Sunday, Feb 3, 2019

صفحه نخست » علی لاریجانی هم فتنه گر شد، پشت پرده لغو سخنرانی کرج

020319A_top.jpgدویچه وله - علی لاریجانی در پی اعتراض امام جمعه کرج سخنرانی خود در مراسم ۲۲ بهمن در این شهر را لغو کرد. برخی از پررنگ‌تر شدن هر چه بیشتر فاصله لاریجانی با اصولگرایان خبر می‌دهند. معترضان رئیس مجلس ایران را از "ساکتین فتنه" می‌دانند.

با لغو سخنرانی علی لاریجانی در مراسم ۲۲ بهمن در کرج، بحث فاصله گرفتن بیش از پیش رئیس مجلس شورای اسلامی از اصولگرایان وارد دور تازه‌ای شد. لاریجانی سخنرانی خود را پس از اعتراض امام جمعه کرج لغو کرد. دفتر رئیس مجلس ایران روز گذشته طی اطلاعیه‌ای نوشت: «در پی حواشی به وجود آمده درباره سخنران مراسم ۲۲ بهمن کرج و در راستای حفظ وحدت، سخنرانی علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در این روز در کرج لغو شد.»

روزنامه اعتماد امروز یکشنبه ۱۴ بهمن (سوم فوریه) نوشت، گرچه لاریجانی با این اقدام مانع از تکرار تجربه مشابه شش سال پیش خود در قم شده است، اما «بعید است که در آینده دیگر شاهد تکرار مکرر این مسایل نباشیم».

اولتیماتوم یک هفته‌ای امام جمعه

اطلاعیه دفتر رئیس مجلس ایران پس از سخنان اخیر محمدمهدی حسینی همدانی در نماز جمعه کرج صادر شد. امام جمعه کرج در خطبه‌های خود از جمله گفته بود: «۲۲ بهمن جشن انقلاب است. سخنران این مراسم باید انقلابی باشد.» حسینی همدانی همچنین گفته بود: «تومار‌هایی اعتراضی نسبت به سخنران ۲۲ بهمن نوشته شده. اعتراضی که دوستان دارند اعتراض بجایی است. البته این دعوت متوجه خود استان نیست. درباره اصل این موضوع هفته آینده صحبت خواهم کرد که وظیفه ما چه خواهد بود، اما یک هفته فرصت می‌دهیم که ببینیم دوستان تدبیر می‌کنند یا نه! ما می‌خواهیم کاری انقلابی انجام دهیم پس باید تمام شؤونش رعایت شود. ان‌شاءالله ملاحظه کنند و هزینه برای استان و منطقه و کشور درست نکنند.»

امام جمعه کرج در مخالفت با سخنرانی علی لاریجانی گفته است: «۲۲ بهمن جشن انقلاب است. سخنران این مراسم باید انقلابی باشد»

اطلاعیه دفتر علی لاریجانی در پاسخ اعلام کرده است: «رئیس مجلس بر اساس اصرار جناب آقای لطفی، قائم‌مقام محترم آیت‌الله جنتی در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، سخنرانی روز ۲۲ بهمن را پذیرفتند و تصور این بود که با آقای امام جمعه هماهنگی شده است.»

اطلاعیه در ادامه تصریح می‌کند که رئیس مجلس شورای اسلامی پس از مطلع شدن از اظهارات امام جمعه کرج، سخنرانی خود را لغو کرده و گفته است: «مسأله در حدی نیست که ایشان به شورای هماهنگی مرکز اولتیماتوم یک هفته‌ای بدهند. امروز کشور به وحدت نیاز دارد و مخصوصا راهپیمایی ۲۲ بهمن بایستی مظهر وفاق در کشور باشد. آقای امام جمعه، خودشان سخنرانی نمایند یا از هر کسی که مطلوب‌شان هست، دعوت نمایند.»

مطالب بیشتر در سایت دویچه وله

علیرضا رحیمی، نماینده اصلاح‌طلب مجلس، در واکنش به اقدام علی لاریجانی در لغو سخنرانی خود در توییتر نوشت: «رئیس مجلس با لغو سخنرانی خود در کرج برای مراسم ۲۲ بهمن، افراطیون را از پیش‌فتنه خودبافته ۹۸ ناکام گذاشت. گویا تندروها پیش‌فتنه را از دهه فجر کلید می‌زنند اما هوشیاری برای همبستگی ملی پادزهر تفرقه‌سازان خواهد شد.»

"ساکتین فتنه"

به گزارش خبرگزاری موج، مخالفان علی لاریجانی در کرج که امام جمعه این شهر نیز با آنها تفاهم نشان داده است، به هنگام اعلام خبر سخنرانی او در روز ۲۲ بهمن، «یک گروه تلگرامی (تلگرام بر اساس قوانین جمهوری اسلامی فیلتر است) راه‌اندازی کرده و مردم را دعوت به اعتراض می‌کردند». طبق این گزارش، این افراد پیش‌تر در انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ در قالب جریان موسوم به جبهه مردمی نیروهای انقلاب (جمنا) فعالیت می‌کرده‌اند و یکی از آنها به نام "و.ع." که مسئولیت روابط عمومی جمنا در استان البرز را برعهده داشته، این گروه تلگرامی را راه‌اندازی کرده است.

به گزارش موج، این فرد که مطالبی هم علیه رئیس مجلس در توییتر منتشر کرده، معتقد است که علی لاریجانی «انقلابی نبوده و سخنران مراسم یوم‌الله ۲۲ بهمن باید یک فرد انقلابی باشد». این خبرگزاری روز گذشته نوشت: «معترضان به سخنرانی علی لاریجانی در کرج مدعی بودند که رئیس مجلس از ساکتین فتنه است! و اتهاماتی را به وی نسبت می‌دادند.»

خبرگزاری موج نوشت: «اگر چه این اقدام رئیس مجلس در عدم پذیرش دعوت برای سخنرانی در شهرستان کرج قابل تقدیر است، اما نیروهای اطلاعاتی و امنیتی باید بررسی کنند که چگونه عده‌ای به خود اجازه اعتراض به سخنرانی رئیس مجلس داده و یکی از سران قوا را فردی غیر انقلابی توصیف می‌کنند!»

دورخیزی برای لغو سخنرانی روحانی؟

به نظر می‌رسد که مخالفان رئیس مجلس ایران با لغو سخنرانی او در روز ۲۲ بهمن احساس پیروزی کرده و خواستار تداوم چنین حرکت‌هایی هستند. مهدی نادعلی، یکی از معترضان به سخنرانی لاریجانی، با انتشار عکسی از قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، با هشتگ "نه به سخنرانی حسن روحانی" در توییتر نوشته است: «ما خواستار سخنرانی یک چهره انقلابی در جشن چهل سالگی انقلاب در میدان آزادی تهران هستیم.» او پیش‌تر هم نوشته بود: «حالا که مطالبه مردمی برای لغو سخنرانی لاریجانی در کرج جواب داد، یه همت بکنیم سخنرانی روحانی در میدان آزادی هم لغو بشه.»

مخالفت با سخنرانی علی لاریجانی در مراسم ۲۲ بهمن در برخی محافل در راستای فاصله گرفتن هر چه بیشتر اصولگرایان از رئیس مجلس ایران ارزیابی می‌شود. علیرضا زاکانی، از اصولگرایان نزدیک به جبهه پایداری، در مناظره اخیر خود با مصطفی تاج‌زاده، فعال اصلاح‌طلب، با اشاره به اینکه دولت و مجلس در دست اصلاح‌طلبان و دوستان آنان است، عملا "اصولگرایی" علی لاریجانی را زیر سؤال برد و تأکیدی دوباره بر فاصله گرفتن دست‌کم بخش قابل توجهی از این جریان از رئیس قوه مقننه جمهوری اسلامی گذاشت.

با وجود این، محمدتقی رهبر، عضو تشکل اصولگرای "جامعه روحانیت مبارز"، روز گذشته گفت که علی لاریجانی "به‌هیچ‌وجه با اصلاح‌طلبان یکی نمی‌شود و تا همیشه اصولگرا باقی خواهد ماند".

این چهره اصولگرا به سایت خبری "انتخاب" گفت: «شک نداشته باشید که آقای لاریجانی از گذشته اصولگرا بود، الان هست و در آینده هم به عنوان یکی از چهره‌های شاخص اصولگرایی شناخته خواهد شد.»

"تندرو‌ها را جدی نگیرید"

محمدتقی رهبر در توضیح حملات اخیر به علی لاریجانی گفت: «به هرحال گروهی به اشتباه توقع دارند که آقای لاریجانی چون اصولگرا است، هرآنچه خودشان قبول دارند را بدون هیچ اما و اگری قبول کنند. آن‌ها باید بدانند، علی لاریجانی رئیس مجلس نظام است و توقعی که از یک چنین صاحب‌منصبی می‌رود، چیزی جز اعتدال و مصلحت‌اندیشی نمی‌تواند باشد.»

رهبر در ادامه با اشاره به اینکه "کشور شرایط حساسی دارد و طبیعی است که بزرگان به افراط و تفریط نه بگویند" تأکید کرد: «البته به شما نصیحت می‌کنم، تندرو‌ها و افراطیون را کلا جدی نگیرید و کار‌هایشان را به حساب جریان اصولگرایی و اصولگرایان نگذارید. متاسفانه از همان اول انقلاب، گروهی همیشه دنبال این بودند تا با کار‌های جنجالی در کشور تفرقه بیاندازند و به همین دلیل سفارش من این است که جدی‌شان نگیرید.»

این عضو جامعه روحانیت مبارز اما این را ناگفته می‌گذارد که چگونه می‌توان در جامعه‌ای چون ایران منصوبان رهبر جمهوری اسلامی را جدی نگرفت. محمدمهدی حسینی همدانی نماینده ولی فقیه در استان البرز است.

محمدتقی رهبر همچنین تأکید کرده است که "این قبیل کار‌های افراطی نمی‌تواند لاریجانی را از اصولگرایان جدا کند".

نماینده کنونی ولی فقیه در مقابل نماینده سابق رهبر

علی لاریجانی با شمار اندکی از "این قبیل کارهای افراطی" مواجه نبوده است. او که با حکم علی خامنه‌ای سال‌ها پست‌های حساسی مانند ریاست ۱۰ ساله بر صدا و سیمای جمهوری اسلامی و دبیری و نمایندگی ولی فقیه در شورای عالی امنیت ملی را برعهده داشته است، با همراهی نسبی با دولت روحانی و اتخاذ مواضع "معتدل" در قبال برجام و مذاکره با اروپا، به‌خصوص طیفی از اصولگرایان تندرو را در مقابل خود قرار داد.

مخالفان علی لاریجانی روز ۲۲ بهمن ۹۱ نیز با پرتاب "مهر و نعلین" مانع از ادامه سخنرانی او در قم شده بودند

جریان موسوم به اصولگرایان تندرو و منتسبان به جبهه پایداری که از محمدتقی مصباح یزدی به عنوان پدر معنوی آنها نام برده می‌شود، به خصوص پس از به گفته آنان "تصویب ۲۰ دقیقه‌ای برجام" ساز مخالفت شدید خود با علی لاریجانی را کوک کردند. پیش از این نیز البته محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری سابق ایران، در جریان استیضاح وزیر کار خود عبدالرضا شیخ‌الاسلامی در روز ۱۵ بهمن ۹۱، صحن مجلس را به میدان مصاف با خانواده لاریجانی تبدیل کرده و از حمایت ۵۶ نماینده و رأی ممتنع ۲۴ نماینده دیگر برخوردار شده بود؛ امری که می‌تواند، به قول روزنامه اعتماد، به نقطه آغاز مقابله "اقلیتی تأثیرگذار" با علی لاریجانی تعبیر شود.

تنها یک هفته پس از آشوب مجلس بر سر نمایش ویدئوی احمدی‌نژاد از فاضل لاریجانی و متهم کردن این خانواده به سوءاستفاده از قدرت به قصد کسب منافع اقتصادی، سخنرانی رئیس مجلس ایران در حوزه انتخابیه‌اش قم با پرتاب "مُهر و نعلین" مواجه شد. مخالفان علی لاریجانی در این اقدام نیز که با سر دادن شعار "مرگ بر ضد ولایت فقیه" مانع از ادامه سخنرانی او شده بودند، سپس از تبرئه شدن خود در دادگاه ویژه روحانیت در پرونده اغتشاش در این سخنرانی خبر دادند.

حال که علی لاریجانی می‌رفت تا در آستانه موقعیت مشابهی همچون شش سال پیش قرار بگیرد، خود از تکرار آن پیشگیری کرد. علی مطهری، نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی در این میان خواستار پیگیری موضوع توسط "مقامات قضایی" شده است. سخنرانی خود مطهری نیز سه سال و اندی پیش به دلیل "برخی حواشی" در کرج لغو شده بود.

محمدمهدی حسینی همدانی که عملا توانسته مانع از سخنرانی علی لاریجانی در روز ۲۲ بهمن شود، در مهرماه ۱۳۹۲ توسط علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی به عنوان امام جمعه کرج و نماینده ولی فقیه در استان البرز منصوب شد. حسینی همدانی که به گفته روزنامه جمهوری اسلامی "دارای مواضع تندی است که نارضایتی زیادی را پدید آورده"، در امتحان انتخابات مجلس خبرگان ۹۴ شرکت نکرد و برای شرکت در این انتخابات تأیید صلاحیت نشد.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy