فرارو- روزنامه آمریکایی والستریتژورنال، گزارش داد که تیم امنیت ملی کاخ سفید در سپتامبر گذشته از پنتاگون درخواست کرده که گزینههای نظامی برای حمله به ایران تهیه کند.
مقامات سابق و فعلی آمریکا گفتهاند این درخواست، که قبلا گزارشی درباره آن منتشر نشده است، باعث نگرانی پنتاگون و وزارت خارجه شده است.
مقامات آمریکایی گفتهاند که پنتاگون از درخواست شورای امنیت ملی برای تهیه گزینههایی برای حمله به ایران تبعیت کرد. اما معلوم نیست که پیشنهادهای پنتاگون به کاخ سفید داده شده است یا خیر، معلوم نیست که آیا دونالد ترامپ از این درخواست اطلاع داشته است یا خیر و همچنین معلوم نیست که آیا در آن زمان طرحهای جدی برای حمله آمریکا به ایران شکل گرفته است یا خیر.
گارت مارکویس، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا، گفته این شورا، «سیاست را هماهنگسازی میکند و به رئیسجمهور (ترامپ) گزینههایی برای پیشبینی و پاسخ دادن به طیفی از تهدیدها ارائه میکند».
درخواست بولتون، رویکرد تقابلیتر دولت ترامپ در قبال ایران را نشان میدهد. رویکردی که او از زمان ورود به شورای امنیت ملی در آوریل گذشته آن را در پیش گرفته است. بولتون به عنوان مشاور امنیت ملی، مسئولیت دارد که طیفی از توصیههای دیپلماتیک، نظامی و اقتصادی را به رئیسجمهور ارائه بدهد.
مقامات سابق آمریکا گفتهاند این مرعوب کننده بود که شورای امنیت ملی، در پاسخ به حملاتی که خسارت کمی داشته و موجب هیچ جراحتی نشده، گزینههای نظامی گستردهای برای حمله به ایران درخواست کند.
والستریتژورنال، از قول منابع آگاه، نوشته بولتون در گفتگوها با سایر مقامات دولت ترامپ، آشکارا اعلام کرده که او شخصا از تغییر رژیم در ایران حمایت میکند. بولتون قبل از ورود به دولت ترامپ، به شدت از این موضع دفاع میکرد.
او به عنوان کارشناس اندیشکدهای و همچنین به عنوان تحلیلگر شبکه فاکسنیوز، مکررا آمریکا را به حمله به ایران ترغیب کرده است. او در سال ۲۰۱۵، طی یادداشتی تحت عنوان «برای متوقف کردن بمب ایران، ایران را بمبماران کنید»، در روزنامه نیوریوکتایمز، از حمله به ایران حمایت کرده است.
در آن زمان، بولتون و معاونش، میرا ریکاردل، جهت اتخاذ راههای جدیدی برای مقابله نظامی با ایران فشار میآوردند.
در ششم سپتامبر، یک حمله خمپارهای در بغداد، توجه رسانهای اندکی به خود جلب کرد. از زمان حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳، منطقه سبز بغداد، مکررا شاهد حملاتی بود. ادعا میشود که یک گروه شیعی نزدیک به ایران، مسئولیت حمله ماه سپتامبر به سفارت آمریکا در بغداد را به عهده گرفته است. دو روز بعد، در بحبوحه اعتراضات ضد ایرانی در بصره، نظامیان ناشناس، سه راکت به اطراف کنسولگری آمریکا در بصره شلیک کردند که هیچ خسارتی به بار نیاورد. هیچ کسی هم مسئولیت این حمله را برعهده نگرفت، اما مقامات کاخ سفید تصمیم گرفتند پیام واضحی به ایران بدهند.
بنا به گفته منابع آگاه، علاوه بر درخواست حمله به ایران، شورای امنیت ملی، از پنتاگون درخواست کرده که گزینههایی برای انجام حملاتی در سوریه و عراق بدهد.
در این بیانیه، آمریکا، ایران را مسئول هرگونه آسیب جانی و مالی به کارکنان و تاسیسات آمریکایی در عراق دانست.