ایران اینترنشنال - آلاله آژیر، دانشجوی ایرانی-آمریکایی در رشتههای مهندسی پزشکی، کامپیوتر و ریاضیات است، که اکنون آخرین سال تحصیلاتش را در دانشگاه جانز هاپکینز سپری میکند. چندی پیش، این دانشجوی ۲۱ ساله یکی از ۳۲ دانشجوی آمریکایی بود که موفق به کسب بورسیه تحصیلی رودز دانشگاه آکسفورد برای سال تحصیلی ۲۰۱۹ شد.
او متولد شهر مشهد است، شهری که در آن به دنیا آمد و دوران کودکی خود را گذراند. اما زمانی نه چندان دور، در چهارده سالگی سرنوشت و آینده او با مهاجرت به آمریکا تغییر کرد.
این دانشجوی موفق ایرانی در گفتوگو با ایران اینترنشنال مهاجرتش به آمریکا را روایت میکند:«۲۱ سال پیش در شهر مشهد به دنیا آمدم و در ۱۴ سالگی براساس تصمیم خانواده همراه آنها به آمریکا مهاجرت کردم.»
آلاله آژیر در ادامه اضافه میکند: «دوران دبستان و راهنمایی را در ایران به پایان رساندم. مقطع راهنمایی را در مدرسه فرزانگان گذراندم. در دوران راهنمایی، آموزشهای خوبی در درسهای ریاضی و علوم داشتم و هدفم برای آینده ادامه تحصیلات و تحقیق در زمینه مهندسی پزشکی بود.»
او از روزهای نخست ورودش به آمریکا بهعنوان یک ایرانی مهاجر میگوید: «خیلی برایم جالب بود که از سوی همکلاسیهایم با آغوش گرم پذیرفته شدم و از طریق زبان بینالمللی و مشترک ریاضی توانستم خیلی زود دوستهای خیلی خوبی پیدا کنم.»
میپرسم چه احساسی داری وقتی نامت را کنار افرادی مثل بیل کلینتون، یکی از برندههای سابق این بورسیه، میبینی؟ واکنش دوستانت، بهخصوص دوستان آمریکاییت، درمورد موفقیتت چه بود؟
جواب میدهد: «دوستان نزدیک من در دانشگاه جانز هاپکینز نه فقط از آمریکا، بلکه از کشورهای مختلف هستند و همهشان از موفقیتم بسیار خوشحال شدند.»
آلاله آژیر ادامه میدهد: «من دوران دبیرستانم را در فلوریدا و نیویورک به پایان رساندم و بعد از گرفتن دیپلم در دانشگاه جانز هاپکینز پذیرفته شدم. در حال حاضر، دانشجوی سال آخر رشتههای مهندسی پزشکی، کامپیوتر و ریاضیاتم.»
او از علایق و اهدافش برای آینده میگوید: «من علاقهمندم با استفاده از این بورسیه تحصیلی تحقیقاتم را در زمینه پیشگیری از بیماریها ادامه بدهم و در آینده از این تجربه در حرفه پزشکی بهره ببرم.»
این دانشجوی ایرانیتبار دانشگاه جانز هاپکینز اضافه میکند: «افرادی که من با آنها به مرحله نهایی رسیدم همگی افراد فوقالعاده موفقی در رشتههای مختلف بودند و به همین دلیل اصلا پیشبینی نمیکردم که از بین آنها من پذیرفته شوم. اما در مجموع، بسیار خوشحالم که طی این مدت، تلاشهایم به نتیجه رسید و به این موفقیتم افتخار میکنم. اما شاید همه یا بیشتر این احساس حس قدردانی باشد، قدردانی از همه دوستانم، خانوادهام و اساتید دلسوزی که این امکان را فراهم کردند در این موقعیت و شرایط قرار بگیرم.»
بهگفته این برنده بورسیه رودز، این بورسیه تحصیلی یکی از قدیمیترین، معروفترین و رقابتیترین بورسیههای بینالمللی و معتبر دنیاست و از هر دانشگاه چهار نفر بهعنوان نامزد معرفی میشوند. امسال، حدود ۸۸۰ نفر از سراسر دنیا برای این بورسیه رقابت کردند، که از بین آنها ۳۲ نفر از آمریکا و در مجموع، ۱۰۰ نفر موفق به دریافت این جایزه معتبر شدند.
خانم آژیر درمورد فرایند درخواست بورسیه رودز میگوید: «درخواست پذیرش برای این بورسیه تحصیلی از طریق دانشگاهها صورت میگیرد. از هر دانشگاه چهار نفر برای دریافت این بورسیه انتخاب میشوند. از مجموع ۸۸۰ نفر، حدود ۱۵۰ نفر از کشور آمریکا به مرحله فینال راه پیدا میکنند و پس از مصاحبه نهایی، طی دو روز نتایج اعلام میشوند.»
از این پژوهشگر ایرانی تاکنون مقالات بسیاری در رشتههای مختلف پزشکی و در نشریههای علمی دانشگاههای هاروارد، ام.آی.تی و جانز هاپکینز منتشر شده است.