مدیران ارشد رسانه ملی تصمیم گرفته اند، با حذف بال های قدرت فردوسی پور از شبکه سه، او را تا سر حد ممکن بترسانند و به اصطلاح دم او را بچینند تا از کنترلشان خارج نشده و تنها در حد یک مجری به وظایفش عمل کند. در همین حال شنیده می شود، تصمیم بعدی، گرفتن تهیه کنندگی برنامه نود از فردوسی پور است تا به راحتی خطوط قرمز را پشت سر نگذارد. آیا تلویزیون در اوج رقابت، ستاره اش را ازدست می دهد؟
پربیننده ترین برنامه سیمای جمهوری اسلامی طی حدود دو دهه فعالیت مستمر، حواشی بسیاری را از سر گذرانده است؛ اما به نظر می رسد حواشی که این بار بر سر راه برنامه نود و مجری معروفش قرار گرفته، جنسی متفاوت از همه مشکلاتی دارد که تا امروز تجربه کرده است.
به گزارش «تابناک ورزشی»؛ در حالی که با انتصاب رئیس جدید برای شبکه سه سیما در تابستان امسال و سپس کنار گذاشتن حسین آقازمانی از ریاست گروه ورزش این شبکه پس از بیست سال، زمزمه تغییرات جدی در ترکیب مدیریتی مهمترین کانال صداوسیما رنگ واقعیت به خود گرفته بود، حالا با لغو بی سابقه برنامه امشب نود به نظر می رسد این تحولات سرعت بیشتری گرفته و علنی شده است.
در حالی که معمولا زمزمه عدم پخش برنامه نود در رسانه های نوشتاری، از موضع قهر یا ناراحتی فردوسی پور مطرح می شد این بار مدیران ارشد سیما و شبکه، دست پیش را گرفته اند و به بهانه پخش زنده بازی های کم اهمیت لیگ ملت های اروپا، دستور داده اند نود این هفته ساخته و پخش نشود!
پس از لغو پخش برنامه نود دوشنبه شب، به نظر میرسد مدیر شبکه سه در مساله دیگری هم با عادل مخالفتی اساسی داشته است.
مسابقات جام رسانه ها شب گذشته در فرهنگسرای رسانه برگزار شد و عادل فردوسیپور هم به عنوان یکی از بازیکنان تیم شبکه سه به میدان رفت. تیمی که در ابتدا قرار بود با نام تیم نود به میدان برود اما گویا مخالفتی در سطح مدیریت شبکه با این اتفاق وجود داشته است.
عزیزی مسوول برگزاری مسابقات به خبرنگار خبرآنلاین گفت: نام این تیم در ابتدا نود بود اما دکتر فروغی مدیر شبکه سه با ما تماس گرفت و گفت عادل حق ندارد تیم بدهد و این تیم باید با نام شبکه سه باشد.
با این اتفاق به نظر می رسد مدیر شبکه سه تنها در پخش برنامه نود این هفته با عادل فردوسیپور چالش نداشته و حاشیه های این مدیر جوان و این مجری با تجربه در سطوح دیگر هم وجود داشته است.
تکذیب فردوسی پور و گروه همکارانش هم در این میان افاقه نکرده و معاون سیما شخصا برای تأیید این موضوع پای به میدان گذاشته و در مصاحبه ای با اشاره به قواعد کار حرفهای برنامهسازی در شبکهها و رسانههای مختلف دنیا گفت: «یک برنامهساز حرفهای همواره در چهارچوب سیاستگذاری شبکه و مسئولان رسانهای خود حرکت میکند.» همین یک جمله میرباقری کافی است تا حساب کار دست عادل بیاید که این بار ماجرا جدی است، هرچند در جنگ کسب بیننده بین تلویزیون های منطقه، خیلی بعید است که صداوسیمای افول کرده که گفته می شود طی چند سال اخیر به دلایل مختلف از جمله ظهور شبکه های اجتماعی و شبکه های پرهیاهوی فارسی زبان بیرون مرز، با ریزش مخاطب روبه رو بوده، دست به یک خودکشی بزند و پربیننده ترین برنامه اش را برای همیشه از کنداکتور حذف کند.
مرتضی میرباقری در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه بنا بر اعلام شبکه سه این هفته به دلیل پخش مداوم لیگ ملتهای اروپا برنامه «نود» از کنداکتور خارج شده است، عادل فردوسیپور اعلام کرده در حال آمادهسازی برنامه است و این به نوعی برای مخاطبان ابهام آفریده، گفت: «در این خصوص هیچ ابهامی وجود ندارد و تصمیم سازمانی شبکه سه ، ملاک عمل است. این تغییرات امری طبیعی است، این هفته نود همچون دیگر برنامههای هفتگی شبکه که در آن ساعت پخش میشدند از کنداکتور خارج شده است تا بینندگان بتوانند فوتبالهای جذاب اروپا را تماشا کنند!»
این تأکید معاون سیما بر پخش بازی های زنده فوتبال اروپا در حالی است که بیش از یک دهه از افتتاح شبکه تخصصی ورزش می گذرد؛ اما گویا مدیران ارشد رسانه ملی اعتقادی به کارکرد مثبت این شبکه جوان پسند ندارند و هنوز اعتماد لازم برای هدایت بینندگان پرشمار به این کانال تخصصی پیدا نکرده اند و به نوعی به شکست خود در اهداف تعین شده در افتتاح این شبکه پرهزینه اعتراف می کنند.
میرباقری در پاسخ به این که چرا به جای شبکه سه این بازیها از شبکه ورزش پخش نمیشود؟ به نوعی خودزنی روی می آورد و می گوید: «حتما میدانید که به دلیل کامل نشدن برخی زیرساختها مردم در سراسر کشور نمیتوانند شبکه ورزش را دریافت کنند اما فراگیری شبکه سه این اجازه را میدهد که مردم در اقصی نقاط کشور بیننده این فوتبالهای جذاب باشند.»
میرباقری علنی خواستار پایبندی و اطاعت فردوسی پور از سیاستهای رسانهای صداوسیماست. میرباقری سردمدار گروه عمده ای از مدیران ارشد صداوسیماست که معتقدند این مجری و گزارشگر که سالیان سال از بیت المال برای او سرمایه گذاری شده و سازمان او را به اوج شهرت و تأثیر رسانه ای رسانده است، باید فرمانبردار سیستم مدیریت حکومتی باشد و از تکروی ها و برخی ساز مخالف زدن ها، جلو و پشت دوربین خودداری کند. آنها می گویند فردوسی پور بیش از حد و بدون اجازه از خط قرمز خارج می شود و برنامه نود را به ملک و حیطه شخصی خود بدل کرده است.
فردوسی پور پا به هر محفل و مجلسی می گذارد با هجوم و استقبال گروه های مختلف مردم روبه رو می شود و محبوبیتش با سایر سلبریتی ها قابل قیاس نیست. نمونه کامل این اختلاف سطح در مراسم ختم بهرام شفیع؛ جایی که از معاون اول رئیس جمهور و رئیس سازمان صداوسیما گرفته تا علی پروین و ده ها چهره سرشناس ورزشی و سینمایی دیگر حضور یافتند، مشخص بود.
آخرین مورد از این زورآزمایی، در ایام جام جهانی روسیه و در مورد دعوت از مهمانان معروف شکل گرفت که حواشی مثل دستمزدهای نجومی و چندمیلیاردی به ستاره های بین المللی فوتبال را در پی داشت. حالا این گروه تصمیم گرفته اند با حذف بال های قدرت فردوسی پور از شبکه سه، او را تا سر حد ممکن بترسانند و به اصطلاح دم او را بچینند تا از کنترلشان خارج نشده و تنها در حد یک مجری به وظایفش عمل کند. در همین حال شنیده می شود تصمیم بعدی این گروه گرفتن تهیه کنندگی برنامه نود از فردوسی پور است؛ موضوعی که سال ها پیش با ابلاغ آیین نامه معروف و فراگیر در صداوسیما ، «قانون» شده بود اما با مجوز ویژه برای عادل فردوسی پور و برخی دیگر از مجریان مشهور تلویزیون اجرایی نشد و تلویزیون نشان داد مقابل قدرت مهران مدیری، احسان علیخانی، رضا رشیدپور ، رامبد جوان و امثال آنها برش لازم را ندارد.
حالا باید منتظر واکنش فردوسی پور ماند و دید آیا او که تقریبا همه دوئل های داخل شبکه و سازمان را تا امروز برده است، تا امشب می تواند ورق را برگردانده و نود را به هر شکلی روی آنتن ببرد یا تسلیم قوای مقابل می شود و به تعطیلی تاریخی برنامه اش رضایت می دهد. حالا او که نود را بارها از خشم مدیران رده بالا به سلامت عبور داده و به خانه های مردم رسانده است، با شایعه خداحافظی از رسانه ملی هم روبرو است. شاید عادل دیگر مجبور نشود سربالایی جام جم را برای سروکله زدن با مدیران مخالفش طی کند و برای مدتی - کوتاه یا طولانی - گذرش به کوچه گلخانه بلوار جردن نیفتد.