستیم به این عدد برسیم.

مطالب بیشتر در یورونیوز

آقای روحانی در پاسخ گفت: چطور میزان قاچاق از ۲۵ میلیارد دلار در طول چهار سال به ۱۲/۵ میلیارد دلار رسید؟ ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز فرا قوه‌ای ایست. فقط کار دولت و قوه مجریه نیست. سوال باید این باشد که چطور قاچاق از ۲۵ میلیارد به رقم ۱۲/۵ میلیارد دلار رسید و برنامه دولت برای رساندن این رقم به صفر چیست؟ اگر سوال این گونه بود من انگیزه بیشتری برای پاسخگویی داشتم.

چرا تحریم‌های بانکی باقی مانده است؟ از شما می‌پرسم برجام برای چه بود؟ برجام آمد تا بگوید برنامه هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است. شورای امنیت سازمان ملل بجای اینکه بگوید تحریم باید بگوید تشویق. و ما به اینجا رسیدیم. قطع‌نامه گذشته شورای امنیت این بود که صلح و امنیت جهانی را تهدید می‌کند. و قطعنامه اخیر این سازمان می‌گوید فعالیت ایران صلح‌آمیز است و دیگر کشورها باید به ایران در این راستا به ایران کمک کنند. ثمره برجام چنین بود.

برجام آمده بخش بزرگی از مشکلات اقتصادی را هم حل کرده است. تحریم‌هایی که مربوط به برنامه‌ هسته‌ای بود حذف شد. اما تحریم‌های سیستم بانکی و دیگر مسائل باقی ماند. ما با نزدیک به سیصد بانک همکاری داریم.

اگر هنر دولت یازدهم نبود اکنون بیکاری به جای ۱۲ درصد، ۲۲ درصد بود. ما در زمینه اشتغال موفقیت بزرگی داشتیم. برای اولین‌بار در بهار ۹۷ بیش از تقاضای کار ، شغل ایجاد کردند.

۷۱۱ هزار تن جویای کار بودند و ۷۵۶ هزار شغل ایجاد شد. تنها دولتی بعد از جنگ بودیم که با رشد منفی روی کار آمدیم. اما در نه فصل پی در پی دارای رشد اقتصادی مثبت داشتیم.

درباره نرخ ارز مسائل اجتماعی،‌ روانی، سیاست خارجی همزمان دخیل بود.

***
با پایان سخنان حسن روحانی، نمایندگان منتقد، دیدگاه‌های خود را نسبت به نظرات روحانی ابراز می‌کنند

ذوالنور، نماینده قم پاسخ روحانی نسبت به کاهش قاچاق را نادرست توصیف کرد و از رویکرد دولت و شخص رئیس جمهوری انتقاد کرد. وی به روحانی وعده‌های انتخاباتی‌اش درباره برجام و کارکردهای آن را یادآوری کرد. وی از روحانی درباره ارتباط با ۳۰۰ بانک جهان، سیستم بانکی اروپا و چگونگی ارتباط با بانک‌ها پرسید. وی افزود از ۴۹ تعهد مرتبط با کنوانسیون FATF، ایران بیشتر آن‌ها را اجرا کرده است. وی ناکارآمدی ارتباط با سیستم بانکی را ناشی از ناتوانی برجام از رسیدن به اهدافش توصیف کرد.

نماینده قم، آمار روحانی از اشتغال‌زایی را، تضاد آماری توصیف کرد و از روحانی پرسید رئیس جمهوری ایران است یا سوئیس؟ وی گفت آمار ایجاد شغل را باید همزمان با تعطیلی بنگاه‌های اقتصادی و افزایش لشکر بیکاران ارائه کرد. وی روحانی را به خودشیفتگی متهم کرد و عدم مشورت خواستن از کارشناسان را علت نابه‌سامانی بازار ارز دانست. وی گفت: مشکل ساختن کاخ آرزوها برای مردم با برجام و ایجاد رابطه با آمریکا بود که با لگد ترامپ فرو ریخت.

روحانی به ذوالنور پاسخ می‌دهد

روحانی: چرا جو تغییر کرد؟ تاریخ این تغییر ۵ دی‌ماه ۱۳۹۶ است. در این روز بود که مردم ناگهان دیدند عده‌ای در خیابان‌ها شعار می‌‌دهند که شعارهای هنجارشکنانه بود. این حادثه در سال‌های گذشته کم‌نظیر بود. حادثه دی‌ماه ترامپ را به طمع انداخت وی در اواخر دی‌ماه گفت من در برجام نمی‌مانم. با نا‌ارامی داخل و تهدیدهای بیرون مردم ناآرام شدند. سیاه‌نمایی زندگی مردم را به سیاهی می‌برد. البته اگر شعار علیه حسن روحانی باشد اشکال ندارد. من اگر به ترور تهدید شوم مشکلی نیست. آرزوی ما شهادت است. اما چرا عده‌ای جرات کردند رئیس جمهوری مملکت را به ترور تهدید کنند؟ چون فکر کردند بین دولت و رئیس جمهور فاصله است. اگر متحد باشیم، فیضیه مرکز انقلاب تبدیل به جایی نمی‌شد که آب به آسیاب دشمن بریزد.

آمریکایی‌ها در اجرای برجام تخلف کردند. شرکت‌ها و بانک‌هایی آمدند که حالا می‌روند. سویفت را بازگرداندیم. به صد در صد اهدافمان در برجام در همه زمینه‌ها نرسیدم. ما پی‌ام‌دی را حل کردیم، قطعنامه‌ها را برداشتیم و تحریم‌های تسلیحاتی تا ۲ سال و نیم دیگر برداشته می‌شود. مردم باید امیدوار باشند. آماری که من درباره اشتغال دادم، آمار اشتغال خالص است. در دنیای امروز، آنچه من قول دادم،‌ قول دادم راه من راه اعتدال است. با تندروی به جایی نمی‌رسیم. راهی جز دوستی، برابری و وحدت نداریم. برای منافع ملی کنار هم باشیم. به‌عنوان مسئول اجرای قانون اساسی، در اجرای حق نمی‌توانیم به منافع ملی ضربه بزنیم.

وی افزود «این گونه نیست که دو راه داشته باشیم که یا در برجام بمانیم یا نمانیم. روز گذشته در گفت‌وگو با رئيس‌جمهور فرانسه نیز گفتم اگر اروپا به تعهدات خود عمل نکند، ما راه سوم را در پیش می‌گیریم و آن را به مجلس و مردم اعلام خواهیم کرد.»

درمان موقتی مشکلات کشور را، «مردم» نمی‌پسندند. با همکاری توانستیم بر مشکل قطعی برق مقابله کنیم.

دوران تحریم در اختیار ما است. اگر ما و شما و مردم با هم باشیم، از این دوره به سرعت عبور می‌کنیم. «مردم» مساله اولشون این است که ما با هم اختلاف نداشته باشیم. مردم از آمریکا و تحریم‌ها و تهدیدهای خارجی نمی‌ترسند، از جنگ و دعوا بین ما می‌ترسند. مردم باید مطمئن شوند ما با هم هستیم. رهبر دستور داد شورایی تشکیل شود با حضور سران سه قوه، برای اینکه به مردم نشان دهیم سه قوه با هم متهم هستند. اگر نتیجه جلسه در سال چهل انقلاب نشانگر بلوغ انقلاب باشد، ما از این جلسه سربلند بیرون آمده اند. مردم بدانند که تلاش قیمت ارز متعادل‌تر بشود. این هفته متعادل‌تر شد، این روند ادامه هم خواهد یافت. در این هفته‌ها صادرات غیرنفتی ما افزایش پیدا کرده است. ما ذخایر را در بانک مرکزی تضمین می‌کنیم. می‌توانیم قیمت را به قیمت پارسال برسانیم، اما این کار را نمی‌کنیم. ما در مسیر تعادلیم. بی‌تردید موفق خواهیم شد.

پایان سخنان حسن روحانی

۲۲ نماینده با استناد به ماده ۱۲۴ آئین‌نامه داخلی مجلس خواستار رای‌گیری علنی با ورقه برای قانع شدن یا نشدن از پاسخ‌های رئیس‌ جمهوری شدند. این طرح با نظر نمایندگان، رد شد. با نظر نمایندگان مجلس:

درباره کنترل قاچاق، پاسخ رئیس جمهور قانع کننده نبود.

درباره تحریم‌های بانکی، پاسخ رئیس جمهوری قانع کننده بود.

درباره کاهش بیکاری، پاسخ رئیس جمهوری قانع کننده نبود.

درباره علت رکود اقتصادی، پاسخ رئیس جمهوری قانع کننده نبود.

علت افزایش نرخ ارز و کاهش پول ملی، پاسخ رئیس جمهوری قانع کننده نبود.

پایان جلسه سوال از حسن روحانی.

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy