-حسین شریعتمداری: به راهی که چهل سال گذشته پیمودهایم نگاه بیندازید. چه میبینید؟ اگر رفتنی بودیم چرا نرفتهایم؟!
-حسن خمینی: اگر قواعد را رعایت نکنید، هیچ تضمینی وجود ندارد که ما بمانیم!
کیهان لندن - مدیرمسئول کیهان چاپ تهران، شنبه هفتم دیماه، در سرمقالهای با عنوان «اگر رفتنی بودیم چرا نرفتهایم؟!» با استناد به احادیث و روایات تاریخی منسوب به صدر اسلام، پیروزی انقلاب اسلامی را با جنگها و فتوحات سپاه اسلام در آغاز کشورگشاییهای آن مقایسه کرده و نتیجه گرفته است که نظام جمهوری اسلامی رفتنی نیست!
حسین شریعتمداری با اشاره به فتح ایران و روم توسط لشکر اسلام نوشته، رسول خدا با سپاه کمشمار خود با آن شرایط سخت و شکننده و تعداد اندک و بیساز و برگ فکر فتح ایران و روم بود و وقتی خبرش به سپاه مشرکان رسید به استهزاء [از روی مسخره] خندیدند، اما در نهایت کاخ ابرقدرتهای آن روزگار فرو ریخت.
او پس از شرح این روایات، پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۵۷ را با فتوحات پیامبر اسلام اشاره کرده و با ستایشی پرطمطراق از روحالله خمینی به فهرستی از «دشمنیها، تخاصمها و توطئهها» علیه جمهوری اسلامی اشاره کرده و نوشته، «با نیم نگاهی به این صحنه هر انسان حسابگری به این باور قطعی میرسید که انقلاب اسلامی و نظام برخاسته از آن کمترین امکانی برای ادامه حیات ندارد!»
مدیر مسئول کیهان تهران در ادامه تاکید کرده «در آستانه چهل سالگی انقلاب توطئههای دشمن اگرچه خسارتبار و زحمتآفرین بوده اما به نتیجه نرسیده است.» او مقاومت انصارالله در یمن، سقوط نکردن بشار اسد و خروج نیروهای آمریکا از سوریه را هم به حساب موفقیتهای انقلاب اسلامی نوشته و با کنار هم قرار دادن این رویدادها نوشته «در آستانه چهل سالگی انقلاب، این پرسش در میان است که چرا از بین نرفتهایم؟! مگر نه اینکه تمام چرخهای قدرت مادی جهان علیه ما به چرخش درآمده و هنوز هم در همان جهت میچرخند؟! نگاهی به راه پر فراز و نشیبی که طی چهل سال گذشته پیمودهایم و عقبههای سخت و نفسگیری که پشت سر گذاشتهایم بیندازید. چه میبینید؟ اگر رفتنی بودیم چرا نرفتهایم؟! و اگر ماندنی نبودیم چرا ماندهایم؟!»
حسین شریعتمداری توضیح نمیدهد که در آستانهی چهلمین سالگرد انقلاب و نظامی که از آن دفاع میکند، چه لزومی دارد که زمامداران مرتب از بود و نبود و براندازی و رفتن و نرفتن جمهوری اسلامی سخن میگویند و «اگر نظام رفتنی نیست» چرا مدام آن را یادآوری میکنند؟! در واقع حسین شریعتمداری و دیگر سفرهنشینهای انقلاب که تظاهر میکنند خیالشان از ابدی بودن نظام راحت است باید پاسخ دهند که چرا اصلا آن را مطرح میکنند؟! همچنین این نکته را نیز باید روشن کنند که آیا آن نظامی که خمینی وعده داده بود همین است؟ خمینی مدعی بود «کارهایی را که شاه کرده و باعث عقب ماندگی شده باید اصلاح شود و شاه برود، حکومت عدل اسلامی و دموکراسی به تمام معنا خواهیم ساخت!»
جالب اینجاست که همزمان با انتشار این سرمقاله در کیهان تهران، حسن خمینی نوه روحالله خمینی در حسینیه جماران سخنرانی کرده و اتفاقاً او نیز در مقدمه حرفهایش به روایات صدر اسلام اشاره کرده با این تفاوت که به نقل از امام اول شیعیان دست روی دلایل فروپاشی حکومتها گذاشت.
هیچ تضمینی نیست که ما بمانیم
حسن خمینی با اشاره به اینکه «زیربنای یک جامعه اخلاق و احساس رضایت مردم است» تاکید کرده «باید قواعد رفتار انسانها و علل سقوط و ثبوت [ثابت ماندن] را به دست بیاوریم تا در زندگی رعایت کنیم؛ و الّا هیچ تضمینی وجود ندارد که ما بمانیم و دیگران بروند. اگر قواعد را رعایت نکنید، عرصه را از شما میگیرند.»
البته آنچه حسن خمینی گله میکند بیش از آنکه نهیب به نظام و سردمدارانش برای توجه به مردم باشد، انتقادی علیه «بازی ندادن» امثال او در میدان قدرت است؛ او ظاهرا سهم خود و اطرافیانش را از قدرت میخواهد. چنانکه به نقل از امام اول شیعیان گفته «اگر دیدید جامعهای که از داشتههای خود در حوزه نیروی انسانی و افاضل بهره نمیبرد و آنها را عقب میاندازد، از علائم فروپاشی، مشکلدار بودن و بداقبالی است.»
حسن خمینی بارها تاکید کرده که معتقد به نظام جمهوری اسلامی است و طبیعی است که نگران فروپاشی و رفتن آن باشد. حتی در همین شرایط که از نبودن در دایرهی قدرت گله میکند، سهماش از ردیف بودجه سال ۹۸ فقط در یک فقره مربوط به «حفظ و نشر آثار امام خمینی» ۱۸میلیارد تومان است. بنابراین ماندن جمهوری اسلامی برای او نیز یعنی حفظ دم و دستگاه نیاوران! اینست که او نیز با وجود هشدارش درباره «نماندن نظام» مانند حسین شریعتمداری نظام را ماندنی میداند به شرطی که سهم او و طرفداران اصلاحطلبش در قدرت تأمین شود زیرا وی و اصلاحطلبان هنوز هم خود را بیش و بهتر از دیگران ضامن بقای نظام میدانند.