Tuesday, Oct 2, 2018

صفحه نخست » دهمین روز اعتصاب سراسری کامیونداران: تهدید اعتصابیون به اعدام کارساز نشد

camion.jpgکیهان لندن ـ اعتصاب سراسری کامیونداران در ایران که از ۳۱ شهریور آغاز شده، روز دوشنبه، نهم مهرماه، با وجود فشار دستگاه‎هایی امنیتی در بیش از ۲۰۰ شهر ادامه پیدا کرد.

غلامحسین محسنی اژه‌ای سخنگوی قوه قضاییه با تأسف از اینکه برخی‌‌ها در سیستم حمل‌ و نقل کشور به‌ دستور «دشمن» خلل ایجاد می‌کنند، هشدار داده «آنهایی که کامیونداران را تهدید و از تردد رانندگان جلوگیری می‌کنند، مجازات سختی دارند و به همه دادستان‌ها دستور داده شده با کمک نیروی انتظامی اقدام به دستگیری آنها کنند.»

فرمانده نیروی انتظامی لرستان از بازداشت ۱۲ نفر در جریان اعتصاب کامیونداران خبر داده است. اتهام آ‎نها این بوده که با سنگ‌پرانی اجازه تردد و بارگیری‎ را به برخی رانندگان نداده‌اند. پیش از این هم ۴۰ راننده به اتهام اخلال در رفت و آمد کامیون‌های دیگر بازداشت و روانه زندان شده‌اند. منابع غیررسمی می‎گویند در ۱۰ روز گذشته نزدیک به ۸۰ راننده معترض در نقاط مختلف کشور بازداشت شده‌اند.

اعتصاب رانندگان انواع تریلی و تانکر آثار زیادی بر جای گذاشته از جمله کمبود انواع سوخت از جمله گازوییل، بنزین و گاز در پمپ‎های سوخت. رییس انجمن پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی می‎گوید، اگرچه ذرت و سویا به اندازه کافی در بنادر موجود است اما مشکلات کامیونداران، حمل و نقل نهاده‌های دامی را با اختلال شدیدی روبرو کرده که باعث نوسانات قیمت مرغ در بازار شده است.

در شبکه‎های اجتماعی ویدئوهایی منتشر شده که نشان می‎دهد حکومت برای شکستن اعتصاب کامیونداران دست به دامن رانندگان افغان شده و حمل و نقل سوخت با تانکرهای افغانستانی در نواحی شرقی انجام می‎شود همچنان که در غرب ایران رانندگان ترکیه و عراقی به کار گرفته شده‌اند.

حمید ملانوری معاون سیاسی استاندار کرمان می‎گوید: «برنامه‎ریزی اتفاقات اخیر در حوزه سوخت و کامیونداران در آنسوی مرزها انجام شده است.» او می‎گوید، «امسال چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی را پیش رو داریم که در قالب آن دشمنان جنگ‌های روانی و شعاری با این سرلوحه که ما نمی‌گذاریم مردم ایران سالگرد ۴۰ سالگی انقلاب را جشن بگیرند به راه انداخته‌اند.»

عباسعلی مغیثی امام جمعه نهاوند نیز گفته «متأسفانه امروز عده‌ای به‌ صورت برنامه‌ریزی‌شده از طرف دشمنان اقدام به ایجاد ناامنی در مسیرها برای رانندگان می‌کنند و یا برخی افراد را فریب می‌دهند تا همراهشان شوند.» او این را هم گفته که کامیونداران نهاوند منطقی انقلابی دارند و فریب دشمن را نمی‌خورند.»

مسئولان جمهوری اسلامی گمان می‎کنند با وعده و تهدید مشکلات مربوط به گرانی سرسام‎آور لاستیک و لوازم یدکی برطرف خواهد شد.

پیش از این دادستان کل تهدید کرده بود که کامیونداران معترض به اتهام راهزنی ممکن است تا مرز اعتماد پیش بروند. در تکمیل تهدیدهای او صاق آملی لاریجانی رییس دستگاه قضایی که خود متهم به فساد گسترده‎ مالی است خواسته «دستگاه قضایی و نیروهای انتظامی و امنیتی با شدت با کسانی که امنیت حمل و نقل جاده‌ای را مختل می‌کنند و به خودروهای کامیونداران آسیب می‌زنند برخورد کنند.» او همچنین گفته «امنیت جاده‌ای برای همه کشورها امر بسیار مهمی است و به هیچ وجه تحمل نمی‌شود که کسی به سمت خودرویی شلیک کند یا به تخریب آن بپردازد. بر این اساس دادستان‌ها و دادگستری‌های سراسر کشور به میدان آمده اند و افرادی که با سوء استفاده از مطالبات کامیونداران اقدام به برهم زدن امنیت جاده‌ها و تخریب خودروی اشخاص می‌کنند به اشد مجازات خواهند رسید.»

سیدناصر موسوی لارگانی عضو کمسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی از بررسی مشکل کامیونداران به ویژه کمبود و گرانی لاستیک در این کمیسیون خبر داده است. البته دولت و مجلس شش ماه است با همین وعده‎ها وقت تلف کرده‌اند و به نتیجه‎ای نرسیده‌اند. همچنین گفته شده ۱۵۳ نماینده مجلس در نامه‎ای به روحانی خواستار توجه او به مطالبات رانندگان کامیون و کامیونداران شدند. در حال حاضر حدود ۷۰ تن، و به گفته برخی دیگر از منابع، ۸۰ تن از رانندگان اعتصابی بازداشت و زندانی شده‌اند.

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy