رادیو فردا - وکیل اسماعیل بخشی، نماینده کارگران شرکت نیشکر هفتتپه، خبر داد که این فعال کارگری برای تکذیب سخنانش درباره شکنجه خود و سپیده قلیان «تحت فشار است».
فرزانه زیلابی، وکیل مدافع اسماعیل بخشی، دوشنبه ۱۷ دی، در مصاحبه با وب سایت «رویداد۲۴» گفت که موکلش از سوی «افراد مختلف» برای تکذیب سخنانش «تحت فشار» قرار دارد.
وکیل اسماعیل بخشی درباره اینکه این فشارها از سوی کدام افراد یا نهادها بوده، سخنی نگفته است.
در همین حال «کانال مستقل کارگران نیشکر هفتتپه» خبر داد که اسماعیل بخشی و اعضای خانوادهاش «تحت فشارهای مداوم و شدید نیروهای امنیتی» قرار گرفتهاند تا نوشته او را تکذیب کنند.
براساس گزارش این کانال تلگرامی، پس از مقاومت اسماعیل بخشی در مقابل این درخواست، «مامورین امنیتی با خانواده» این فعال کارگری تماس گرفته و ضمن «تهدیدهایی» علیه او و «سایر افراد خانواده، از آنها خواستهاند»، این سخنان را تکذیب کنند.
اسماعیل بخشی، نماینده کارگران شرکت نیشکر هفتتپه، با تشریح شکنجههای دوره بازداشت خود و سپیده قلیان که به همراه او دستگیر شده بود، خواستار پاسخگویی علنی وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی در یک مناظره تلویزیونی شده است.
۳۴ تشکل دانشجویی دانشگاههای ایران نیز از این درخواست حمایت کرده و برای برگزاری این مناظره اعلام آمادگی کردهاند.
به گفته آقای بخشی، ماموران وزارت اطلاعات او و سپیده قلیان را «کتک میزدند» و به آنان «انواع و اقسام فحشهای رکیک جنسی میدادند» و خانواده او نیز «شنود» شده است.
او در اینستاگرام خود نوشت: «تا ۷۲ ساعت در سلولم از جایم نمیتوانستم تکان بخورم و آنقدر زده بودند که حتی از تاب درد خوابیدن هم برایم زجزآور بود».
در همین حال وکیل اسماعیل بخشی گفت که نوشته موکلش «بر اساس مستندات بوده و کارهای قانونی لازم برای پیگیری موضوع انجام شده است».
غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضائیه، روز یکشنبه ۱۶ دی، در مورد موضوع «شکنجه» اسماعیل بخشی گفته بود که «اگر شکایت کند دادستان وارد میشود.»
سخنان آقای محسنی اژهای در حالی بیان شده که پیش از این بسیاری از فعالان سیاسی از بی نتیجه بودن شکایت خود درباره شکنجه در دوره بازداشت خبر دادهاند.
علی مطهری، نایب رئیس و تعداد دیگری از نمایندگان مجلس خواستار پیگیری سخنان آقای بخشی شدهاند.
در همین حال حشمتالله فلاحتپیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، گفت که این کمیسیون روز سهشنبه این موضوع را بررسی میکند.
به گفته آقای فلاحتپیشه، در این جلسه تنها «مسئولان ذیربط» حضور خواهند داشت و آقای بخشی حضور ندارد.
راضی نوری، نماینده شوش در مجلس، نیز با بیان اینکه نمیتواند نوشته آقای بخشی را تائید یا تکذیب کند، وعده داد که این موضوع را پیگیری خواهد کرد.
اعتراضهای صنفی کارگران ایران پیش از این نیز در جمهوری اسلامی با حبس و شلاق روبهرو شده و از آنجمله در خرداد ۹۵، در پی اعتراضهای کارگران معدن طلای آقدره در آذربایجان غربی، ۱۷ کارگر این معدن شلاق خوردند.
پس از انقلاب ۵۷ بارها و در دورههای مختلف فعالان سیاسی نیز با انتشار نامههایی از شکنجههای سازمانیافته و طولانیمدت در دوره بازداشت خود خبر دادهاند و برخی از زندانیان بر اثر شکنجه فوت شدهاند که نمونه سالهای اخیر آن ستار بهشتی است.
بازداشتگاه کهریزک از جمله نمونههایی است که در گزارش مجلس ایران به شکنجه زندانیان در آنجا اشاره شده است.
راه اندازی هشتگ، "من هم شکنجه شدم"
سفره پر برکت انقلاب اسلامی برای چه کسی پهن است؟