Thursday, Dec 13, 2018

صفحه نخست » شرایط بحرانی بانک کشاورزی، تعطیلی ۹۰ شعبه

Bnak_Keshavarzi.jpgکیهان لندن - مدیرعامل بانک کشاورزی از تعطیل شدن ۴۰ شعبه بانک کشاورزی از ابتدای سال جاری تا کنون خبر داده و گفته است ۵۰ شعبه دیگر نیز تا پایان سال ۹۷ تعطیل خواهند شد. او هدف از تعطیلی شعب را کاهش هزینه‌های این بانک عنوان کرده است.

در شرایطی که اقتصاد ایران در بحرانی جدی بسر می‌برد و مسئولان حکومتی تلاش دارند با شعار و ادعاهای دروغین وضعیت را عادی و مطلوب جلوه دهند، روح‌الله خدارحمی مدیرعامل بانک کشاورزی گفته است که «بانک مرکزی به دنبال کاهش هزینه‌های اداری و جاری بانک‌هاست تا منابع آنها صرف تسهیلات‌دهی بیشتر به بخش‌های اقتصادی کشور شود و از این رو تا جایی که امکان دارد، شعب زیان‌ده و کم‌بازده تعطیل یا با دیگر شعب ادغام می‌شوند.»

مدیرعامل بانک کشاورزی افزوده است: «از ابتدای امسال ۴۰ شعبه این بانک با هدف کاهش هزینه‌های غیرضروری بسته شده است و تا پایان سال ۵۰ شعبه دیگر تعطیل یا ادغام می‌شود.»

رئیس هیئت مدیره بانک کشاورزی تأکید کرده است که «با توجه به جامعه هدف این بانک که اغلب کشاورزان، روستاییان و عشایر را پوشش می‌دهد، بطور حتم در مناطق تک‌شعبه‌ای تعطیلی شعب نخواهیم داشت اما در شهرهایی که چند شعبه داریم ناچار به حذف شعب زیان‌ده هستیم.»

به گفته روح‌الله خدارحمی بیش از ۹۰ درصد منابع این بانک تخصصی در بخش کشاورزی هزینه می‌شود و در سال‌های اخیر اقدام‌های خوبی در تخصیص اعتبار به بخش مکانیزاسیون کشاورزی، اجرای آبیاری تحت فشار و تا حدودی کشت گلخانه‌ها و پرورش ماهی در قفس انجام شده است که می‌تواند با افزایش تولید و خودکفایی در برخی محصولات، تاثیر بسزایی در امنیت غذایی کشور داشته باشد.

با این وجود به نظر می‌رسد بحران در بانک کشاورزی شدیدتر از آنچه باشد که مدیرعامل این بانک مطرح کرده و علت تعطیلی شعب را برای پرداخت تسهیلات و وام به کشاورزان خوانده است چرا که این بانک با انتشار آگهی‌هایی بخش اموال خود را نیز به مزایده گذاشته است که یکی از بارزترین نشانه‌های ورشکستگی است.

مطالب بیشتر در کیهان لندن

تعطیلی ۹۰ شعبه بانک کشاورزی در حالی اتفاق می‌افتد که برخی اقتصاددانان درباره فراگیر شدن مشکلات بانک‌ها در ایران هشدار داده و احتمال ورشکستگی بانک‌ها را مطرح می‌کنند. در چنین شرایطی سپرده‌های مردم در بانک‌ها با سرنوشت نامعلومی روبرو خواهد شد.

پیشتر دکتر حسن منصور اقتصاددان و تحلیلگر مسائل اقتصادی در گفتگو با کیهان لندن گفته بود اعلام ورشکستگی بانک‌ها برای دولت سود هم خواهد داشت چرا که یکی از راهکارها برای مهار نقدینگی در کشور است: «نقدینگی معمولا در حساب‌های بانکی می‌نشیند و در نتیجه اگر تعدادی از بانک‌‌ها اعلام ورشکستگی کنند، همان بانک‌هایی که برخی در عمل هم ورشکسته هستند، در این شرایط پس‌اندازکننده دستش به چه چیزی بند است؟ در ایران اما معمولاً درصد تضمیمن شده‌‌ای برای سپرده‌‌ها وجود ندارد. وقتی این بانک‌‌ها ورشکسته شوند دارایی مردم از بین می‌رود.»

دکتر حسن منصور همچنین بیش از ۳ ماه پیش از احتمال تجمیع حساب افراد در شعب مختلف خبر داده و گفته بود: «از سوی دیگر معمولا در کشورهای دنیا مرسوم است که اگر شما در بیش از یک بانک حساب دارید، در صورت ورشکستگی آن بانک‌‌ها هر کدام سقف تضمین شده‌ای را به شما پرداخت می‌کنند اما شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد دولت در ایران قصد دارد از این نظر بانک‌‌ها را تجمیع کند یعنی اگر در سه بانک حساب دارید، اگر همه بانک‌‌ها ورشکست شدند شما فقط از یک بانک سپرده‌تان را دریافت خواهید کرد. شیوه‌‌ای هم که راه انداخته‌اند کاملا غیرقانونی و غیرعُرفی است. اینست که وقتی بانکی ورشکسته می‌شود، برای بازگرداندن سپرده به سپرده‌گذار تمام بهره‌هایی را که او تا کنون دریافت کرده از مبلغ سپرده کم می‌کنند. در این شرایط شاید نه تنها پس‌انداز شخص کاملا بسوزد بلکه به سیستم بانکی بدهکار هم بشود! در نتیجه خطری که امروز وجود دارد اینست که پس‌انداز مردم در بانک‌‌ها در معرض تبخیر شدن، ذوب شدن و ناپدید شدن قرار دارد و این خطر بسیار بزرگی برای پس‌اندازکنندگان است چرا که بسیاری از خانوارها با پس‌اندازهای ناچیز چند ده میلیون تومانی می‌توانند درآمدهایی از سپرده‌گذاری داشته باشند و زندگی‌شان را تأمین کنند. این خانواده‌‌ها در معرض نابودی هستند.»

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy