Thursday, Sep 27, 2018

صفحه نخست » سی ان ان: چرا ایران می نشیند تا ببیند ترامپ چه می کند؟

DTIRI_092618.jpg

واقعیت آن است که اگر شما در تهران نشسته باشید و رویکرد ترامپ در قبال کره شمالی را تماشا کنید وسوسه می شوید که بنشینید، صبر کنید و کاری انجام ندهید

به گزارش آفتاب نیوز، شبکه خبری "سی ان ان" با اشاره به این که ایران در مورد رفتارهای تند کابینه ترامپ شکیبایی پیشه کرده به علت این رفتار پرداخته و می نویسد: "مدت زمانی کوتاهی پس از آن که دیپلمات و سایر رهبران جهان در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد به ترامپ رییس جمهوری امریکا خندیدند "جان بولتون" مشاور امنیت ملی او سخنان تهدیدآمیز خود را در مورد ایران و حاکمان آن کشور بیان کرد. این شیوه تند سخن گفتن عادت اوست اما سیاست امریکا در مورد ایران واقعا چیست؟ جالب است که در همان حالی که بولتون سخنان تند را علیه ایران ایراد کرد پرزیدنت ترامپ در تویئتی نوشت که حسن روحانی مردی دوست داشتنی است و امکان گفت و گو وجود دارد. در واقع، سیاست امریکا در مورد ایران خیلی پیچیده نیست. ترامپ در نهایت اهل معامله است. او فکر می کند که می تواند با تحریم ها ایران را تحت فشار شدیدی قرار دهد و جلسه دیداری را با رهبران ایران برگزار کند.
او معتقد است که فهرست آرزوهای 12 گانه "مایک پمپئو" وزیر خارجه امریکا در مورد لزوم تغییر رفتار ایران همراه با تهدیدات مطرح شده اعضای کابینه اش در نهایت نفوذ تهران در خاورمیانه را کاهش خواهد داد. با این حال، این سیاست احتمالا با چالش های قابل توجهی مواجه خواهد بود.

توافق هسته ای ناشی از محاسباتی بود که دولت سابق امریکا انجام داد و نمی خواست جنگ دیگری در خاورمیانه به راه افتد. این محاسبات تغییری نکرده اند. اکنون پمپئو و متیس وزیر دفاع امریکا نیز نمی خواهند امریکا وارد منازعه نظامی مستقیم با ایران شود. با این وجود، آن چه اکنون تغییر کرده اعتبار سیاست خارجی امریکا است که کاهش یافته است. ترامپ از سیاست خارجی برای منحرف کردن افکار عمومی از بحران های خود در عرصه سیاست داخلی امریکا استفاده می کند. واقعیت آن است که اگر شما در تهران نشسته باشید و رویکرد غیر موثر ترامپ در قبال کره شمالی را تماشا کنید وسوسه می شوید که بنشینید، صبر کنید و کاری انجام ندهید.

به نظر می رسد این تاکتیک مقام های ایرانی است. آنان می خواهند صبر کنند و ببینند ترامپ واقعا چه کاری انجام می دهد. در این میان ایران در حال تقویت موضع خود در سوریه و تحکیم همکاری های نظامی و امنیتی با دولت اسد است. پنتاگون تنها کاری که می تواند انجام دهد ماندن در شمال سوریه است. نکته دیگر آن که متحدان اروپایی امریکا و روسیه که در دولت اوباما در مورد توافق هسته ای ایران با یکدیگر متحد بودند راه خود را می روند. اتحادیه اروپا به دنبال سازوکارهای تجاری و مالی جدیدی است تا از شرکت های خود برای معامله با ایران محافظت کند.
روشن نیست که این سازوکار چگونه کار خواهد کرد و این که آیا آن شرکت ها هم چنان می توانند در صورت همکاری با ایران به بازار امریکا دسترسی داشه باشد یا خیر. اما این اقدام یک پیام سیاسی کافی دارد: اتحادیه اروپا مایل است که برای حفظ برجام اقدامات بی سابقه ای را انجام دهد. شخص بولتون نیز گفت که اروپایی ها در شعار دادن و لفاظی قوی هستند اما در پیروی از آن خیر".
این شبکه خبری در ادامه می نویسد:"با این حال، اشتباه نکنید عقربه های یک ساعت در تهران به شدت و به سرعت در حال حرکت هستند: اقتصاد. اقتصاد ایران در وضعیت خوبی قرار ندارد. ارزش واحد پول ملی ایران کاهش یافته است. بسیاری در حال بیکار شدن هستند. سوء مدیریت داخلی در ایران عمیق است. تهدید به بازگشت تحریم نفتی از سوی ترامپ در ایران نگرانی ایجاد کرده است. اقتصاد ایران انعطاف پذیر است و سال ها تحت فشار بوده است. با این حال، این بار مشخص نیست قیمت مواد غذایی و اقلام اساسی تا هفته آینده نیز چگونه خواهد بود. در اینحا باید پرسید کدام دولت سقوط خواهد کرد؟ دولت میانه روی تهران که تحت فشار تحریم هاست و وعده شکست ناپذیری برجام مطرح شده از سوی آن دولت در معرض خطر است؟ یا دولت ترامپ که در معرض رسوایی های داخلی است و هر روز بیش تر با هرج و مرج مواجه می شود"؟
سی ان ان در پایان می نویسد:"برجام از نظر فنی در قلب امریکایی ها زنده است. تحریم ها اعمال می شوند اما ایران از سوی متحدان اروپایی اش رها نشده و راهی برای حفظ خود پیدا می کند. ایران نفوذ قابل توجهی در خاورمیانه دارد و این نفوذ را حفظ می کند و از حفظ قوای نظامی خود راضی است. به نظر می رسد دولت ترامپ روزانه با خطر سقوط مواجه می شود. در نهایت سرتاسر جهان اشکارا به شخص او می خندند. چرا نباید منتظر بود؟ چرا ایران در چنین شرایطی نباید منتظر بماند؟ امضای هیچ توافقی با ایران بهتر از توافقی که اکنون با آن کشور در مورد برنامه هسته ای اش وجود دارد نخواهد بود".

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy