رادیو فردا - رئیس مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان میگوید مرزبانان ربودهشده ایرانی به «منطقهای در نزدیکی» مرز پاکستان و افغانستان منتقل شدهاند که دولت مرکزی اسلامآباد «تسلطی به این مناطق ندارد.» پیشتر اعلام شده بود که آنها «دور» از مرزهای ایران نگهداری میشوند.
گروه جیشالعدل اواخر مهرماه سال جاری اعلام کرد که به یک پایگاه مراقبتی در شهرستان میرجاوه حمله کرده و ۱۲ مرزبان ایرانی را به «اسارت» گرفته است.
تاکنون علاوه بر سفر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه و محمد پاکپور، فرمانده نیروی زمینی ارتش، به پاکستان برای مذاکره درباره سرنوشت آنها، وزیر کشور و رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران هم در تماس تلفنی با همتایان پاکستانی خود خواستار «اقدام سریع و قاطع» این کشور برای آزادی نیروهای نظامی ایران و بازداشت ربایندگان آنان شده بودند.
مطالب بیشتر در سایت رادیو فردا
خبرگزاری «خانه ملت» روز سهشنبه ۱۵ آبان نوشت که محمدنعیم امینیفرد، رئیس مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان در گفتوگو با این خبرگزاری درباره محل نگهداری مرزبان ایرانی توضیحاتی داده است.
او گفته است: « اطلاعاتی به ما رسیده که مرزبانان به نزدیک مرز افغانستان منتقل شدند و در نواحی مرز پاکستان و افغانستان هستند که خاک پاکستان محسوب میشود اما دولت مرکزی تسلطی به این مناطق ندارد.»
وی بدون اشاره به منبع این اطلاعات، افزوده که دولت پاکستان با آنکه وعده پیگیری سرنوشت مرزبانان ربودهشده ایرانی را داده، اما «همچنان پافشاری میکند که این مرزبانان در خاک این کشور نیستند یا دولت نمیتواند کاری انجام دهد.»
امینیفر با تاکید بر این که مرزبان ایرانی در «خاک» پاکستان هستند، از اینکه «دولت اسلامآباد رسما مسئولیت این حادثه را نپذیرفته»، انتقاد کرده است.
به گفته وی وضعیت آنها از «راههای رسمی یعنی وزارت امور خارجه، وزارت کشور و مرزبانی در بالاترین سطح دنبال شده است، از سوی دیگر معتمدین محلی، اقوام و طوایف هم موضوع را دنبال میکنند.»
وزیر امور خارجه ایران نیز که ۹ آبانماه به اسلامآباد سفر کرده بود، گفته که مقامهای پاکستانی «وعده و تعهد» دادهاند که برای آزادی مرزبانان ربودهشده ایرانی «همه تلاش» خود را به کار بندند.
خبرگزاری میزان نیز به نقل از یک عضو کمیته امور داخلی مجلس سنای پاکستان نوشته که اسلامآباد باید برای آزادی این مرزبانان از «تجربیات» ایران نیز استفاده کند.
سناتور کلثوم پروی از نخستوزیر پاکستان خواسته شخصا به این موضوع ورود کند و بدون توضیحات بیشتر افزوده که «نیروهایی نیز هستند که در منطقه مرزی از تروریستها حمایت میکنند.»
پس از ربودن این مرزبانان، تصاویری در کانال منتسب به گروه «جیشالعدل» منتشر شد که افراد ربودهشده را در حالی که بر زمین نشسته بودند و مقادیری سلاح سنگین، از جمله آرپیجی و تیربار و خشاب در مقابل آنها چیده شده بود، نشان میداد.
قرارگاه قدس سپاه پاسداران پس از این اتفاق، در اطلاعیهای رسمی «خیانت عامل یا عوامل نفوذی» را علت این حادثه معرفی کرد
گروه جیشالعدل که تاکنون بارها با مربانان ایران در این استان درگیر شده و تعدادی از آنها را گروگان گرفته یا به قتل رسانده است، خود را مدافع «اهل سنت» در استان سیستان و بلوچستان میداند.
این در حالی است که مقامهای ایران این گروه را «تروریستی» و وابسته به کشورهای خارجی معرفی میکنند.