ایران اینترنشنال - در آستانه جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص بررسی لایحه پالرمو، جمعی از فعالان اصلاحطلب در نامهای به این مجمع خواستار تصویب آن شدهاند.
لایحه پالرمو (مبارزه با جرایم سازمانیافته فراملی) قرار است فردا شنبه ۱۱ اسفندماه، در مجمع تشخیص مصلحت بار دیگر مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
امضا کنندگان این نامه با اشاره به تصویب کنوانسیون پالرمو از سوی ۱۸۰ کشور جهان، نسبت به منزوی شدن ایران هشدار داده و نوشتهاند «عدم عضویت در آن به معنای منزوی کردن ایران و پذیرش اختلال در مناسبات جمهوری اسلامی با ۱۸۰ کشور جهان به شمول چین، روسیه، هند، همسایگان و سایر کشورهای دوست خواهد بود.»
آنها همچنین با اشاره به تحریمهای آمریکا، عدم عضویت ایران در افایتیاف (گروه ویژه اقدام مالی) را به منزله فرصت دادن به آمریکا و اسرائیل برای «شکلدادن به اجماع جهانی دیگری علیه جمهوری اسلامی در جهت مشروعیت بخشیدن به تحریمهای نامشروع کنونی» آنها خواندهاند.
در این نامه از اعضای مجمع تشخیص مصلحت «با هر سلیقه سیاسی» خواسته شده «تسلیم شانتاژهای مصلحت ستیز نشوند» و با «تصویب این لوایح، مانع تکرار مشکلات مشابه گذشته شوند.» مشکلاتی که خسارات و اختلالهای بزرگی در روند توسعه و پیشرفت کشور بوجود آورد.
امضا کنندگان این نامه به اعضای مجمع تشخیص مصلحت پیشنهاد دادهاند که چنانچه نسبت به «حمایت قاطع ایرانیان از تصویب این لوایح» تردید دارند، همهپرسی برگزار شود.
همزمان با بحث و جدلها در مجمع تشخیص مصلحت، کشمکش بر سر پرونده پیوستن ایران به دو کنوانسیون پالرمو و کنوانسیون سافتی (کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم) میان موافقان و مخالفان آن همچنان در جریان است.
مخالفان این دو لایحه، که عمدتا از نزدیکان رهبری جمهوری اسلامی ایران به شمار میروند، آن را« استعماری و مغایر با سیاستهای اقتصاد مقاومتی موردنظر رهبر جمهوری اسلامی» میدانند. آنها نگراناند در صورت تصویب این لوایح، راه برای کمک مالی به سازمانهایی نظیر حماس و حزبالله بسته شود. همچنین میگویند با تصویب این دو لایحه، راه ایران برای دور زدن تحریمهای آمریکا بسته میشود.
نامه «بسیج دانشجویی ۷ دانشگاه بزرگ تهران»: دفاع از حیثیت مجمع تشخیص مصلحت
از سوی دیگر به گزارش خبرگزاری فارس «بسیج دانشجویی ۷ دانشگاه بزرگ تهران» در واکنش به اظهارات اخیر حسن روحانی، رییس جمهوری در نامهای از صادق آملی لاریجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت خواستهاند تا «از حیثیت مجمع تشخیص مصلحت نظام» دفاع کند.
اشاره این نامه به اظهارات رئیسجمهوری است که در آن با اشاره به وضعیت لایحه پالرمو، تصمیمگیر در کشور را «یا مجلس، یا دولت یا رهبری» خوانده بود. در این نامه به حسن روحانی به شدت تاخته شده و از رئیس مجمع تشخیص مصلحت خواسته شده تا «پاسخ تخریبهای اینچنینی را به شدت لحن و قدرت» بدهد.
از سوی دیگر غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام امروز جمعه ۱۰ اسفند به ایرناگفته که با توجه به رهنمود رهبر جمهوری اسلامی، «برای تصویب لایحه پالرمو به دو سوم آرای اعضای مجمع تشخیص مصلحت نیاز است» و در غیر اینصورت «لایحه در مجمع رد خواهد شد.»
مصباحی مقدم همچنین گفته اینبار نیز احتمال به تعویق افتادن رایگیری درباره لایحه پالرمو وجود دارد.
علاوه بر این به گفته او پس از تعیین تکلیف لایحه پالرمو، بررسی لایحه سیافتی در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار خواهد گرفت.
گروه ویژه اقدام مالی هفته گذشته با تمدید تعلیق قرار گرفتن ایران در فهرست سیاه خود تا ژوئن سال جاری، به ایران ۴ ماه دیگر فرصت داد تا تکلیف قوانین و اصلاحات لازم برای مبارزه با پولشویی و حمایت مالی از تروریسم را روشن کند.
قیمتهای باور نکردنیِ کالاهای خوراکی
موضعگیری قاسم سلیمانی و قالیباف علیه برجام و FATF