Saturday, Nov 24, 2018

صفحه نخست » بار دیگر سایه‌ی تروریسم جمهوری اسلامی بر اروپا

terror_112418.jpg- کشورهای اروپایی تهدیدهای تروریستی برخی از مقامات جمهوری اسلامی را بسیار جدی می‌گیرند و سیاست جدید آمریکا در قبال حکومت ایران تاکید ویژه‌ای بر حمایت این رژیم از تروریسم دارد.

احمد رأفت - کیهان لندن

وزرای خارجه ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا در نشستی که دوشنبه ۲۸ آبان در بروکسل برگزار شد، از اقدام دولت فرانسه برای تحریم وزارت اطلاعات و دو شهروند جمهوری اسلامی به تلاش برای بمب‌گذاری در خاک این کشور حمایت کردند و قرار شد این تحریم‌ها، پس از طی مراحل قانونی، در کلیه کشورهای عضو اجرائی شود. همزمان یک دیپلمات جمهوری اسلامی در همین رابطه از فرانسه اخراج شد. دولت دانمارک نیز اعلام کرد درخواست مشابهی برای تحریم برخی نهادها و شهروندان جمهوری اسلامی، در پایان تحقیقات‌اش در رابطه با تلاش برای ترور سه عضور گروه موسوم به «جنبش عربی مبارزه برای آزادی اهواز»، به اتحادیه اروپا ارجاع خواهد کرد.

در خاتمه این نشست، فدریکا موگرینی مقام ارشد سیاست خارجی و امنیت اروپا، نیز در جمع روزنامه‌نگاران گفت: «برای ما مهم است همه چالش‌ها و شرایط پیچیده ناشی از رفتار جمهوری اسلامی در خاک اروپا را در دستور کار قرار دهیم». اتحادیه اروپا چند ماه پیش تحریم ۸۲ مقام جمهوری اسلامی را که در نقض حقوق بشر و سرکوب دست دارند به مدت یک سال دیگر تمدید کرد. در این فهرست نام افرادی چون محمدعلی جعفری فرمانده سپاه پاسداران، و صادق آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه، به چشم می‌خورد.

پرونده‌های تروریستی جمهوری اسلامی

همزمان با برگزاری همایشی از سوی سازمان مجاهدین خلق در حومه پاریس در ۹ تیرماه گذشته، پلیس آلمان یک مامور امنیتی جمهوری اسلامی را که به عنوان دبیر سوم در سفارت این کشور در وین خدمت می‌کرد، در هتلی در ایالت بایرن دستگیر کرد. این دیپلمات جمهوری اسلامی که اسدالله اسدی نام دارد، سپس به کشور بلژیک استرداد شد. پلیس بلژیک یک زوج پناهنده (امیر سعدونی و نسیم نعامی) با نیم کیلو مواد منفجره در حالی که راهی فرانسه برای بمب‌گذاری در همایش سازمان مجاهدین خلق بودند را دستگیر کرد و پرونده‌ای در این رابطه گشود. امیر سعدونی و نسیم نعامی از چند سال قبل با اسدالله اسدی در ارتباط بودند و به صورت ماهیانه از این مامور امنیتی جمهوری اسلامی برای جمع‌آوری اطلاعات در رابطه با فعالیت‌های سازمان مجاهدین خلق، پول دریافت می‌کردند.

سازمان امنیت و اطلاعات دانمارک (PET) در تاریخ ۳۱ اکتبر جزئیات طرحی برای ترور سه نفر از اعضای «جنبش عربی مبارزه برای آزادی اهواز» را که در این کشور اقامت دارند برملا ساخت. یک ایرانی- نروژی ۳۹ ساله در این رابطه در شهر گوتنبرگ سوئد دستگیر شده است. این شخص، که به تازگی از ایران بازگشته بود، دارای روابط بسیار نزدیکی با سفارت جمهوری اسلامی در اسلو است و عکس‌هایی از دیدار‌های او با دیپلمات‌های تهران در اختیار نهادهای امنیتی اروپای شمالی قرار دارد. محمدجواد ظریف ضمن «بی‌اساس» خواندن این اتهام و صحبت از «تلاش اسرائیل با هدف تخریب مناسبات جمهوری اسلامی با اتحادیه اروپا»، می‌گوید «ما آماده همکاری با دولت دانمارک برای روشن شدن حقیقت هستیم.»

مطالب بیشتر در کیهان لندن

سال گذشته نیز کشور هلند، در سکوت کامل خبری، دو دیپلمات جمهوری اسلامی را به خاطر دست داشتن در پرونده ترور دو پناهنده ایرانی اخراج کرده بود. مقامات امنیتی هلند ترور علی معتمد و احمد نیسی را کار جمهوری اسلامی می‌دانند. علی معتمد که بسیاری او را همان محمدرضا کلاهی صمدی، از اعضای سابق سازمان مجاهدین خلق و عامل اصلی بمب‌گذاری در مقر حزب جمهوری اسلامی در سال ۱۳۶۰ می‌دانند، در ۲۴ آذر ۱۳۹۴ در شهر آلمیره هلند ترور شد. دادگاه این ترور در تابستان امسال برگزار شد و در این دادگاه نقش جمهوری اسلامی محرز شد. در ۱۷ آبان سال ۱۳۹۶ نیز احمد نیسی از رهبران «جنبش آزادیبخش الاحواز» در مقابل خانه‌اش در شهر لاهه ترور شد. در پشت این ترور هم رد پای جمهوری اسلامی دیده می‌شود.

