بی بی سی - جان کری، وزیر خارجه سابق آمریکا، در مصاحبهای اذعان کرده که در دو سال اخیر با مقامهای ارشد ایرانی دیدارهایی داشته است.
آقای کری گفته است که در نروژ، مونیخ و چند نشست بینالمللی دیگر با محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، ملاقات کرده است. او گفته مجموعا "سه-چهار بار" با آقای ظریف دیدار کرد.
او گفته کارش مشاوره دادن به جواد ظریف، برای مواجهه با سیاست خارجی دونالد ترامپ نبوده است، بلکه خواسته در دیدارهایش متوجه شود "ایران ممکن است چه کاری برای بهبود مناسبات منطقه انجام دهد؟ بحران یمن چه طور حل میشود؟ برای صلح در سوریه چه کار خواهند کرد؟"
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، منتقد سرسخت سیاست خارجی دولت باراک اوباما و به ویژه توافق هستهای با ایران است. او با خروج از توافق هستهای، تحریمهای معلق شده ایران را بازگردانده. است. دور دوم تحریمها، شامل تحریم نفتی و بانکی، نزدیک دو ماه دیگر برقرار میشود.
آقای کری گفته است که به صراحت از محمدجواد ظریف خواسته است که موضع جامعه جهانی درباره برنامه موشکی ایران و حمایتش از حزبالله را درک کند.
وزیر خارجه سابق آمریکا گفته است: "ایرانیها آماده مذاکره هستند تا این مسایل را حل کنند، اما دولت دونالد ترامپ خط دیگری را دنبال میکند."
آقای کری گفت به نظر میرسد که دولت دونالد ترامپ به دنبال تغییر رژیم در ایران است و میخواهد با ضربه به اقتصاد و منزوی کردن ایران، این سیاست را دنبال کند.
وزیر خارجه سابق آمریکا هشدار داده است که آمریکا پیش از این در برنامههای تغییر حکومتها موفق نبوده و همچنین هیچ مقام ایرانی از موضع تسلیم با آمریکا مذاکره نخواهد کرد.
وزیران خارجه و دفاع آمریکا گفتهاند که به دنبال تغییر حکومت ایران نیستند و میخواهند جمهوری اسلامی "رفتارش را تغییر دهد". هرچند خود دونالد ترامپ گفته است امکان دارد که حکومت ایران به واسطه سیاستهای او سقوط کند.
آقای ترامپ در عین حال گفته حاضر به مذاکره با رهبران ایران است.
نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل، روز چهارشنبه نیز در مصاحبهای با شبکه فاکس نیوز گفت تحریمها ایران را تحت فشار گذاشته است و مقامهای ایرانی خود را در موقعیت ضعف میبینند و باید مساله موشکهای بالستیک خود را حل کنند.