یورونیوز ـ تظاهرات اعتراض آمیز در شهر بصره که طی سه روز گذشته دهها کشته و مجروح برجای گذاشته است روز چهارشنبه نیز با حمله به یک ساختمان دولتی ادامه یافت. منابع امنیتی عراق با تایید این خبر اعلام کردند که تظاهر کنندگان یک ساختمان اصلی دولت را به آتش کشیدند.
خبرگزاری رویترز نیز در گزارشی تصریح کرد که تظاهر کنندگان برای نشان دادن خشم خود نسبت به بیکاری، فساد و نارسایی در اراده خدمات رفاهی از جمله قطع مکرر برق راه ارتباطی ماین قطب نفتی شهر بصره با بغداد را مسدود کردند.
در این گزارش همچنین اعلام شده که تظاهرات پراکنده ساکنان شهر در ساعات میانی روز چهارشنبه با دخالت نیروهای امنیتی همراه شد. بر این اساس پلیس و نیروهای امنیتی برای متفرق کردن تظاهر کنندگان اقدام به شلیک گاز اشک آور و تیراندازی هوایی کردند.
معترضان دولت در حالی بار دیگر روز چهارشنبه به خیابان آمدند که یکروز قبل ۵ نفر در جریان درگیری با نیروهای امنیتی جان خود را از دست دادند و ۱۶ تن نیز به شدت مجروح شدند. این مسئله سبب شد تا خشم معترضان بیش از پیش برافروخته شود.
این در حالیست که حیدر عبادی، نخست وزیر عراق پیشتر اعلام کرده بود که نیروهای امنیتی حق استفاده از مهمات جنگی برای برخورد با تظاهرکنندگان را ندارند.
از سوی دیگر منابع امنیتی و بیمارستانی در شهر بصره اعلام کردند در جریان ناآرامی های روز سه شنبه ۲۲ نیروی انتظامی مجروح شده اند.
بیشتر بخوانید:
تظاهرکنندگان خشمگین که برای سومین روز متوالی به خیابان ها آمده بودند با تجمع مقابل ساختمان اصلی دولت و تخریب موانع عبوری مقابل این ساختمان اقدام به پرتاب سنگ و مواد آتش زا کردند.
ساکنان این شهر شیعه نشین که دومین شهر بزرگ عراق و یکی از مهمترین مناطق نفت خیز این کشور محسوب می شود به شدت از فساد دولتی، بیکاری و خدمات شهری ناراضی اند.
شهروندان بصره می گویند نمک و املاح موجود در آب آشامیدنی تا کنون صدها نفر را راهی بیمارستان کرده است.
این شهر قلمرو اصلی مقتدی صدر، روحانی شیعه و پرنفوذ عراقی است که پیشتر رهبری شبه نظامیان «جیش المهدی» را در مبارزه با نیروهای آمریکایی برعهده داشت. اعضای این گروه اینک تحت تشکلی جدید بر ضد فساد در عراق مبارزه می کنند.
خشم معترضان عراقی در حالی شعله ور شده است که سیاستمداران این کشور همچنان پس از انتخابات قانونگذاری ماه مه از تشکیل دولت جدید عاجز مانده اند.
بصره و چند شهر دیگر عراق پیشتر در ماه ژوئیه نیز صحنه تظاهرات و حرکت های اعتراضی بود. معترضان در بصره و برخی از استان های دیگر این کشور از جمله نجف، میسان، کربلا و ذی قار در صدد کنترل نهادهای دولتی برآمده و با نیروهای امنیتی درگیر شده بودند.
گفته می شود این درگیریها تاکنون به کشته شدن بیست و یک تن از شهروندان عراقی منجر شده است.
بیشتر بخوانید: