القدس العربی نوشت: پس از همنوایی بین روسیه و ایران در کمک به نظام سوریه، که چند سال به طول انجامید، اخیرا نشانه هایی از درگیری بین این دو دیده می شود، که یکی از تازه ترین نمودهای آن، درگیریهایی است بین نیروهای نظام سوریه که طرفدار مسکو هستند و نیروهایی که از تهران جانبداری می کنند.
به گزارش «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: اسرائیل به سرعت سر خط این درگیری را گرفته و به سمت روسیه رفت تا بتواند جبهه واحدی را علیه تهران تشکیل دهد. تنش در روابط روسیه و ایران، به دنبال هدف گرفتن پایگاههای گروههای وابسته به ایران در سوریه، توسط اسرائیل و با آگاهی مسکو، بالا گرفت.
حدود یک هفته پیش، درگیریهایی بین گروهی از نیروهای نظام سوریه که وابسته به ایران هستند و رهبری آنها را ماهر الاسد، برادر رئیس جمهور سوریه بر عهده دارد، و گروه «النمر» به رهبری سهیل حسن فرمانده سوری وابسته به روسیه، اتفاق افتاد.
پایگاه خبری«دویچه ویله» آلمان، طی گزارشی ضمن اشاره به این موضوع آورد:« روسیه و ایران در سوریه، در حال دور شدن از یکدیگر هستند و به جای آن، رابطه روسیه و اسرائیل، در حال تقویت شدن است، که هدف از این نزدیکی، کاهش نفوذ ایران در سوریه است، تا آنجا که تهران به تدریج، به عزلت کشیده شود.
براساس این گزارش، اسرائیل وجود یک دولت شیعه در مرزهای خود را نمی پذیرد، در حالی که روسیه نیز وجود ایران را عاملی بر بی ثمر بودن تلاشهایش برای برقراری اتش بس در سوریه می داند.
در ادامه این گزارش آمده است: خروج ایران از سوریه، امری واقعا دشوار است و با توجه به اینکه تاجران ایرانی اموال غیر منقول زیادی در دمشق دارند، همین مساله، باعث تقویت روابط بین تهران و دمشق شده است.
در همین رابطه، آنطوان مردسوف، کارشناس سیاسی روسی، در یک مقاله تحلیلی که در المانیتور منتشر شد، نوشت:«درگیری روسیه و ایران، همواره بخشی از جنگ سوریه بوده است، اما این درگیری در حال گرفتن یک بعد سیاسی به خود است، که به طور مستقیم، بر اینده ارتش سوریه و باقی عناصر نظامی در این کشور، تاثیر می گذارد».
علاوه بر این، روزنامه اقتصادی روسیه، با عنوان "RBC" در مقاله ای که دو ماه پیش منتشر شد تصریح کرد که گروههایی که مورد حمایت ایران هستند، با گذشت زمان، قدرت می گیرند و این مساله، مانعی برای تحقق هدف روسیه، در مورد متحد کردن ارتش نظام سوریه تحت یک رهبری واحد می شود.
این روزنامه در پایان، همچنین بر ضرورت محدود شدن قدرت های وابسته به ایران در سوریه، توسط روسیه و تشکیل فرماندهی نظامی قوی برای ارتش سوریه، تاکید کرد.
سعید لیلاز سوپاپ اطمینان اختلاسگران؟
سیستر مری و گروگان امریکایی او؛ ۳۸ سال بعد