رادیو فردا - وزارت امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه، ۲۲ آذرماه، در بیانیهای ضمن ابراز تاسف از مرگ وحید صیادی نصیری، در زندان قم، در «شدیدترین» وجه نقض حقوق بشر در ایران را محکوم کرده است.
در بیانیه رابرت پالدینو ، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا آمده است: «ما عمیقا از شنیدن گزارشها مبنی بر مرگ بی رحمانه آقای وحید صیادی نصیری، یک فعال حقوق بشر که رژیم ایران خودسرانه وی را بازداشت کرده، و وی در زندان فوت کرده است، متاسفیم.»
این بیانیه افزوده است: «آقای صیادی نصیری دست به اعتصاب غذا زد تا نسبت به دستگیری خودسرانه و بازداشتش در قم، جایی که دسترسی به مشاوره حقوقی نداشت، در شرایط غیر انسانی نگه داشته شده بود، و به جرم های واهی امنیت ملی مانند "توهین به رهبری" متهم شده بود، اعتراض کند. آقای صیادی نصیری بی آن که صدایش به دنیای بیرون برسد در زندان رنج کشید و او تنها یکی از بسیار زندانیانی است که ناعادلانه در چنگال امیال رژیم ایران هستند.»
معاون سخنگوی وزارت خارجه: #وحید_صیادی_نصیری بی آنکه صدایش به دنیای بیرون برسد در #زندان رنج کشید و او تنها یکی از بسیار زندانیانی است که ناعادلانه در چنگال امیال #رژیم_ایران هستند.https://t.co/b154dnHO2S pic.twitter.com/6UjxeOB8iZ
-- USA darFarsi (@USAdarFarsi) December 14, 2018
به گفته خانواده وحید صیادی نصیری، اتهامات او «توهین به مقدسات، توهین به رهبر جمهوری اسلامی ایران و تبلیغ علیه نظام» بود که عمدتا از رهگذر فعالیتهایش در شبکههای مجازی به ویژه فیسبوک برایش رقم خورد.
در بیانیه رابرت پالدینو تصریح شده است: «ایالات متحده به شدیدترین لحن ممکن رژیم ایران را بخاطر نقض های فاحش و روزافزون حقوق بشرش محکوم میکند. ما میخواهیم که این رژیم دست از قرار دادن ایرانیانی که عقایدشان را به طور مسالمت آمیز ابراز می دارند، در معرض شرایط وحشیانه و مرگهای تدریجی بردارد، تمام آنهایی را که ناعادلانه زندانی کرده است؛ مانند دکتر فرهاد میثمی که او نیز در اعتصاب غذا بسر می برد، و نسرین ستوده، آزاد کند. »
مطالب بیشتر در سایت رادیو فردا
وزارت امور خارجه آمریکا پرسیده است: «چند نفر دیگر به خاطر بی اعتنایی رژیم ایران به زندگی و منزلت انسانها جان خود را از دست خواهند داد؟ »
وزارت خارجه آمریکا در پایان این بیانیه نوشته است: «ما مراتب تسلیت صمیمانه خود را به خانواده آقای صیادی نصیری ابراز می کنیم و می خواهیم که رژیم ایران حقوق و احترامی را که مردم ایران شایسته اش هستند، به آنها بدهد.»
وحید صیادی که در دادگاه بدوی مجموعا به هشت سال حبس محکوم شده بود، در فروردین امسال با اعمال عفو نوروزی و پس از تحمل دو سال و نیم حبس، از زندان رجایی شهر کرج آزاد شده بود.
آزادی این زندانی سیاسی و عقیدتی فقط چند ماهی به طول کشید و مرداد امسال، اداره اطلاعات شهر قم بار دیگر وی را بازداشت کرد.
این در حالی بود که مسئولان زندان قم روز چهارشنبه ۲۱ آذر در تماس با خانواده وحید صیادی نصیری از درگذشت او خبر دادند.
به گفته الهه صیادی نصیری، خواهر این زندانی، برادرش در روزهای گذشته در اعتراض به وضعیت نگهداری خود در زندان قم و درخواست برای انتقال به زندان اوین اعتصاب غذا کرده بود.
این در حالی است دادستان عمومی و انقلاب قم روز گذشته مدعی شد که وحید صیادی نصیری به دلیل «بیماری کبدی» به بیمارستان منتقل و پس از «هفت روز» فوت شده است.