صدای آمریکا - بلومبرگ در گزارشی نوشت: پرزیدنت ترامپ می گوید فارغ از این که جهان درباره برجام چه فکر می کند، ایران برای رسیدن به یک توافق نزد او خواهد آمد.
دلیل اطمینان رئیس جمهوری آمریکا به این امر چیست؟ یکی از دلایل این نگاه، فعالیت های بسیار موثر گروهی است که گویی عنوان اش را از فیلم های حادثه ای دهه هشتاد میلادی وام گرفته است: «گروه اقدام ایران».
در حالی که مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، و جان بولتون، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، رهبران ایران و اتحادیه اروپا را برای حفظ توافق هسته ای مورد انتقاد شدید قرار می دهند، شماری از پرسنل وزارت خارجه و وزارت دارایی آمریکا بی سر و صدا پایتخت ها و مقر شرکت های بزرگ جهان را زیر پا می گذارند تا دولت های خارجی و شرکت ها را به دست کشیدن از بازار ایران مجاب کنند. انتخابی که آن ها پیش رو می گذارند، ساده است: با آمریکا تجارت کنید یا با ایران تجارت کرده و با تحریم ها و محرومیت از نظام مالی آمریکا روبرو شوید.
مطالب بیشتر در سایت صدای آمریکا
آنتونی راپا، وکیل موسسه «کِرکلند و اِلیس»، می گوید میزان اثر گذاری تیم پمپئو در منزوی کردن ایران او را تحت تاثیر قرار داده است: «فارغ از این که در مورد رئیس جمهوری آمریکا چه فکر می کنید، افرادی که این پرونده را در دست دارند، می دانند چه می کنند.»
اعضای «گروه اقدام ایران» به بیش از ۳۰ کشور سفر کرده و با مقام های ارشد و نمایندگان شرکت ها ملاقات کرده اند. آن ها نگرش آمریکا نسبت به رفتار مخرب تهران در خاورمیانه و سراسر جهان را تشریح می کنند. هدف اصلی آن ها انتقال این پیام است که تا چه حد در مجازات متخلفان از تحریم های ثانویه و شرکت های طرف تجارت با ایران جدیت وجود دارد.
تا کنون گروهی متشکل از ۸۰ شرکت بزرگ شامل «توتال»، «کِی ال ام» و «مزدا موتور» طی چند ماه اخیر ایران را ترک کرده اند. صادرات نفتی ایران هم حدود ۴۰ درصد افت کرده است.
کارشناسان می گویند نزول صادرات ایران فراتر از آن است که انتظار می رفت.
اعضای «گروه اقدام ایران» را این افراد تشکیل می دهند: جیسون شِل، کارشناس پیشین تخریب و مواد منفجره، دیوید تسلر، کارشناس کم ادعای تحریم، میشل گوییدا، سخنگوی پیشین نیوت گینگریچ رئیس سابق کنگره، و لِن خودروسکی که خانواده اش از فراریان از شوروی بودند و هماهنگی کمپین پیام رسانی پمپئو در مورد ایران را بر عهده دارد.
رهبر آن ها برایان هوک، دیپلمات سختکوش آمریکایی، است که سابقه فعالیت در دولت جرج بوش و کمپین انتخاباتی میت رامنی در سال ۲۰۱۲ را دارد. هوک در دوره وزیر خارجه قبلی رکس تیلرسون موقعیت خود را در وزارت خارجه آمریکا تثبیت کرده بود.