یورونیوز - سخنرانی برایان هوک در نشستی در موسسه هادسن جنجال آفرین شد. رئيس کارگروه ایران در وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه ۱۹ سپتامبر بعد از پایان سخنرانیاش در باره اقداماتی که آمریکا قرار است در قبال ایران انجام دهد، با اعتراض یکی از حاضران مواجه شد.
مدئا بنجامین بلافاصله پس از پایان صحبتهای هوک روی سن آمد و به سیاست خارجی دولت آمریکا اعتراض کرد. او در حالی که تیشرت صورتی رنگی به تن داشت و روی آن به فارسی نوشته شده بود «صلح با ایران» خطاب به هوک گفت که «جامعه جهانی و متحدان ما آلمان و فرانسه و بریتانیا خواستار حفظ توافق هسته ای با ایران هستند اما شما می خواهید برای جنگ با ایران پرونده سازی کنید.»
در حالیکه نیروهای امنیتی قصد داشتند خانم بنجامین را به بیرون سالن هدایت کنند او با سماجت و با کنایه خطاب به برایان هوک گفت: «گفتید که ایران باید مانند یک کشورعادی رفتار کند، بیایید درباره کشورهای عادی صحبت کنیم. درباره عربستان سعودی که هر روز یمنیها را بمباران میکند. متحدین ما در جهان بزرگترین تهدیدها برای صلح هستند.»
Following remarks by @StateDept's Brian Hook, @Codepink's @medeabenjamin takes the stage in protest.
-- CSPAN (@cspan) September 19, 2018
Full video here: https://t.co/BikF8tI7B1 pic.twitter.com/voHBDXX5Pm
مدئا بنجامین که از بنیانگذاران گروه زنان صلح کد پینک و از فعالان جنبش ضد جنگ است در ادامه صحبتهایش و در حالی که نیروهای امنیتی تلاش میکردند او را به بیرون هدایت کنند ادامه داد: «آیا فکر میکنید تحریمها علیه ایران به رژیم ایران آسیب خواهد رساند؟ این تحریمها به مردم ایران لطمه میزند. ما خواهان یک جنگ دیگر در خاورمیانه نیستیم. نتیجه جنگ افروزی شما در عراق چه شد؟. این سیاست شما تجربه جنگ با عراق و جنگ با لیبی را تکرار میکند.»
این فعال اجتماعی در حالیکه با زور نیروهای امنیتی در حال بیرون رفتن از سالن بود در پایان صحبتهایش گفت که «ما جنگ نمیخواهیم بیایید با ایران صلح کنیم.»
در تمام این مدت برایان هوک سکوت کرده بود و احتمالا منتظر بود نیروهای امنیتی این خانم معترض را به بیرون هدایت کنند. پس از اینکه این اتفاق افتاد، آقای هوک تنها به گفتن یک جمله بسنده کرد: «احتمالا این خانم امروز صبح قهوه نخورده بودند.»
پس از این جمله آقای هوک، جلسه دوباره به روال عادی بازگشت و پرسش و پاسخ حاضرین از رئیس کارگروه ایران در وزارت خارجه آمریکا آغاز شد.
پیام به تهران مشخص است؛ مثل بقیه نرمال باشید و سود ببرید
صدای آمریکا - برایان هوک رئیس «گروه اقدام ایران» که از سوی وزیر خارجه آمریکا منصوب شده است، در نشستی در موسسه هادسن در واشنگتن درباره برنامه هسته ای جمهوری اسلامی ایران سخنرانی کرد. او گفت: همه هدف فشار به جمهوری اسلامی، بازگرداندن آنها از مسیری که در پیش گرفته اند است، تا ایران یک کشور نرمال شود و از منافع رابطه با جامعه جهانی بهره مند شود.
نشستی در موسسه هادسن روز چهارشنبه ۲۸ شهریور با عنوان «افزایش موشک های ایران: یک گفتگو با نماینده ویژه برایان هوک» برگزار شد.
آقای هوک که یک ماه پیش از سوی وزیر خارجه ایالات متحده به عنوان رئیس گروه اقدام ایران منصوب شد، گفت: توافق ایران به روشنی می گوید جمهوری اسلامی از آزمایش موشکی با قابلیت حمل کلاهک اتمی منع شده است. اما تهران بارها با آزمایش موشکی به این مورد بی توجه بوده است.
وی افزود: موشک های سیمرغ و خرمشهر که در سال گذشته آزمایش شد، موارد مشخص نقض توافق هسته ای است.
مطالب بیشتر در سایت صدای آمریکا
بر اساس قطعنامه ۲۲۳۳ شورای امنیت که بعد از توافق هسته ای ایران تصویب شد، ایران از آزمایش موشک بالیستیک با قابلیت حمل کلاهک اتمی منع شده است.
رئیس گروه اقدام ایران وزارت خارجه آمریکا برنامه موشکی را تنها نقض برجام ندانست و گفت: فیلم های کمک ایران به گروه های تروریستی در یمن علیه متحدان ما را دیده اید؟ فقط این نیست. جمهوری اسلامی به عراق، حزب الله لبنان و گروه های تروریستی در سوریه نیز کمک می کند.
آقای هوک با طرح این سوال که به نقض برجام، ما چه واکنشی نشان دادیم؟ گفت: با هدایت مایک پمپئو، صحبت درباره مشکل را متوقف کردیم و تصمیم به اقدام عملی گرفتیم. تحریم درباره افراد درگیر را آغاز کردیم. توافق هسته ای برخی تحریمها را لغو کرده بود، ما آنها را برگرداندیم.
وی در بخش پایان سخنان خود گفت: هدف ما عادی سازی رفتار ایران است تا مثل دیگر کشورهای نرمال جهان شود؛ و به جامعه جهانی بازگردد و از مزایای آن استفاده کند.
در بخش پرسش و پاسخ، آقای هوک به گام بعدی علیه جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت هدف ما تحریم نفت ایران و کاهش صادرات نفت ایران به صفر است. نود درصد درآمد آنها از نفت است. هدف قطع منابع مالی جمهوری اسلامی است.
با خروج آمریکا از توافق برجام و اجرایی شدن دور دوم تحریمهای آمریکا علیه ایران، بسیاری از شرکت های هواپیمایی عمده اروپایی اعلام کرده اند که پروازهای خود را به ایران متوقف خواهند کرد. بریتیش ایرویز، کی ال ام، و ایرفرانس از جمله این شرکتها هستند.
بعلاوه ایران ایر و ماهان ایر نیز پروازهای خود به غرب اروپا را کاهش خواهند داد و شرکت قشم ایر هم به طور کلی پروازی در این مسیر نخواهد داشت.