کیهان لندن - با اعلام جزییات ارقام بودجه سال ۱۳۹۸، مشخص شده بودجه پیشنهادی دولت برای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلّح از ۴۰ میلیارد تومان در سال ۹۷ به حدود ۳۶ میلیارد تومان در سال ۹۸ کاهش یافته است.
کاهش رقمی حدود چهار میلیارد تومان از بودجه دفاعی کشور پاسخی است به آن دسته از نظامیانی که مدعیاند تحریمها در حوزه دفاعی بیاثر بوده است.
بودجه ارتش از حدود ۹٫۷ میلیارد تومان در سال ۹۷ به ۱۰ میلیارد تومان در سال ۹۸ رسیده است، یعنی چیزی حدود ۳۰۰ میلیون تومان. بنابراین برخلاف وعدههای عبدالرحیم موسوی فرمانده ارتش برای ارتقای معیشت پرسنل، آنها نباید در سال آینده منتظر تغییر خاصی در فیش حقوقی خود باشند.
بودجه نظامی جمهوری اسلامی در سال ۹۷ نیز آنطور که مورد نظر نظامیان بوده تامین نشده است. ابوالفضل حسن بیکی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، ششم آذر، در گفتگو با وبسایت «خانه ملت» ضمن تاکید بر لزوم افزایش بودجههای دفاعی و امنیتی ایران در سال ۹۸ گفت «بودجه نیروهای مسلح در سال ۱۳۹۷ با کمک رهبری جبران شد.»
مقایسه بودجه ارتش، سپاه، بسیج از سال ۹۵ تا ۹۸
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
بر اساس لایحه پیشنهادی بودجه سال ۹۸، بودجه وزارت دفاع نیز تقریباً ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده است. بسیاری از این بودجهها مربوط به امور آموزشی هستند. وزارت دفاع امسال حدود ۶٫۸ میلیارد تومان بودجه داشت و سال آینده کمی بیشتر از ۳٫۵ میلیارد تومان.
۱۸ میلیارد تومان افزایش بودجه وزارت اطلاعات!
اما تحریمها نه تنها در بودجه وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی تاثیری نداشته بلکه بحرانیتر شدن وضعیت امنیتی رژیم نیاز به افزایش بودجههای امنیتی را بیشتر کرده است. این وزارتخانه در سال ۹۷ حدود ۴۴٫۵ میلیارد تومان بودجه گرفت اما سال آینده قرار است ۵۸٫۲ میلیارد تومان دریافت کند.
قابل پیشبینی است که کاهش بودجه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و افزایش بودجه وزارت اطلاعات به تشدید اختلافات میان باندهای امنیتی رژیم دامن بزند. به ویژه آنکه این بودجه بر فعالیتهای اطلاعات سپاه و نهادهای زیرمجموعه آن مثل قرارگاههای امنیتی و سایبری نیز تاثیر خواهد گذاشت.