Sunday, Nov 11, 2018

صفحه نخست » مکرون: آن که می‌گوید، اول کشور من، عزت ملت خود را تخریب می‌کند

111118A_top.jpgنکوهش ملی‌گرایی در مراسم پایان جنگ جهانی اول در پاریس

دویچه وله - امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، در مراسم یک‌صدمین سالروز پایان جنگ جهانی اول ملی‌گرایی را مخالف وطن‌پرستی نامید و گفت: «آن که می‌گوید، اول کشور من، عزت ملت خود را تخریب می‌کند.»

ده‌ها تن از سران و رهبران جهان روز یکشنبه ۲۰ آبان (۱۱ نوامبر) در مراسم یک‌صدمین سال پایان جنگ جهانی اول در پاریس شرکت کردند. از مدت‌ها پیش پاریس آماده پذیرای میهمانان این مراسم شده و خیابان منتهی به مراسم به پرچم‌های ملی سه‌رنگ فرانسه مزین شده بود.

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، پیش از آغاز مراسم در کاخ الیزه به استقبال سران و رهبران جهان،‌ از جمله آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان رفت.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، و ولادیمیر پوتین، همتای روسی او، مستقیما به طاق نصرت پاریس و بنای یادبود سرباز گمنام رفتند که محل برگزاری اصلی‌ترین مراسم این روز است.

نکوهش شدید ناسیونالیسم

در مجموع سیاستمداران ارشد حدود ۷۰ کشور جهان در این مراسم شرکت کردند. حدود ۱۰هزار مأمور پلیس وظیفه حفظ امنیت مراسم را بر عهده داشتند.

امانوئل مکرون در طاق نصرت از کشته‌شدگان این جنگ یاد و تقدیر کرد. او گفت: «آن‌ها برای آزادی مردند. آن‌ها از جهنمی گذشتند که ما حتی فکرش را هم نمی‌توانیم بکنیم.»

او همزمان هشدار داد که باید از جنگ جهانی اول درس‌های درست را گرفت. مکرون گفت: «وطن‌پرستی نقطه مقابل ناسیونالیسم و خودخواهی است. آن که امروز می‌گوید، اول کشور من، عزت ملت خود را تخریب می‌کند.»

مطالب بیشتر در سایت دویچه وله

مکرون خواستار همکاری‌های بین‌المللی شد و گفت: «ما نسبت به نسل‌های آینده مسئولیم و باید دنیایی بهتر را از خود باقی بگذاریم.»

او از اتحادیه اروپا و سازمان ملل متحد به عنوان نشانه‌های امید تقدیر کرد. هر دوی این سازمان‌ها با انتقادهای شدید دونالد ترامپ روبرو بوده‌اند.

امانوئل مکرون به‌ویژه همکاری با آلمان که خود زمانی در جبهه دشمن قرار داشت را قابل ستایش خواند. مکرون از رهبران و سران حاضر در مراسم خواست تا به دنبال "برادری" باشند. وطن‌پرستی واقعی به بیان او، همان عشق و صلح است. مکرون سخنرانی خود را با این جمله به پایان رساند: «زنده باد صلح.»

روی سخن مکرون ملی‌گرایی فزاینده پوپولیستی در بسیاری از کشورهای اروپا و در سیاست تهدیدآمیز ولادیمیر پوتین‌، از مهمانان حاضر در این مراسم بود که قسمتی از اوکراین را اشغال کرده است.

در ساعت ۱۱ صبح به منظور بزرگداشت قربانیان این جنگ تمامی ناقوس‌ها در سراسر فرانسه به صدا در آمدند. ناقوس‌های کلیسای "سن روک" در پاریس به مدت پنج دقیقه نواخته شدند.

صد سال پیش در ۱۱ نوامبر سال ۱۹۱۸ نیز در تمامی فرانسه ناقوس‌ها به صدا در آمدند. در آن روز در ساعت ۱۱ در جنگل کومپین در شمال پاریس قرارداد آتش‌بس میان آلمان و نیروهای متفقین امضا شد و جنگ به پایان رسید.

آنگلا مرکل و امانوئل مکرون روز شنبه مشترکا در کومپین حضور یافته و طی مراسمی یاد این رویداد تاریخی را گرامی داشتند.

فراخوان به صلح و آشتی

در برلین نیز پیش از ظهر یکشنبه طی مراسمی یک‌صد سالگی پایان جنگ جهانی اول با حضور نمایندگان ارشد کلیساهای اروپا گرامی داشته شد. در این مراسم با اشاره به ملی‌گرایی فزاینده، همگان به تعهد هر چه بیشتر به صلح و آشتی فرا خوانده شدند.

مارکوس دروگه، اسقف برلین، با اشاره به تقویت ناسیونالیسم هشدار داد که این گرایش وقتی تقویت می‌شود که "ملت‌ها شروع به در خود فرو رفتن می‌کنند و رؤیاهایی در سر می‌پروانند که تنها شامل بزرگی خود آن‌ها می‌شود".

او هشدار داد که باید "در مقابل تصاویر میدان‌های نبرد تجارب دلگرم‌کننده ده‌ها سال گذشته را قرار داد که حاصل شناخت یکدیگر و همکاری‌هاست".

هاینر کوخ، اسقف اعظم برلین نیز در مراسم این روز قربانی‌های بی‌شمار و گوناگون جنگ را یادآوری کرد و ملت‌ها را از جنگ بر حذر داشت.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy