Friday, Oct 5, 2018

صفحه نخست » موج احضار دانشجویان به نهادهای امنیتی در آغاز سال تحصیلی

Daneshjooian.jpgرادیو فردا ـ پس از گزارش خبرگزاری ایرنا از «موج» احضار دانشجویان به نهادهای امنیتی و حراست‌های دانشگاه‌ها در آغاز سال جدید تحصیلی، گزارش‌هایی از وضعیت نامناسب تعدادی از دانشجویان زندانی منتشر شده است.

بر اساس گزارش کانال تلگرامی شوراهای صنفی دانشجویان کشور، صادق قیصری، دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی که پیش از این به هفت سال زندان، ۷۴ ضربه شلاق و دو سال ممنوعیت از فعالیت در مطبوعات محکوم شده بود، از روز چهارشنبه، ۱۱ مهرماه، اعتصاب غذا کرده است.

وی از ٣١ دی‌ماه ٩۶ بازداشت شده و به مرخصی نیامده است.

نجمه واحدی، دانشجوی ارشد مطالعات زنان دانشگاه علامه طباطبایی و فعال حقوق زنان نیز دهم شهریورماه توسط اطلاعات سپاه بازداشت شده و همچنان زندانی است.


در همین حال تشکل‌ها و دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی در نامه‌ای به رئیس این دانشگاه خواستار پیگیری وضعیت نجمه واحدی شدند.

پیشتر خبرگزاری ایرنا در گزارشی از «موج» احضار فعالان دانشجویی به حراست‌ها و نهادهای امنیتی خبر داده بود.

یکی از فعالان دانشجویی که نامش اعلام نشده است، به این خبرگزاری می‌گوید که ماموران امنیتی از او درباره فعالیت‌های سال گذشته و برنامه‌های سال جدید تشکلی که در آن فعالیت می‌کند، سوال کرده اند.

این خبرگزاری همچنین خبر داد که وضعیت فعالان و تشکل‌های دانشجویی در شهرستان‌ها «وخیم‌تر» است.

در همین حال شاهرخ رضایی، دبیر انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه شیراز، نیز گفت که برخی از فعالان سیاسی در دانشگاه‌های تهران سخنرانی می‌کنند اما در دانشگاه‌های شهرستان‌ها اجازه سخنرانی به آنها داده نمی‌شود.

وی همچنین خبر داد که نهادهای خارج از دانشگاه با تشکل‌های دانشجویی تماس می‌گیرند و آنان را «تحت فشار قرار می‌دهند».

در هفته‌های گذشته نیز حکم‌های زندان سنگین‌مدت برای تعدادی از دانشجویان بازداشت شده در اعتراضات دی‌ماه صادر شده است که از جمله آنها حکم شش سال زندان برای سها مرتضایی، دبیر صنفی مرکزی دانشجویان دانشگاه تهران، است.

در ماه‌های گذشته همچنین تجمع‌هایی در اعتراض به این حکم‌ها برگزار شده بود. ۱۲۵ تن از استادان دانشگاه‌های مختلف ایران و ۶۸ تشکل دانشجویی نیز به صدور حکم های زندان طولانی‌مدت برای دانشجویان اعتراض کرده بودند.

با این همه منصور غلامی، وزیر علوم، چهارشنبه هفته گذشته درباره وضعیت دانشجویان زندانی گفت که این وزارتخانه در تلاش است تا برای تحصیل این دانشجویان پس از آزادی مشکلی پیش نیاید.

حسن روحانی در رقابت‌های انتخاباتی سال ۹۲، وعده بازگرداندن دانشجویان محروم از تحصیل به دانشگاه و از بین بردن «فضای امنیتی» در دانشگاه‌ها را مطرح ‌کرده بود.

با این همه، گروه‌های مختلف دانشجویی در سال‌های اخیر بارها به «امنیتی ماندن» فضای دانشگاه‌ها و «ستاره‌دار شدن» دانشجویان اعتراض کرده‌اند.

در همین حال رسانه‌های ایران هفته گذشته خبر دادند که تعدادی از پذیرفته‌شدگان مقطع دکترای دانشگاه آزاد «ستاره‌دار» اعلام شده اند و حراست این دانشگاه به آنان اعلام کرده از نهادهای امنیتی «نامه صلاحیت» دریافت کنند تا بتوانند به تحصیل ادامه دهند.

دولت ایران لایحه جدیدی را درباره حق تحصیل تصویب کرده که بر اساس آن «هیچ کس را نمی‌توان به عذری غیر از عدم صلاحیت علمی مقرر از آموزش در مقاطع مختلف تحصیلی محروم کرد».

با این حال «افراد دارای سابقه محکومیت قطعی کیفری به جرائم سازمان یافته، قاچاق انسان، محاربه و جاسوسی» از این لایحه مستثنی هستند و حق ادامه تحصیل ندارند.

هر چند برخی از رسانه‌ها اعلام کرده‌اند که در صورت تصویب نهایی این لایحه مشکل دانشجویان «ستاره‌دار» حل خواهد شد اما برخی از حقوقدانان محروم شدن محکومان برخی از جرائم از تحصیل را خلاف قانون اساسی دانسته‌اند.

این لایحه باید در مجلس تصویب شود.

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy