Saturday, Sep 15, 2018

صفحه نخست » ظریف اروپائی‌ها را به غنی‌سازی اورانیوم تهدید کرد

4E7CA9B0-ADE8-496D-909A-91DEB0D77F5A.jpegدویچه وله فارسی

وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه خود با هفته‌نامه اشپیگل، روز شنبه ۲۳ شهریور گفت که اتحادیه اروپا و دیگر امضاکنندگان برجام برای جبران خسارات خروج آمریکا از این توافق دست به کار شوند. او محک تلاش‌های اروپا را در ارتباط با فروش نفت ایران و چرخش معاملات بانکی خواند. به گفته ظریف در فروش و صادرات نفت ایران و همچنین تبادلات بانکی نباید اخلالی بوجود آید.

وزیر خارجه ایران ضمن متهم کردن اروپایی‌ها به انفعال تاکید کرد که اگر بین دادن و گرفتن تعادل ایجاد نشود جمهوری اسلامی ایران واکنش نشان خواهد داد.
در ارتباط با واکنش‌ها هم ظریف گفت که ایران نیازی بر لغو برجام ندارد اما این امکان وجود دارد که به صورت محدود این توافق را مورد استفاده قرار دهد و ممکن است افزایش غنی‌سازی اورانیوم را دوباره آغاز کند.

وزیر خارجه ایران در مصاحبه با اشپیگل از اروپائی‌ها خواست که "قانون مسدودسازی تحریم‌های آمریکا" را به جریان بیاندازند و شرکت‌هایی را که از ایران خارج می‌شوند مجازات کنند. ظریف تاکید کرد اروپایی‌ها باید تصمیم بگیرند، حرف نزنند و عمل کنند یا اینکه دستور آمریکایی‌ها را اجرا کنند.
بعد از خروج آمریکا از برجام اتحادیه اروپا اعلام کرده بود که آماده است در صورت لزوم قانون مسدودکننده تحرم‌ها را اجرا کند. اما این قانون تاکنون اجرا نشده و تعداد زیادی از شرکت‌های اروپایی هم در ماه‌های گذشته از بازار ایران خارج شدند.
پارلمان اروپا قانون موسوم به "قانون مسدودکننده" را در نوامبر سال ۱۹۹۶ میلادی در جریان مناقشه بر سر تحریم‌های آمریکا علیه کوبا، ایران و لیبی تصویب کرد. کنگره آمریکا در آن زمان با تصویب قانون تحریم‌های این سه کشور، از جمله شرکت‌های خارجی سرمایه‌گذار در بخش انرژی، ایران را دچار مشکلات اقتصادی کرد.
قانون اروپایی مقابله با تحریم‌های آمریکا اما هیچگاه اجرایی نشد، زیرا تصویب "قانون مسدودکننده" آمریکا را وادار به عقب‌نشینی کرده بود. مطرح شدن احتمال استفاده اروپا از این قانون، ایالات متحده را واداشت تا اطمینان خاطر دهد که مجازات‌های موسوم به "تحریم‌های ثانویه" آمریکا علیه شرکت‌های اروپایی اعمال نخواهند شد.
قانون موسوم به "قانون مسدودکننده" یا "مقررات مقابله‌ای" به اتحادیه اروپا این امکان را خواهد داد تا با نادیده گرفتن احکام صادرشده در دادگاه‌های ایالات متحده، در برابر تحریم‌های فرامرزی آمریکا پس از خروج یکجانبه این کشور از برجام بایستد. این قانون رعایت تحریم‌های آمریکا علیه ایران را برای شرکت‌های اروپایی ممنوع می‌کند. همچنین شرکت‌هایی که این قانون را رعایت نکنند می‌توانند مجازات شوند.

ظریف درباره مذاکره با آمریکا چه گفت؟

در قسمت دیگری از مصاحبه ظریف با هفته نامه اشپیگل درباره مذاکره ایران با ایالات متحده آمریکا نیز گفت‌وگو شده است.
وزیر خارجه ایران به اشپیگل گفت که برای این مذاکره پایه و اساسی وجود ندارد.
ظریف اما خاطرنشان کرد که اگر آمریکا دوباره به برجام برگردد در آن صورت ممکن است که ایران درباره انجام این مذاکرات فکر کند.

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy