Saturday, Dec 8, 2018

صفحه نخست » بیانیه بی سابقه نیروهای مسلح اسرائیل خطاب به حزب الله و سپاه پاسداران

isr_120618.jpgاز نبرد در خاک اسرائیل با شما استقبال می کنیم!

گزارش تحلیلی بخش فارسی ایران بریفینگ

نیروی قدس سپاه پاسداران درحالی‌ که در سوریه سیاست‌های ادامه حضورش با فشار روسیه و حملات پی‌درپی اسرائیل روبه‌رو شده است در سیاستی آشکار در حال کشاندن نبرد از سوریه به اسرائیل و حالت سنتی حزب‌الله - اسرائیل است، این سیاست با حملات حماس به اسرائیل و مشغول کردن اسرائیل از سوریه به خاک خود تکمیل می‌شود.

هم‌زمان حملات لفظی دبیر کل حزب‌الله و تهدید به «نبردی شگفت‌انگیز و فراموش‌نشدنی» نیز در همین راستا تحلیل می‌شود.

افیخای ادرعی سخنگوی ارتش اسرائیل چهارشنبه ۵ دسامبر (۱۴ آذر ۱۳۹۷) با انتشار تصاویری مدعی شد کارگاه ساخت بلوک‌های سیمانی در جنوب لبنان را کشف و رصد کرده‌اند که در این کارگاه از بلوک‌هایی برای ساخت «تونل‌های حزب‌الله» به سمت اسرائیل استفاده می‌شود.

ادرعی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی توییتر نوشت: «تا سال ۲۰۱۴ از این ساختمان که در فاصله چند متری پایگاه نیروهای بین‌المللی (حافظ صلح) قرار دارد، به‌عنوان کارگاه ساخت بلوک‌های سیمانی استفاده می‌شد».

او ادامه داد تونل حفرشده از این کارگاه، از «خط آبی» که مرز با لبنان را به فاصله حدود ۴۰ متر در داخل اسرائیل مشخص می‌کند، تجاوز کرده است.

ادرعی نوشت: «حزب‌الله تلاش کرد همه این فعالیت‌ها را از ساکنان شهرک کفر کلاً و نیروهای سازمان ملل متحد، مخفی نگاه دارد»

مطالب بیشتر در سایت ایران بریفینگ

هم‌زمان با این اطلاع‌رسانی ارتش اسرائیل از سه‌شنبه عملیات «سپر شمال» باهدف انهدام تونل‌های حزب‌الله در ۳ منطقه نزدیک به مرزهای لبنان آغازشده است.

اعلام کشف تونل‌های «حزب‌الله» در جنوب لبنان توسط ارتش اسرائیل، اتفاق تازه‌ای نیست به این دلیل که این تونل‌های بخشی از استراتژی نظامی حزب‌الله است که از زمان «جنگ شهریور» در سال ۲۰۰۶ دنبال می‌شد.

نکته جدید اما این است که ارتش اسرائیل اعلام کرد، این تونل‌ها خاک لبنان را به عمق خاک اسرائیل ربط می‌دهند و تهدید بی‌سابقه‌ای برای اسرائیل و شهرک‌نشینان شمال آن محسوب می‌شود.

از زمان انتشار این اخبار و آغاز عملیات سپر شمال، حزب‌الله هیچ واکنشی به آن نشان نداده است.

کارشناسان نظامی و منابع امنیتی هم بر این هم‌نظرند که مسئله تونل‌ها بخشی از گزینه‌های استراتژیکی هستند که «حزب‌الله» آن را همواره نه تائید می‌کند و نه انکار.

سامی نادر مدیر «مرکز مسائل استراتژیک خاورمیانه» روز گذشته چهارشنبه «مسئله تونل‌ها را بخشی از بزرگنمایی میان دو طرف و بالا بردن تنش و نزاع دانست»

نادر به الجدید گفته است: «پناه بردن (حزب‌الله) به حفر خندق در جنوب و بقاع و غیره، بخشی از سیاستی است که تشکیلات مسلح در جنگ‌ها به آن پناه می‌برند، همان کاری که (حماس) در غزه و جاهای دیگر به آن دست می‌زند».

خالد حماده سرهنگ بازنشسته و کارشناس نظامی و استراتژی اسرائیل نیز می‌گوید «سخنان اسرائیل درباره تونل‌های (حزب‌الله) را نمی‌توان از تهدید دبیر کل حزب، حسن نصرالله جدا کرد؛ آنجا که سخن از انتقال جنگ با دشمن از لبنان به داخل خاک اسرائیل می‌گوید».

او تأکید می‌کند «مسئله تونل‌ها و موشک‌های دقیق که پیشرفته شده‌اند، مانور آینده حزب‌الله خواهد بود».

او یادآور می‌شود که «تونل‌ها بخشی از گزینه‌های استراتژیک حزب‌الله خواهد ماند که از مدتی پیش به آن اشاره می‌کرد. مسئله‌ای که می‌تواند او را قادر سازد با انتقال جنگ به الجلیل و برخی شهرک‌ها شگفتی استراتژیکی به وجود بیاورد و ضربه دردناکی به اسرائیل وارد کند».

سرهنگ حماده یادآور می‌شود «پناه بردن به این فرضیه به عهده حزب‌الله نخواهد بود، بلکه به بخشی از تصمیم تهران برمی‌گردد به تحریم‌ها و تصمیم آمریکا در برگرداندن ایران به داخل ایران»

این گفته‌ها با سخنان دبیر کل «حزب‌الله» حسن نصرالله همخوانی دارد که به اسرائیل وعده شگفتی داد که انتظارش را نداشت و سخن از کشاندن جنگ به خاک دشمن گفت و از جنگ‌جویانش خواست آماده تسلط بر الجلیل بالا باشند.

این همان چیزی است که سامی نادر آن را «بخشی از سیاست مواجهه میان ایالات‌متحده و ایران به‌خصوص پس از سرنگونی هواپیمای روسی در سوریه و واکنش روسیه به آن و استقرار سامانه دفاع موشکی اس ۳۰۰ است که حاشیه مانور اسرائیل در هدف قرار دادن ایران در داخل سوریه را از آن گرفت».

او پیش‌بینی می‌کند «اسرائیل مبارزه‌اش را به لبنان منتقل می‌کند تا میدانی بشود که از آنجا به ایران فشار بیاورد و با این ادعا که (حزب‌الله) قطعنامه (۱۷۰۱) را با تونل‌ها و انبار کردن هزاران موشک در جنوب لبنان زیر پا گذاشت». سامی نادر بعید نمی‌داند که «حزب‌الله» رو به «تلاش برای تغییر نقاط درگیری در لبنان پس از تغییر آن در سوریه و به دنبال توافق روسی- اسرائیلی که نقش ایران را محدود کرد» بیاورد.

محمد عبدالحمید بیضون نماینده و وزیر سابق به الشرق الاوسط نیز امروز گفته است: «تونل‌های حزب‌الله اتفاق جدیدی نیست بلکه پیش از جنگ شهریور وجود داشتند اما پس از جنگ بیشتر شدند».

او از این پرده برداشت که «سپاه پاسداران ایران تونل‌ها را به‌عنوان سرمایه‌گذاری نظامی در لبنان می‌بینند به‌خصوص در جنوب، به‌گونه‌ای که شبکه تونل‌ها چهار میلیارد دلار برای ایران هزینه داشت. از این تونل‌ها برای نفوذ و انتقال دادن جنگجویانش (حزب‌الله) از منطقه‌ای به منطقه دیگر و برای رویارویی نظامی و انبار کردن سلاح و موشک‌های استراتژیک استفاده می‌کند».

هم‌زمان با سکوت حزب‌الله یونیفل؛ وجود تونل در مرز لبنان و اسرائیل را تأیید کرد

نیروهای حافظ صلح سازمان ملل مستقر در لبنان (یونیفل) شامگاه گذشته چهارشنبه اعلام کرد وجود یک حلقه تونل در مرز اسرائیل و لبنان را تأیید می‌کند.

نیروهای حافظ صلح سازمان ملل مستقر در لبنان (یونیفل) اعلام کرد که وجود یک حلقه تونل به طول ۲۰۰ متر ‍‍در مرز اسرائیل و لبنان را تأیید می‌کند.

در اطلاعیه یونیفل آمده است که استفانو دل کول، فرمانده این نیروها برای بررسی این موضوع به مرز اسرائیل و لبنان رفته و از وجود این تونل مطمئن شده است.

یونیفل گفته است که برای اتخاذ تدابیر لازم با مقامات لبنان و اسرائیل در تماس است و روشن شدن همه ابعاد قضیه برای این نهاد سازمان ملل بسیار مهم است.

ساعاتی پس‌ازاین اطلاعیه اداره مطبوعات ارتش اسرائیل طی بیانیه‌ای اعلام کرد: ارتش اسرائیل بابیان این‌که حفر این تونل‌ها، نقض قطع‌نامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد به شمار می‌آید عملیات «سپر شمال» را برای کشف و انهدام این تونل‌ها با جدیت پی خواهد گرفت.

در این بیانیه آمده است: «گروه تروریستی حزب‌الله با حمایت و پشتیبانی مالی ایران، اقدام به حفر این تونل‌ها کرده تا فعالیت خود را در داخل اسرائیل بسط دهد».

ارتش اسرائیل همچنین اعلام کرد که میجر ژنرال یوئال ستریک فرمانده نیروهای شمالی، فرماندهی این عملیات را که در آن شمار زیادی از نیروها مشارکت می‌کنند، بر عهده دارد.

از سویی جاناتان کانریکوس سخنگوی نیروهای مسلح اسرائیلی به خبرگزاری فرانسه گفت: «تاکنون از این تونل‌های هجومی بهره‌برداری نشده؛ ما آن‌ها را پیش از بهره‌برداری خواهیم بست یا منهدم خواهیم کرد»

او اشاره‌ای به شمار این تونل‌ها نکرد.

کانریکوس تأکید کرد که همه عملیات، در اسرائیل صورت خواهد گرفت. او درعین‌حال پیش‌بینی کرد که به‌احتمال‌زیاد این عملیات، به تشدید تنش با حزب‌الله بیانجامد، او همچنین در اظهارنظری بی‌سابقه اعلام کرد: حزب‌الله در حال طراحی نقشه‌ای علیه اسرائیل است که می‌تواند «جنگ را به داخل اسرائیل منتقل کند» برای ما مسلم است پشت این تونل‌ها تهران است و در صورت لزوم از نبرد با تهران در خاک اسرائیل یا لبنان استقبال خواهیم کرد.

اظهارنظر سخنگوی نیروهای مسلح اسرائیل در نوع خود دست‌کم در دهه اخیر بی‌سابقه و کاملاً از موضع آماده بودن برای تمامی گزینه‌های پیش روست.

ارتش اسرائیل همچنین تأکید کرده است که در حال افزایش و تقویت نیروهای خود در مناطق شمالی است و آن‌ها را برای مقابله با هرگونه تحولی، به حال آماده‌باش نگاه می‌دارد.

ارتش اسرائیل افزوده که «در حال حاضر هیچ‌گونه دستورالعملی برای ساکنان شمال وجود ندارد بلکه سران اداره‌های محلی در جریان قرار گرفتند و ارتش در تماس با آن‌ها باقی خواهد ماند»

با ادامه عملیات ارتش اسرائیل برای جست‌وجوی تونل‌های «حزب‌الله» و تخریب آن‌ها، منابع آگاه نظامی در تل‌آویو گفته‌های نخست‌وزیر اسرائیل را تأیید می‌کنند. بنیامین نتانیاهو گفته بود، طرحی ایرانی وجود دارد تا از این تونل‌ها برای اعزام هزاران جنگجو برای اشغال شهرک‌هایی در شمال اسرائیل استفاده شود. به گزارش بخش انگلیسی ایران بریفینگ، این منابع گفته‌اند که «نیروهای قدس» وابسته به «سپاه پاسداران ایران» به فرماندهی قاسم سلیمانی این نیروها را آموزش داده بود.

این منابع گفته‌اند که «نیروهای نجباء» عراق و «نیروهای رضوان» لبنانی که با سرعت کامل در سوریه و لبنان فعالیت می‌کنند، در پنج سال گذشته آموزش‌های سختی را به این منظور دیده‌اند و آن‌ها را با نیروهایی که در سوریه و عراق جنگیدند و اعضای آن تجربه بسیار بالایی کسب کردند، ادغام‌شده‌اند.

این منابع می‌افزایند «نجباء» حدود ۹ هزار سرباز از ملیشیای شیعه را در اختیار دارد و در سه تیپ مختلف فعالیت می‌کنند.

آن‌ها در عملیات ارتش عراق علیه «داعش» و جنگ با این گروه‌ها در منطقه حلب شرکت کرده‌اند. همچنین در حفاظت از کاروان‌های حمل سلاح از ایران به سوریه از طریق خاک عراقی نقش داشته‌اند.

قاسم سلیمانی این نیروها را «نیروی آزادی جولان» نامیده است.

«نیروی رضوان» را عماد مغنیه فرمانده بازوی نظامی «حزب‌الله» تأسیس کرد که اسرائیل سال ۲۰۰۸ در دمشق او را کشت.

این نیروی سری بیشتر از «نجباء» تلاش می‌کرد اما سازمان جاسوسی نظامی اسرائیل «امان» اعلام کرده که مأموریت اساسی آن‌ها نفوذ به درون خاک اسرائیل و اشغال برخی شهرک‌های الجلیل و ربودن سربازان بود. برای همین منظور مسئولیت حفر تونل‌هایی را به عهده گرفت که از مرزهای اسرائیلی می‌گذرند و قایق‌های جنگی را آماده کرد که از ساحل وارد عمل شوند.

«مرکز اطلاعات جاسوسی و تروریسم تیپ مئیرعمیت» در تل‌آویو اعلام کرده که این دونیرو مأموریت داشتند عملیات استراتژیک جنگی علیه اسرائیل انجام دهند.

انتشار این اخبار هم‌زمان با ادامه حفاری‌های ارتش اسرائیل در مرزهای شمالی برای جست‌وجوی تونل‌ها در منطقه صورت می‌گیرد.

این عملیات ارتش به فرماندهی جبهه شمالی و بخش اطلاعات و نیروهای مهندسی و اداره توسعه ادوات جنگی و زیرساخت‌ها انجام می‌شود.

دیروز این نیروها با افزوده شدن چند یگان از نیروهای ذخیره تقویت شدند.

فعالیت اکتشاف نیز منطقه وسیع‌تری را شامل شد تا منطقه حدفاصل بین روستای رامیه لبنان و شهرک «زرعیت» در سمت اسرائیل را در بر بگیرد.

دو روز پیش (چهارشنبه) نشستی برای هماهنگی سه‌گانه میان ارتش اسرائیل، نیروهای سازمان ملل (یونیفل) و ارتش لبنان در معبر الناقوره برگزار شد.

شایان‌ذکر است اعلام آغاز این عملیات که انتظار می‌رود چند هفته به طول بیانجامد، چند ساعت پس‌ازآن صورت گرفت که بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل در سفری از پیش تعیین نشده، به بروکسل رفت و آنجا با مایک پومپئو وزیر امور خارجه آمریکا دیدار کرد. دو طرف در این دیدار درباره آنچه «راه‌های توقف اعمال ستیزه‌جویانه ایران در منطقه» از جمله لبنان نامیدند، گفت‌وگو کردند.

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy