Thursday, Feb 7, 2019

صفحه نخست » پروژه حمایت از گروه‌های اپوزیسیون در دستور کار مخالفان حکومت ایران قرار می‌گیرد؟

iran.jpgرویداد۲۴ - در آستانه چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی، تلاش‌های جریان‌های اپوزیسیون نظام برای زیرسوال بردن مشروعیت جمهوری اسلامی همچنان ادامه دارد. مجله نشنال اینترست آمریکا در گزارشی با اشاره به برخی حوادث اخیر در اروپا که به نام ایران انجام شده مدعی شده همه جهان باید برای کاهش مشروعیت نظام از گروه‌های اپوزیسیون حمایت کنند.

مجله نشنال اینترست در گزارشی خطر ایران برای اروپا را رو به افزایش خوانده نوشته برای مقابله با این تهدید آمریکا و اروپا باید هم‌پیمان شوند.

مجله آمریکایی نشنال اینترست به موارد مختلفی اشاره کرده که در آن ایران متهم به سوءقصد شده بود. این موضوع در حالی مطرح شده بود که کمال خرازی در گفت‌وگو با فرانس۲۴ از احتمال فعالیت گروه‌های خودسر برای تخریب چهره‌ ایران خبر داده بود. او همچنین گفته بود اطلاعات امنیتی کشورهای اروپایی توسط اسرائیل داده می‌شود. موضوع عملیات‌های خودسرانه توسط علی ماجدی سفیر ایران در آلمان نیز تایید شده بود. ماجدی گفته بود هرچه تلاش کردیم اعتمادسازی کنیم، گروه‌های خودسر با عملیات‌های خودسرانه این اعتماد را از بین برده‌اند.

مجله آمریکایی به این موارد اشاره کرده است:

-‌ در ماه ژانویه مقامات آلمان یک شهروند دوتابعیتی افغان-آلمانی را به جرم جاسوسی برای آژانس اطلاعاتی ایران بازداشت کردند.

-‌ تابستان گذشته چهار تن به جرم ارتباط با سوءقصد برای حمله به نشست مجاهدین خلق در فرانسه دستگیر شدند. مقام‌های آلمان این افراد را مغز متفکر این توطئه خوانده‌اند. در میان بازداشت شدگان نام اسدالله اسدی دیپلمات ایرانی در سفارت اتریش نیز دیده می‌شود.

-‌ در ماه مارس دو ایرانی در آلبانی به جرم توطئه برای حمله به خانه‌ای که ۳۰۰۰ تن از اعضای مجاهدین خلق در آن حضور داشتند بازداشت کردند.

این اتفاق‌ها در کنار سوءقصد‌های دیگری که در خاک اروپا انجام شده، مقام‌های اروپایی را نگران کرده است. با این حال واکنش‌های سیاسی به این اقدامات کند بوده است.

بعد از کامل شدن بازجویی‌ها شکی باقی نمانده که چند ایرانی قصد حمله به نشست مجاهدین در فرانسه را داشته است. به همین دلیل دولت فرانسه وزارت اطلاعات ایران را تحت تحریم قرار داده و اموالش را بلوکه کرده است. اما ماه گذشته این تحریم‌ها توسط اتحادیه اروپا نیز اعمال شد. منتقدان نظام ایران معتقدند این اقدامات کافی نبوده است.

فرانسه و آلبانی به همراه هلند ۵ دیپلمات ایرانی را در سال ۲۰۱۸ اخراج کردند، اما این تنها اقدامی بوده که از سوی آن‌ها انجام شده است.

در ماجرای پاریس، سخنگوی قوه قضاییه بلژیک مدعی شده بود که دیپلمات‌های ایرانی در سرویس‌های مخفی ایران فعال هستند. فردی که اخیرا در آلمان به جرم جاسوسی بازداشت شده برای ارتش آلمان خدمت می‌کرده و به اطلاعات حساسی درباره تحرکات نیرو‌ها در افغانستان دسترسی داشته است.

چنین اطلاعاتی اگر به دست مقامات ایرانی برسد که قصد تقویت جای پای خود در افغانستان را دارند و اخیرا نیز مذاکراتشان با طالبان را علنی کرده‌اند، بسیار خطرناک است. ایران که به مذهب شیعه باور دارد و سابقه طولانی‌ای در هم‌پیمان شدن با گروه‌های افراط گرای اهل تسنن برای منافع خود در مقابل غرب دارد.

آمریکا به طور فعالانه‌ای اروپا را به تغییر رویه در قبال ایران تشویق می‌کند. مایک پمپئو نشستی را با هدف ایجاد یک ائتلاف جهانی علنی ایران در ورشو در تاریه ۱۳ و ۱۳ فوریه برگزار خواهد کرد. اخبار بازداشت‌ها در اروپا باید اروپاییان را در جدی گرفتن هشدار‌های آمریکا کمی هشیار‌تر کرده باشد.

نشنال اینترست در گزارش خود پیشنهاد داده نشست ورشو باید برای توسعه همکاری‌های استراتژیک علیه ایران مورد استفاده قرار بگیرد و همزمان در این نشست باید مخالفان نظام ایران را نیز تقویت کرد.

اگر اتحادیه اروپا این تهدیدها در خاک خود را جدی گرفته باشد باید کاری برای کاهش مشروعیت نظام در عرصه جهانی بکند. هیچ راهی بهتر از ایستادن پشت مخالفان داخلی فعال نظام ایران وجود ندارد.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy