Friday, Oct 5, 2018

صفحه نخست » آیا رییس مرکز الزهرا در فرانسه، مامور ایران است؟

IRIAgent_100518.jpgآیدا قجر - ایران وایر

دهم مهرماه، ساعت شش صبح، ۲۰۰ مامور پلیس فرانسه به ساختمان «مرکز الزهرا» در شهر «گراند سینت» حمله و ۱۱ تن از اعضای این مرکز شیعی در شمال این کشور را بازداشت کردند.

در تفتیش ساختمان‌ مرکز الزهرا،‌ اسلحه‌هایی هم پیدا شده است که به گفته پلیس، غیرمجاز بوده اند. این عملیات برای «پیش‌گیری از تروریسم» در مرکزی انجام شد که بنابر گزارش‌های منتشر شده، رییس آن سال‌ها است با جمهوری اسلامی در ارتباط نزدیک قرار دارد.

به گفته مقامات فرانسوی، سه نفر از اعضای این مرکز به دلیل داشتن سلاح غیرقانونی، تحت بازجویی هستند.
«یحیی قواسمی»، رییس مرکز الزهرا پس از این حمله، در گفت‌وگو با خبرنگاران اعلام کرده است که تمامی سلاح‌ها مجوز قانونی دارند.

مقامات فرانسوی گفته اند الزهرا اگرچه یک مرکز رسمی جمهوری اسلامی نیست اما آن را مکانی نفوذی می دانند برای تبلیغ پیام‌های تندروانه شیعی با هدف ایجاد نزدیکی گروه‌هایی که فرانسه آن‌ها را «تروریست» می‌داند.

به گفته این مقامات، فعالیت‌های مرکز الزهرا مدت‌ها است که تحت نظر است. در وبسایت این مرکز نوشته شده که هدف آن، انتشار پیام اسلام از طریق فیلم، رادیو، نوشته‌ها و برگزاری کنفرانس است.‌مرکز الزهرا در شمال فرانسه و نزدیکی شهر «دانکرک» قرار دارد؛ همان شهری که حالا محلی است برای پناه‏جویان و مهاجران، به ویژه ایرانیانی که می‌خواهند غیرقانونی خود را به انگلیس برسانند.

AN_IRWire.jpgیحیی قواسمی وقتی از الجزایر به فرانسه مهاجرت کرد، در نزدیکی همین شهر، در شهر «کاله» زندگی می‌کرد. کاله هم مفری است برای پناه‎جویان غیرقانونی به سمت انگلیس.

مطالب بیشتر در سایت ایران وایر

مرکز الزهرا در میان شیعیان شمال فرانسه مشهور است و کلاس‌های آموزشی و جلسات سخن‏رانی برگزار می‌کند که بیش‎تر هم توسط رییس آن، یعنی قواسمی اداره می‌شوند.

این مرکز که از سال ۲۰۰۹ به شکل رسمی فعالیت‌های خود را آغاز کرد، یکی از مراکز اصلی شیعه در اروپا به شمار می رود که چندین مرکز دیگر را در خود جای داده است؛ مثل «حزب ضد صهیونیست» یا «فدراسیون شیعه فرانسه».

فرمانداری استان شمالی فرانسه در بیانیه‌ای پس از پلمپ این مرکز نوشت که فعالیت‌های الزهرا به دلیل حمایت گسترده سران آن از سازمان‌های تروریستی و جنبش‌هایی که اندیشه‌های خلاف ارزش‌های جمهوری فرانسه را ترویج می‌کنند، زیر نظر بوده ‌است.

سایت مرکز الزهرا نمایی از فعالیت‌های خود را نشان داده است. بخش‌هایی اعم از سوال و جواب درباره اسلام‌ تا احکام شرعی و زندگی‌نامه پیامبر و خانواده‌اش را می توان در این وبسایت دید. یحیی قواسمی در آن شخصا به سوال‌های مخاطبان در ویدیوهای هفتگی پاسخ می‌دهد.

او در این سایت موضع‌گیری‌های خود را درباره عربستان سعودی نیز منتشر کرده است؛ هرچند بیش تر موضع‌گیری‌های این مرکز در مقابله با «صهیونیسم» تعریف شده اند.

یحیی قواسمی جدای از ریاست این مرکز، رییس «حزب ضد صهیونیسم» در فرانسه هم هست.

صفحه فیس‌بوک مرکز الزهرا بیش از هشت هزار نفر عضو دارد که درباره محتوای به اشتراک گذاشته شده در آن مشغول بحث هستند. در صفحه هواداران این مرکز، تصاویری از پرچم‌های گروه‌های شیعی هوادار ایران در عراق و نقل قول‌هایی از آیت‌الله «علی خامنه‌ای» هم به چشم می‌خورد وهم‏چنین تصاویر بسیاری از نظامیان با سربند‌های «یا زهرا».

اگرچه هنوز در رسانه‌ها فاکتور مشخصی برای ارتباط میان مرکز الزهرا و جمهوری اسلامی وجود ندارد یا سند مشخصی از ارایه کمک‌های مالی و معنوی جمهوری اسلامی به این مرکز نیست اما با نگاهی گذرا به زندگی یحیی قواسمی، می‌توان برای برخی علامت سوال‌ها، پاسخ یافت.

یحیی قواسمی در سال ۱۹۴۹ در الجزایر متولد شد. ۱۶ ساله بود که کشور مادری‌ خود را به مقصد فرانسه ترک کرد و در کاله سکنی گزید. در سال ۱۹۹۶ به لبنان رفت و وارد مدرسه مذهبی «المنتظر» شد. پس از اتمام تحصیلاتش، به فرانسه برگشت تا دانش خود را در مرکز الزهرا به کار گیرد. البته سال‌های پیش از آن، در سال ۱۹۷۸، به دیدار «روح‌الله خمینی» در «نوفل لوشاتو» فرانسه رفته بود؛ دیداری که به گفته خودش، مسیر سیاسی آینده او را شکل داد.

فعالیت‌های سیاسی یحیی قواسمی به حزب ضد صهیونیسم برمی‌گردد. او مانیفست‌های بسیاری علیه اسراییل در فرانسه منتشر کرده است؛ به ویژه بعد از جنگ اسراییل با «حزب‌لله» لبنان در سال ۲۰۰۶.

قواسمی در نوامبر همان سال از اسراییل به دادگاه بین‌المللی جزایی برای «جنایت جنگی» و «جنایت علیه بشریت» شکایت کرد.

اما دیدار او با آیت‌الله خمینی که این مسیر را برایش رقم زد، در گفت‌وگویی با خبرگزاری «دانشجو» روایت شده است. او خودش را رییس «اتحادیه شیعیان فرانسه» معرفی کرده و گفته است:‌ «به خاطر دارم یک روز خبری از یک رویداد به گوش‏مان رسید. اخبار نام مردی را می‌آورد و تمام مطبوعات درباره‌اش می‌نوشتند؛ "یک پیرمرد". یک فرد مذهبی که به نام اسلام صحبت می‌کرد و این اسلام، اسلام ناب پیامبر بود. او مردم را دعوت می‌کرد که نه غربی باشند و نه شرقی بلکه نگرش انسانی نسبت به آدم داشته باشند.»

یحیی قواسمی به دیدار آیت‌الله خمینی رفت و هنگام ورود، با «احمد خمینی» مواجه شد. پسر خمینی او را به سمت چادری برد که دیگر هواداران پدرش در آن جمع شده بودند تا آن‌که روح الله خمینی قدم به چادر گذاشت: «شوکی به من وارد شد. فهمیدم که بالاخره در برابر یک مرد به تمام معنا هستم؛ در برابر مرد خدا بودم. آن چادر به من زندگی جدیدی بخشید. دوباره متولد شدم. وقتی داخل چادر شدم، یک یحیی بودم و در هنگام خروج، یک یحیای دیگر. عاشق او شدم. پس از آن به مسلمان بودن‏مان افتخار می‌کردیم. افتخار می‌کردیم که به دعوتش لبیک گفته‌ایم. امام برای من به معنای رستاخیز است. او ما را احیا کرد.»

قواسمی به پیروان خمینی در لبنان هم اشاره می‌کند:«یک مشت مرد، خود را [در لبنان] فرزندان امام می‌دانند. شما خواهید دید همین مردان در پاریس، فرانسه و اروپا هم هستند و خواهید دید که چه خواهند کرد. شما خواهید دید که پیام او به درستی منتقل خواهد شد. هنوز نتیجه را ندیده‌اید ولی خواهید دید. من امروز به شما اعلام می‌کنم.»

این گفت‌وگو در سال ۱۳۹۱ به چاپ رسیده است.

یحیی قواسمی همواره یکی از شرکت‌کنندگان ثابت نشست‌های «اتحادیه علمای مقاومت» بوده است که زیرنظر مرکز «تقریب مذاهب» در ایران برگزار می شوند. این مجموعه نشست‌ها که برای نزدیکی مذاهب توسط جمهوری اسلامی به راه افتاد، به نظر می‌رسد در عمل به یارگیری از مذاهب مختلف برای اهداف برون‌مرزی جمهوری اسلامی پرداخته است.

قواسمی در همان گفت‌وگو اعلام کرد که تا 10 سال آینده، دیگر دولت صهیونیست(اسراییل) وجود نخواهد داشت.عین همین گفته را می‌توان در ویدیویی که در سایت مرکز الزهرا منتشر شده است، مشاهده کرد. در این سخن‏رانی، قواسمی اعلام می‌کند که اسراییل با کمک بانک‌دارها و جامعه بین‌المللی، زمینی را غصب کرده است اما به خاطر نافرمانی از دستورات خدا ناپدید خواهد شد:«چون خداوند دستور داده بود که هیچ حکومتی را بدون مسیح نسازند. خداوند بچه‌های اسراییلی را از فلسطین بیرون کرد تا روی زمین پراکنده شوند اما آن‌ها مخفیانه گروه شدند و حکومت تشکیل دادند. وحشیانه کشتند تا پرچم خود را بالا ببرند. آن‌ها کم‌تر از 10 سال دیگر ناپدید می‌شوند و ما می‌توانیم به اورشلیم وارد شویم.»

سال ۱۳۸۸ بود که یحیی قواسمی به همراه «دیودونه»، کمدین فرانسوی که مدت‌ها پیش به حزب ضد صهیونیسم زیر نظر قواسمی پیوسته بود، به ایران آمد. «دنیای اقتصاد» درباره دیدار این دو نفر با محمود احمدی‌نژاد گزارشی منتشر کرد؛ رییس دولتی که او هم وعده «محو اسراییل» را می داد. البته رسانه‌های غیرفارسی زبان گفته بودند که سفر قواسمی زیر پوشش دیودونه بوده است تا با مقامات جمهوری اسلامی زد و بند کند.

آن‌ها برای ساخت دو فیلم، از رییس سابق دولت ایران کمک مالی دریافت کردند. دیودونه پس از این دیدار گفته بود که کمک‌ها به قدری هستند که می‌توان با آن ها دو فیلم هالیوودی ساخت. موضوع دو فیلم هم «بردگی سیاهان» و «جنگ الجزایر» عنوان شد.

قواسمی اما گفته بود هدفش از سفر به ایران، ملاقات با «کلوتید ریس»، شهروندی فرانسوی بوده که پس از «جنبش سبز» در ایران، به «جاسوسی» متهم شده است. اگرچه سفارت فرانسه در ایران اجازه این ملاقات را نداد اما قواسمی گفته بود در پی دلایلی بوده است که بی‌گناهی ریس را بررسی کند و عفو او را بخواهد.

دیرتر کلوتید رایس در ازای آزادی دو تبعه ایران از زندان‌های فرانسه آزاد شد؛ قاتلان «شاپور بختیار» به نام های «علی وکیلی‌راد» و «مجید کاکاوند» که در سال ۲۰۰۹ به اتهام خرید تجهیزات نظامی از شرکت‌های امریکایی و صدور غیرقانونی آن‌ها به ایران از طریق مالزی دستگیر شده بودند.

در همان سال، یحیی قواسمی با «سیدحسن نصرلله»، دبیرکل حزب‌لله لبنان هم دیدار داشت که طبق خبر کوتاهی که از این دیدار در خبرگزاری رسا منتشر شد، آن‌ها پیرامون وضعیت مسلمانان در فرانسه و اوضاع اقلیت‌های اسلامی در این کشور و هم‏چنین فعالیت‌های حزب ضد صهیونیسم گفت‌وگو کرده بودند. او بارها در گفت‌وگوهایش با رسانه های مختلف، از حزب‌لله لبنان حمایت کرده بود؛ حتی پس از پلمپ مرکز الزهرا.

از سوی دیگر، در راستای مواضع ضد صهیونیستی قواسمی، الزهرا وبلاگ فارسی هم دارد که مطالبش را با امضای همین مرکز منتشر می‌کند. بر سر در آن‌ هم نوشته شده است «مرکز تبلیغی - مذهبی».

در یکی از مطالب این وبلاگ، گفته‌هایی از قواسمی منتشر شده که فرانسه را به حمایت از صهیونیسم متهم کرده است. این صحبت‌ها در زمان ریاست جمهوری «نیکولا سارکوزی» بیان شده است: «صهیونیست‌ها به خوبی می‌دانند کشورهای انگلیس، آلمان و فرانسه از دوستان آن‌ها در اروپا هستند و از آن‌ها پشتیبانی می‌کنند. امروز حزب ضدصهیونیستی فرانسه در حال بسیج کردن مردم این کشور برای آزاد و مستقل شدن فرانسه از دست تروریست‌ها و صهیونیست‌ها است.»

مشابه همین اظهارات حالا از یحیی قواسمی در پی پلمپ الزهرا شنیده می‌شود. او در صحبت‌هایش دولت فرانسه را به حمایت از تروریسم متهم کرده است. قواسمی در مقابل دوربین خبرنگاران می‌گوید: «تمام سلاح‌هایی که ما داشتیم را گرفتند. این سلاح‌ها مجوز قانونی داشتند.»

او ادامه می‌دهد: «می‌گویند ما از تروریسم حمایت کرده‌ایم، منظور از تروریسم چیست؟ اسراییل زمینی را اشغال کرده است و این یعنی تروریسم. این تروریسمی است که ما می‌شناسیم و می‌دانیم ارتش‌ هم با اسراییل همکاری می‌کند.»

قواسمی تاکید می کند که پشت‌پرده عملیات علیه این مرکز، صهیونیست‌ها قرار دارند. اشاره او به انتشار خبر پلمپ مرکز الزهرا توسط «کانال 24 آی» اسراییل است که به گفته قواسمی، پیش از همه آن را منتشر کرده بود: «ما را برای مبارزه مداوم علیه صهیونیسم و وهابی‌گری مورد انتقاد قرار می‌دهند. ما همیشه نسبت به اعمال شرارت و طرح‌های شوم پروژه‌های اسراییلی معترض بوده‌ایم.»

یحیی قواسمی در گفت‌وگویی دیگر پس از یورش پلیس فرانسه به مرکز الزهرا، به خبرنگاران اعلام کرد که از حزب‌لله لبنان پشتیبانی می‌کند. او گفت که ممکن است در آینده‌ای نزدیک جنگ دیگری روی دهد: «ما شیعه هستیم. ما ضد داعش هستیم. ما حزب‌الله لبنان را پشتیبانی می‌کنیم. مقاومت حزب‌الله، مقاومتی است در مقابل سرزمینی که اسراییل اشغال کرده است. حتی احتمال یک جنگ در آینده‌ای نزدیک می‌رود.»

قواسمی سال‌ها است که به خاطر فعالیت‌هایش، چه در حزب ضد صهیونیسم و چه در مرکز الزهرا، تحت نظر سرویس ضدجاسوسی فرانسه است. همین سازمان در سال ۱۹۸۴ میزان دارایی او را کشف کرده بود. قواسمی در فرانسه کافه و یک قصابی حلال دارد. اما این سازمان وقتی دارایی او را شناسایی کرد، متوجه شد که با درآمد از یک قصابی و کافه نمی‌توان آپارتمانی در شهر دانکرک، خانه و زندگی دیگری در «بولوین» و ریاست حزبی سیاسی و مرکزی مذهبی را برعهده داشت.

حالا در پی یورش به مرکز الزهرا و ضبط وسایل آن و هم چنین بحث‌ها بر سر زیرنظر بودن مرکز الزهرا و رییس آن، در فرانسه اتفاق دیگری هم روی داده که توجه رسانه‌‌ها را به خود جلب کرده است؛ مساله‌ای که روابط جمهوری اسلامی و دولت فرانسه را ممکن است دچار چالش کند. یکی از آمران یورش به این مرکز، «ژرار کلمب»، وزیر کشور بود که یک روز پس از این عملیات، از سمت خود استعفا داد. روزنامه «لوموند» نوشته کهدولت پاریس رسما به این نتیجه رسیده است توطئه نافرجام سوء قصد علیه گردهمایی «سازمان مجاهدین خلق» در پاریس توسط وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی طراحی و به اجرا گذاشته شده است. اما با وجود این توطئه تروریستی و دستگیری شماری از اعضای مرکز الزهرا، دولت پاریس در نظر ندارد روابطش را با تهران به تعلیق درآورد.

بحث‌ها پیرامون ضبط اموال این مرکز و بسته شدنش در صفحه فیس‌بوک آن هم چنان جریان دارد. بسیاری از بی‌طرف بودن الزهرا نوشته‌اند و آن را مبرا از هرگونه حمایت گروه‌های تروریستی می‌دانند. گروهی دیگر از روابط این مرکز و جمهوری اسلامی می‌نویسند. اگرچه پس از عملیات تروریستی «بتکلان» در سال ۲۰۱۵ در فرانسه که جان ۲۵۰ نفر را گرفت، این کشور در وضعیت هشدار امنیتی به سر می‌برد. اصولا پس از هر اقدام یا توطئه تروریستی، مجموعه‌ای از انجمن‌ها، مساجد و اشخاص مذهبی با یورش و بازداشت مواجه می‌شوند. اما گفته می‌شود این اقدام پلیس فرانسه مربوط به عملیاتی است که در ماه ژوئن اتفاق افتاد؛ توطئه عملیات تروریستی علیه گروه سازمان مجاهدین خلق.

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy