نازنین امجدی - شبکه بیان
هر روزه شاهد بستن قراردادهای ننگینی چون ترکمان چای هستیم. هنوز مهر خبر واگذاری دریای مازندران به کشورهای همجوار خشک نشده که خبر از واگذاری بندر چابهار به هندی ها را دریافت می کنیم (+ لینک).
مشاورین، معاونین و مسئولین دولت روحانی یک خط در میان در پایتخت نیستند و هر کدام گویی مسئولیت یافته اند که این روزها تکه تکه های مملکت را چوب حراج بزنند.
در حالی که محمدباقر نوبخت در مشهد خبر از ایجاد اشتغال برای جوانان خراسان رضوی و همچنین بسته های معیشتی به مردم جهت "مقابله با تحریم ها" می دهد، وزارت صنعت، معدن و تجارت در یاسوج پروژه های بازار آزادی افتتاح می کند، سازمان شیلات ایران مجوز صید ماهی به چینی ها می دهد و حال عباس آخوندی -وزیر راه و شهرسازی- طی یک سفر دو روزه به هند، مجوز واگذاری بندر محروم چابهار به هندی ها را صادر کرد.
جالب اینکه تمام این اقدامات از واگذاری مازندران تا چابهار تحت عناوینی چون "دوستی میان دو ملت" و "مقابله با تحریم ها" انجام می شوند.
بندر چابهار که یکی از محروم ترین مناطق در ایران است، پیشتر زیر لنزهای دوربین مستندساز ایرانی، محمد نوری زاد رفته بود تا آنچه را که حتی مردم منطقه نمی دیدند به تصویر بکشد.
درست در 300 متری دریا، مردمی ادامه حیات می دادند که صبح تا شب کارگری می کردند و شب تنها برای خوابیدن، به استراحتگاه هایی می رفتند که کوچکترین شباهتی به محل استراحت نداشت و گویی که انسان با یک مبل و یک تکه پتو، خود را می فریبد.
حال مسئولین به این هم راضی نیستند. ماهی را از آنها گرفتند و حال تمام بندر را طی یک قرارداد ننگین دیگر ظرف یک ماه آینده به هندی ها واگذار می کنند تا هم بندر را واگذار کرده باشند و هم مردم منطقه را.
چرا به هندی ها باج می دهیم؟
«بلومبرگ» ماه گذشته گزارش داد که هند واردات نفت خود از ایران را به میزان 50 درصد کاهش خواهد داد.
خبرگزاری بلومبرگ به نقل از یک منبع آگاه نوشت که ارائه تخفیف قیمتی بالا از سوی ایران، امکان تسویه سه ماهه وجه و حمل رایگان نفت، دولت هند را به این نتیجه رسانده که یافتن شرایط خرید قابل رقابت با پیشنهادهای ایران دشوار است و بهتر است که نفت بخشی از پالایشگاههای این کشور همچنان از ایران تامین شود.
بنا بر اطلاعات به دست آمده قرار بوده که این کاهش به 100 در 100 برسد که تخفیف های فوق الذکر باعث شد این خرید به 50 درصد برسد.
روز گذشته اما مایک پمپئو در دیداری با همتای هندی خود، سوشما سواراج طی آنچه که "مذاکرات مفصل" خوانده شده، قرار شد تا خرید هند از جمهوری اسلامی به صفر برسد.
از همین رو می توان به نوعی این باج دهی به هند را از جانب حکومت اسلامی توجیه کرد.