بی بی سی - توییتر اطلاعات مربوط به ۱۰ میلیون توییت از حسابهایی را منتشر کرده است که از طرف این شرکت به عنوان ترولهای بالقوه "ایرانی" و "روس" معرفی شدهاند.
اطلاعات منتشرشده مربوط به ۴۵۷۰ حساب کاربری هستند و به توییتهایی از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۸ برمیگردند.
توییتر میگوید انتشار اطلاعات برای کمک به "گفتگوی عمومی" و بخشی از اقدامهای این شرکت در تعهد به افشای "مداخلات خارجی در بحثهای سیاسی توییتری" است.
پیش از این توییتر اعلام کرده بود که حسابهایی کاربری را که بخشی از یک "کارزار هماهنگ مخدوشسازی" بودند، شناسایی کرده و بسته است. این حسابها عمدتا مرتبط با روسیه و ایران معرفی شدند.
شرکت توییتر در بیانیه خود اعلام کرده است که روی شناسایی فعالیتهای هماهنگ برای انتشار اطلاعات و بحثهای انحرافی "سرمایهگذاری سنگینی" خواهد کرد.
'ترولها ' کیستند؟
ترول اصطلاحی اینترنتی است و به کسانی گفته میشود که گفتگوهای روی شبکههای اجتماعی را به تنش میکشند و بحثها را مخدوش میکنند.
این اصطلاح درباره کسانی به کار میرود که مطالبی توهینآمیز، تحریکآمیز یا جعلی را بیان میکنند یا به ادامه دادن یک بحث و درگیری با کاربران به خصوص اصرار دارند.
توییتر میگوید از میان حسابهایی که اطلاعات توییتهایشان منتشر شده، ۳۸۴۱ حساب وابسته به سازمان پژوهش اینترنت در روسیه هستند و ۷۷۰ حساب دیگر نیز به طور بالقوه در ایران درست شدهاند.
به گفته پژوهشگاه دیجیتال شورای آتلانتیک، که اطلاعات منتشرشده را بررسی کرده، بسیاری از حسابهای ایرانی خود را روزنامهنگاران غربی یا خاورمیانهای جا میزدند. بعضی هم خود را شهروندانی با دغدغه معرفی میکردند.
این حسابها از جمله توییتهایی به زبانهای انگلیسی، فرانسه، اسپانیایی، روسی، ترکی و عربی داشتهاند و به شبکهای از وبسایتهای طرفدار حکومت ایران لینک میدادند که در موارد متعدد به نظر نمیرسید رسما به حکومت ایران وابستگی داشته باشند.
حسابهای مرتبط با ایران به طور گسترده به مسایل بینالمللی میپرداختهاند.
بنا به ارزیابی شورای آتلانتیک موضوعات زیر به ترتیب بالاترین بسامد را در توییتهای حسابهای ایرانی داشتند:
- عربستان سعودی
- ایران ترامپ
- فلسطین
- اسرائیل
- سوریه
- قدس
- ترکیه
- اسد
- نتانیاهو