تهدیدهای تروریستی جمهوری اسلامی

کشورهای اروپایی تهدیدهای تروریستی برخی از مقامات جمهوری اسلامی را بسیار جدی می‌گیرند. اظهارات اخیر کمال خرازی رئیس شورای راهبردی سیاست خارجی بیت رهبری که مستقیما از علی خامنه‌ای دستور می‌گیرد، به نوعی بر این نگرانی‌ها افزوده است. کمال خرازی در گفتگو با شبکه تلویزیونی «فرانس ۲۴» در پاسخ به پرسشی در رابطه با نقش جمهوری اسلامی در اقدامات تروریستی اخیر در اروپا می‌گوید «قطعا این امکان وجود دارد که عناصری حتا در داخل ایران برای تخریب مناسبات با اروپا» در این عملیات دست داشته باشند.

حسین شریعتمداری نماینده علی خامنه‌ای در روزنامه کیهان چاپ تهران نیز اخیرا پرسشی را مطرح کرده است که اروپا آن را تهدیدی مستقیم تلقی می‌کند: «چرا باید مقامات و مسئولان نظامی و امنیتی [دشمنان خارجی جمهوری اسلامی] در هر نقطه دنیا که هستند و با هر پوششی که ظاهر شده‌اند، از آتش انتقام [ما] در امان باشند؟ مخصوصا که هواداران جان بر کف ایران اسلامی در جای جای دنیا کم نیستند». یحیی رحیم‌صفوی مشاور عالی علی خامنه‌ای در امور نظامی نیز اخیرا اعلام کرد «جمهوری اسلامی آنچنان اقتداری دارد که نه تنها در مرزها بلکه آن سوی مرزها هر کسی که به کشور ضربه‌ای بزند، به سراغ‌ آنها خواهد رفت و منهدم‌شان خواهد کرد.»

واکنش اروپا و آمریکا به تهدیدهای تروریستی حکومت ایران

سیاست جدید آمریکا در قبال جمهوری اسلامی تاکید ویژه‌ای بر حمایت این رژیم ایران از تروریسم دارد. برایان هوک رئیس «گروه اقدام ایران» وزارت خارجه آمریکا، به کشورهای اروپایی هشدار داد که تجارت با جمهوری اسلامی می‌تواند به معنای حمایت از تروریسمی باشد که سرنخ آن در تهران است. برایان هوک در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: «وقتی شرکت‌ها با رژیم ایران تجارت می‌کنند، چه بسا تروریسم را در خاک خود تامین مالی می‌کنند». نیکی هیلی نماینده آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل متحد در نشست اخیر این نهاد در نیویورک، در اشاره به دست داشتن جمهوری اسلامی در طرح‌های ترور مخالفان خود در اروپا، گفت: «ترور مخالفان سیاسی از سوی جمهوری اسلامی قدمتی برابر با عمر خود جمهوری اسلامی دارد». مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا نیز از علی خامنه‌ای خواست «بجای هزینه کردن ثروت کشور برای تروریست‌ها، آن را برای مردم ایران خرج کند.»

گشوده شدن پرونده‌های تروریستی در اروپا و تهدیدهای برخی مقامات جمهوری اسلامی، دولت حسن روحانی را در موقعیت دشواری در روابط‌اش با اتحادیه اروپا قرار داده است. اگرچه کشورهای اروپایی هنوز خود را متعهد به برجام می‌دانند، ولی از سوی دیگر نمی‌توانند در مقابل تهدید‌های تروریستی جمهوری اسلامی از خود واکنش نشان ندهند و این تهدید‌ها را نادیده بگیرند. مقامات امنیتی در برخی از کشورهای اتحادیه اروپا، به ایرانیانی که تا کنون از سوی جمهوری اسلامی تهدید شده‌اند یا بر مبنای اطلاعات جمع‌آوری شده در فهرست قربانیان احتمالی تروریسم تحت حمایت جمهوری اسلامی قرار دارند، خواسته‌اند «تدابیر جدی‌تری را برای حفاظت از جان خود اتخاذ کنند.»

نهاد امنیتی یک کشور اروپایی در تماس با یکی از مخالفانی که اخیرا نیز از سوی افراد ناشناسی که می‌توانند به جمهوری اسلامی وابسته باشند تهدید شده، توصیه کرده است «برای مدتی با چراغ خاموش فعالیت کند» زیرا طبق اطلاعاتی که دریافت کرده‌اند «برخی از گروه‌های تندرو اسلامی که از سوی جمهوری اسلامی حمایت می‌شوند، از حالت خلسه بیرون آمده و در هر لحظه می‌توانند وارد عملیات شده و دست به ترور مخالفان جمهوری اسلامی بزنند». همین نهاد امنیتی معتقد است که جمهوری اسلامی تلاش خواهد کرد برای ترور مخالفان‌اش در کشورهای اروپایی «عمدتا از عناصر غیرایرانی استفاده کند تا رد پای مستقیم نهادهای نظامی و امنیتی‌اش در این ترورها به سادگی دیده نشوند.»

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy