صدای آمریکا - یک عضو شورای شهر تهران در نامه ای به شهردار منطقه ۲۰ نسبت به تخریب سنگ قبر محمد علی فروغی، ادیب، روزنامه نگار و سیاستمدار سرشناس ایرانی، اعتراض کرد.
خبرگزاری ایرنا روز یکشنبه ۲۵ شهریور گزارش داد که مجید فراهانی، رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای اسلامی شهر تهران، با «ضد فرهنگی» خواندن تخریب سنگ قبر فروغی در گورستان ابن بابویه ری، خواستار پیگیری موضوع از سوی شهرداری شد.
محمد علی فروغی مشهور به ذکاء الملک، سال ۱۲۵۴ خورشیدی در خانواده ای ثروتمند، با فرهنگ و بانفوذ به دنیا آمد. او فعالیت های شغلی خود را از تدریس در دبیرستان و سردبیری نشریه تربیت آغاز کرد.
فروغی در پی روزنامه نگاری وارد سیاست شد و به نمایندگی مجلس شورای ملی انتخاب شد. او در ادامه در کابینههای صمصام السطنه، مشیرالدوله، مستوفی الممالک و رضا خان وزارت کرد.
محمد علی فروغی با آغاز سلطنت پهلوی، نخست وزیر رضا شاه شد، پس از آن مدتی سفیر ایران در ترکیه بود و در آن مدت روابط بسیار خوبی را با کمال آتاتورک، بنیاگذار جمهوری ترکیه، برقرار کرد.
او همچنین ریاست هیات نمایندگی ایران در سازمان ملل را بر عهده داشت. فروغی پیام فرهنگ ایران را در قالب این بیت «بنی آدم اعضای یکدیگرند / چو در آفرینش ز یک گوهرند» در جریان دهمین جلسه مجمع عمومی جامعه ملل قرائت کرد.
دومین دوره نخست وزیری او در دوران پهلوی اول با اقدامات فرهنگی نظیر تکمیل دانشگاه تهران، سفر رضاشاه به ترکیه و دیدار با آتاتورک و جشن هزاره فردوسی همراه شد.
او پس از برکناری از نخست وزیری، در خانه به فعالیت های ادبی و تصحیح دیوان شاعران سرشناس ایران پرداخت.
محمد علی فروغی در آخرین روزهای سلطنت رضا شاه و همزمان با ورود متفقین به ایران از سوی او به نخست وزیری انتخاب شد و اداره امور ایران و مذاکرات با کشورهای خارجی را برعهده گرفت.
مطالب بیشتر در سایت صدای آمریکا
فروغی سرانجام در آذر ۱۳۲۱ در ۶۷ سالگی در اثر سکته قلبی درگذشت.