سرگی شایگو، وزیر دفاع روسیه گفت: عملیات نظامی در ادلب انجام نمی شود و در چند ساعت آینده، جزئیات با دمشق هماهنگ خواهند شد.
به گزارش اسپوتنیک، سرگی شایگو، وزیر دفاع روسیه در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا عملیات نظامی در ادلب انجام نمی شود گفت: بله درست است.
او در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه آیا دمشق در مورد این موضوع موافق است گفت: در چند ساعت آینده ما با آنها تمام مواردی را که در این سند آمده است را هماهنگ می کنیم.
او سپس یادداشتی را که بین او و وزیر دفاع ترکیه نوشته شده بود را نشان داد.
محدوده ی استان ادلب در حال حاضر عملا توسط نیروهای دولتی سوریه کنترل نمی شود. در این استان شبه نظامیان مسلح وهمچنین تروریست هایی از برخی گروهک هایی هستند که حملاتی را به مواضع ارتش سوریه ترتیب می دهند.
رایزنی پوتین و اردوغان در مورد سوریه بدون حضور ایران
دویچه وله - ولادیمیر پوتین و رجب طیب اردوغان یک بار دیگر در مورد بحران سوریه گفتوگو و رایزنی میکنند. نشست رؤسای جمهوری روسیه و ترکیه این بار بدون حضور ایران صورت میگیرد. اردوغان میکوشد، مانع حمله سوریه و متحدانش به ادلب شود.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه نگران است که حمله گستردهی ارتش بشار اسد با پشتیبانی روسیه به ادلب باعث گریز انسانهای زیادی شود که برای نجات جان خود به ترکیه پناه خواهند برد و این کشور را با موج تازه آوارگان روبرو خواهند کرد.
اردوغان قرار است امروز دوشنبه ۲۶ شهریور (۱۷ سپتامبر) در این راستا با ولادیمیر پوتین، همتای روس خود دیدار و گفتوگو کند. ملاقات و رایزنی رؤسای جمهوری روسیه و ترکیه که در سوچی خواهد بود، بدون حضور ایران انجام خواهد گرفت.
آنکارا که گفتوگوهای متعددی با روسیه برای جلوگیری از حمله ارتش سوریه به ادلب انجام داده، تاکنون بارها اعلام کرده که خواستار برقراری آتشبس در این استان است.
اردوغان و پوتین در کنفرانس سهجانبه تهران که در آن حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران نیز حضور داشت، نتوانستند در مورد برقراری آتشبس در ادلب به توافق برسند. دیدار رؤسای جمهوری روسیه و ترکیه گامی دیگر در راه رسیدن به راهحلی مسالمتآمیز است.
مولود چاووشاوغلو، وزیر خارجه ترکیه، روز جمعه گذشته ۲۳ شهریور (۱۴ سپتامبر) خبر دیدار سران ترکیه و روسیه را اعلام کرده و کاخ کرملین نیز این خبر را تایید کرده بود.
اختلاف نظر ترکیه و روسیه در سوریه این خطر را در پی دارد که باعث رویارویی نظامیان دو کشور در این منطقه شود.
روسیه از نیروهای ارتش دولتی سوریه پشتیبانی میکند؛ نیروهایی که استان ادلب را در محاصره خود دارند و آماده حمله زمینی و هوایی برای آزادسازی این استان از دست شورشیان مستقر در آن هستند.
ترکیه که از شورشیان سوریه در مقابل بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، حمایت میکند در نشست تهران که روز جمعه ۱۶ شهریور برگزار شد، خواستار برقراری آتشبس در ادلب شده بود. جمهوری اسلامی و روسیه اما بر آزادی کامل ادلب تاکید کرده بودند.
پوتین در نشست پیشین رسما خواستار آزادی کامل منطقه ادلب از دست شورشیان شده و "وظیفه اصلی و عاجل در شرایط کنونی را راندن نیروهای تروریست از منطقه ادلب" خوانده بود. او تصریح کرده بود: «حضور تروریستها در این منطقه تهدیدی است مستقیم برای شهروندان سوریه و همچنین برای ساکنان سراسر منطقه».
استان ادلب در شمال غربی سوریه و در نزدیکی مرز ترکیه قرار دارد و بزرگترین منطقه تحت تسلط شورشیان است که اغلب آنها را گروههای اسلامگرای افراطی تشکیل میدهند.
ادلب گرچه به خاطر ساختار روستایی خود از نظر اقتصادی اهمیت چندانی برای سوریه ندارد، اما این استان در مسیر اتوبانِ دو کلان شهر دمشق و حلب قرار دارد و از نظر راهبردی و اقتصادی برای سوریه بسیار پراهمیت است.
سازمان ملل متحد و گروههای امدادگر تاکنون بارها اعلام کردهاند که در صورت حمله فراگیر به ادلب شدیدترین فاجعه انسانی به وقوع خواهد پیوست که از آغاز این جنگ هفتساله تاکنون نظیر نداشته است.