Tuesday, Sep 4, 2018

صفحه نخست » امامان جمعه؛‌ محمد تقی لطفی و حاشیه‌های اشرافی‌گری

friImam_090418.jpgاحسان مهرابی - ایران وایر

«محمدتقی لطفی» در دومین دوره مجلس شورای اسلامی، از جمله نمایندگانی بود که نامش به عنوان غایب یا تاخیرکننده در جلسات علنی تکرار می شد. او از همان زمان ترجیح می داد جزو نمایندگانی باشد که درموضوعات سیاسی دخالت نمی کنند و به فعالیت های اقتصادی شخصی و امور حوزه انتخابیه خود می پردازند.

نطق های محمدتقی لطفی نیز درباره موضوعات حوزه انتخابیه خود بود و وارد درگیری های سیاسی نمی شد. جنگ زده بودن ایلام هم این فرصت را فراهم می کرد که او درمجلس همواره از شهرش بگوید و درخواست بودجه کند.

با تلاش لطفی، مجلس دریک اقدام غیرمتعارف، طرحی دو فوریتی تصویب کرد که بودجه همه دستگاه ها دراستان ایلام به «شورای برنامه ریزی استان» داده شود و این شورا درباره همه بودجه استان تصمیم بگیرد.

لطفی در دوره ای که نمایندگی مردم ایلام در مجلس را برعهده داشت و نیز در سمت امام جمعه شهر، به دنبال فعالیت های اقتصادی بود تا این که انتقادها و حرف و حدیث هایی که سال ها قبل درباره او وجود داشت، علنی شدند.

خودش گفته بود که پیش از انقلاب 1357، به دلیل توزيع اعلاميه و نوارهای سخن‎رانی روح‌الله خمینی یک بار دستگیر و زندانی شده است. او پیش از نمایندگی مجلس، عضو «کمیته انقلاب اسلامی» و نماینده ولی فقیه در برخی از واحدهای سپاه پاسداران بوده است.


پس از اتمام دوره نمایندگی در مجلس نیز، درسال های 1371 تا 1380 نماینده ولی فقيه در سپاه غرب کشور بود تا این که به عنوان امام جمعه ایلام منصوب شد.

مطالب بیشتر در سایت ایران وایر

محمدتقی لطفی اولین امام جمعه ای است که موضوع فعالیت های اقتصادی و اشرافی گری او علنی شد و بازتاب گسترده ای یافت.

«علی رضایی نیا»، یکی از روحانیون ایلامی در یکی از سخن‎رانی های خود با اشاره به عکس‌های منتشر شده در اینستاگرام فرزند امام جمعه ایلام را که در حال پیاده شدن از «پرادو» نشان می داد، گفته بود:«در شهر ما که بعضی زن‌ها برای سیر کردن بچه‌های یتیم‏شان تن‌فروشی می‌کنند، تو چرا باید ۴۰۰ میلیون تومان را از بیت‌المال علاف خودت کنی.»

او لطفی را «فرعون» نامیده و از فشارهایی که بعد از انتقاد به این امام‌جمعه، به وی وارد شده و از احضارهای پی در پی خود به دادگاه ویژه روحانیت سخن گفته بود.

هم‏زمان، عکس‌هایی از یک میهمانی مربوط به نوه لطفی، امام‌جمعه ایلام در شبکه‌های اجتماعی با حضور بازیگران سینما و تلویزیون منتشر شد که بر شدت این انتقادات افزود.

«هادی لطفی»، فرزند امام جمعه با انتشار متنی در صفحه اینستاگرام خود، سعی کرد به این انتقادات پاسخ بدهد. او گفته که ماشین پرادو متعلق به دفتر امام جمعه است و نه شخص امام جمعه ایلام و حرف‌های مطرح شده در مورد هزینه‌های «ولیمه»(میهمانی)مربوط فرزند خودش را دروغ خواند.

پسر امام جمعه ایلام هم‎چنین عکس‌هایی از آیت‌الله «علی خامنه‌ای»، «محمود هاشمی شاهرودی»( رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام)، «حسن نصرالله»(دبیرکل حزب‌الله لبنان) و «قاسم سلیمانی»( فرمانده نیروی "قدس" سپاه پاسداران) منتشر کرد که در حال پیاده شدن از خودروهای گران‌قیمت بودند.

او نوشت که قاسم سلیمانی با «لندکروز» سپاهی تردد می‌کند که به مراتب قیمت آن گران‎تر از پرادوهای دفتر و سپاه نماینده ولی فقیه در استان ایلام است.

«نصرت‌الله یگانه»، رییس دفتر لطفی هم درباره ماشین گران‌قیمت رییس خود گفت: «طبق قانون، ماشینی که امام جمعه در شهر دارد، "پژو" است و چون مناطق ما کوهستانی است، برای سفر به اطراف و مناطق کوهستانی، هر مدیر کلی یک ماشین هم برای این گونه موارد دارد. این ماشین پرادو هم داخل شهر استفاده نمی‌شود.»

«حمید رسایی»، نماینده سابق اصول گرای و تندرو تهران هم مشی لطفی را حاکی از اشرافی‎گری و تجمل‎گرایی دانسته و گفته بود دادگاه ویژه روحانیت، یعنی جناب آقای «ابراهیم رئیسی» و «شورای عالی سیاست گذاری ائمه جمعه» باید این مساله را بررسی کنند.

محمدتقی لطفی، امام جمعه ایلام اما از در دیگری وارد شد؛ او از فرزندش اعلام برائت کرد، گفت با داشتن «این بچه نادان»، به دشمن نیازی ندارد و روحانی منتقد خود را منتسب به «جریان انحرافی» دانست:«طی روزهای گذشته، بزرگ‌ترین اهانت به مردم استان، به ویژه جامعه بانوان ایلامی توسط یک عنصر گم‏راه صورت گرفته مبنی بر این که بانوان ایلامی برای سیر کردن شکم خود و خانواده دست به گناه می‌زنند.»

او حملات به خود را «سناریویی تعریف شده و هدفمند» خواند.

دردسرهای این امام جمعه اما به فرزندش محدود نمی‌شوند؛ در جریان حوادثی که در زمان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری سال 1396 در ایلام رخ داد نیز امام جمعه باز با نهادهای محلی دچار اختلاف و درگیری شد.

امام جمعه ایلام در اعتراض به طنزی که در ستاد انتخاباتی «حسن روحانی» در این شهرخطاب به امام هشتم شیعیان خوانده شد، یک روز عزای عمومی در استان اعلام کرد. شاعر را هم بلافاصله بازداشت و به پنج سال زندان محکوم کردند.
نویسنده در این متن طنز‌آمیز، از امام هشتم شیعیان به خاطر این که فقط امام «اصول‌گرایان» است و امام «اصلاح‌طلبان» نیست، گلایه کرده بود.

در این متن هم‏چنین انتقاد‌های غیرمستقیم تندی از ابراهیم رئیسی، کاندیدای دیگر انتخابات ریاست جمهوری و تولیت آستان قدس رضوی برای استفاده از امکانات آستان در انتخابات مطرح شده بود.

لطفی در همان زمان متن تسلیتی خطاب به علی خامنه ای به دلیل این اتفاق تنظیم کرد اما صداوسیمای مرکز ایلام حاضر به پخش آن که در خطبه دوم نماز‌جمعه ایراد شده بود، نشد.

امام جمعه ایلام هم در واکنش به این اقدام، گفت صداوسیما در کنترل یک «جریان مرموز و مخالف رهبری» است و خواستار آن شد که مدیرکل صداوسیمای مرکز ایلام عزل شود.

لطفی با استاندار ایلام هم روابط حسنه ای ندارد. مشکل نماینده دولت و نماینده ولی فقیه در ایلام بر سر عزل و نصب ‍‌هایی است که در این شهر انجام می‌شود.

لطفی در واکنش به برخی از عزل و نصب ها، استاندار را بایکوت کرد تا به او نشان دهد همان‏طور که در کشور حرف اول را رهبر جمهوری اسلامی می‌زند نه رییس‌جمهوری، در ایلام نیز این امام جمعه و نماینده رهبر است که قدرت بلامنازع را در اختیار دارد، نه نماینده دولت.

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy