بی بی سی - صبح چهارشنبه، ٢٣ آبان (١٤ نوامبر)، دادستانی تهران گفت که حکم اعدام وحید مظلومین و محمد اسماعیل قاسمی که به تایید دیوان عالی جمهوری اسلامی رسیده بود به اجرا گذاشته شده است.
براساس اطلاعیه دادستانی، این دو نفر به اتهام "افساد فیالارض از طریق تشکیل شبکه فساد اخلال در نظام اقتصادی و ارزی و پولی کشور با انجام معاملات غیرقانونی و غیرمجاز و قاچاق عمده و کلان ارز و سکه" به اعدام محکوم شده بودند.
آقای مظلومی در تیرماه سال جاری به خاطر خرید و فروش سکه طلا بازداشت شده بود. در ابتدا، منابع پلیس گفتند که او دو تن سکه (نزدیک به ٢٥٠ هزار عدد سکه) را احتکار کرده بود تا با گران شدن آنها، سود بیشتری ببرد. به همین دلیل رسانههای خبری جمهوری اسلامی به او "سلطان سکه" لقب دادند.
بعدا این اتهام تعدیل یافت و مقامات قضایی وحید مظلومی را متهم کردند که طی دو ماه، حدود دو تن سکه طلا را خرید و فروش کرده است. شغل آقای مظلومی معامله سکه و طلا در بازار بود.
محمد اسماعیل قاسمی نیز به اتهام مشابه محاکمه و به اعدام محکوم شده بود. چند روز پیش، رئیس دادگستری استان تهران گفت که احکام اعدام آقای مظلومی کمتر از یک ماه دیگر به اجرا گذاشته خواهد شد هرچند زمان مشخصی برای آن اعلام نکرد.
خبرگزاری میزان متعلق به قوه قضاییه در گزارش اعدام آقایان مظلومی و قاسمی آنان را به عضویت و مدیریت یک "شبکه" خرید و فروش سکه و ارز متهم کرده و گفته است که اسناد و مدارک متعددی در مورد تخلف آنان وجود داشته اما فرزند آقای مظلومی قبل از دسترسی مقامات قضایی به این مدارک، آنها را از بین برد. این خبرگزاری به جزئیات سایر اسناد و مدارک مورد استفاده در جریان محاکمه اشاره نکرده است.
به گزارش میزان، سایر اعضای این شبکه به حبس محکوم شدهاند.
دادسرای عمومی و انقلاب تهران در اطلاعیهای گفته است که "شعبه چهل و یکم دیوان عالی کشور با رسیدگی دادنامه صادره در مورد متهمین، اعدام را تائید کرد و پس از قطعیت حکم وحید مظلومین و محمد اسماعیل قاسمی با رعایت تشریفات قانونی سحرگاه روز چهارشنبه مورخ ۲۳ آبان ۹۷ حکم اعدام با حضور جمعی در تهران به مرحله اجرا در آمد."
بازداشت و ایراد اتهام علیه آقایان مظلومی و قاسمی در زمانی صورت گرفت که بازار ارز و سکه در ایران دستخوش التهاب بود و نرخ ارز و بهای طلا به شدت افزایش مییافت. مقامات حکومتی در آن زمان دولتهای خارجی و عوامل آنان را مسئول وخامت وضعیت ارزی معرفی کردند و گفتند که چندین نفر را در این ارتباط تحت تعقیب قرار دادهاند.
برای چند دهه، خرید و فروش سکه و ارز در ایران رواج داشته و به خصوص بانک مرکزی هر از چند گاهی برای تامین نیاز ریالی و جمعآوری نقدینگی به اعلام فروش سکه مبادرت ورزیده و از مردم برای خرید سکه دعوت کرده است.
در جمهوری اسلامی، اعلام محدودیتها یا ممنوعیتهای موردی در مورد معاملات ارز بدون سابقه نبوده اما تا قبل از بازداشت آقای مظلومی، از غیرقانونی بودن یا محدودیت خاصی در مورد نگهداری و خرید و فروش سکه و طلا اطلاعی در دست نبود.
به گفته معاملهگران بازار سکه و ارز، آقای مظلومی پیشتر به معامله سکه و ارز اشتغال داشت اما از چند سال پیش، فعالیت خود را به معاملات سکه منحصر کرده بود.