رویداد۲۴ - ندا جعفری: قیمت شکر بستهبندی در اسفندماه افزایش زیادی داشته و بعضی فروشگاهها شکر سفید بسته بندی را با قیمت بیش از ۸ هزار تومان عرضه میکنند. این در حالی است که امسال نرخ فروش مصوب شکر برای کارخانجات تولیدی، ۳ هزار تومان تعیین شده بود.
برخی کارشناسان معتقدند صادرات بیرویه و قاچاق، این روزها بلای جان اقتصاد کشور شده است، برخی دیگر معتقدند احتکار این کالا سبب آشفتگی این بازار شده است.
پیگیری میدانی خبرنگار از فروشندگان این کالا نتایج مختلفی داشت؛ برخی فروشندگان علت را کمیاب شدن این کالا عنوان کردند و برخی دیگر کمبود شکر را ساختگی خواندند و گفتند برخی تولیدکنندگان و دلالان در آستانه نوروز اقدام به احتکار شکر کردهاند بنابراین با این اقدام جلوی ورود شکر را به بازار میگیرند تا جریان طبیعی عرضه و تقاضا بر هم بخورد و قیمت آن بالا برود و سپس اقدام به فروش این محصول بکنند.
به گزارش رویداد۲۴ بنا به اعلام رسمی اتحادیه بنکداران مواد غذایی، قیمت عمده فروشی هر کیلو شکر روی تریلی به ۵۶۰۰ تومان و در عمده فروشیها به ۶ هزار تومان تا ۶۲۰۰ تومان رسیده است؛ این در حالی است که در ماههای گذشته گذشته این محصول کمتر از ۳۰۰۰ تومان قیمت داشت.
مدیرعامل توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان قیمت فروش شکر در بازار را بالاتر از مبلغ ۶۲۰۰ تومان اعلام کرده و گفته این کالا تا کیلویی ۸۲۰۰ تومان نیز در بازار به فروش میرسد.
باید با قیمتی معادل ۳۰ هزار ریال در بازار عرضه شود اما متاسفانه شاهد عرضه آن با قیمت بیش از ۸۰ هزار ریال هستیم. باید با قیمتی معادل ۳۰ هزار ریال در بازار عرضه شود اما متاسفانه شاهد عرضه آن با قیمت بیش از ۸۰ هزار ریال هستیم. اید با قیمتی معادل ۳۰ هزار ریال در بازار عرضه شود اما متاسفانه شاهد عرضه آن با قیمت بیش از ۸۰ هزار ریال هستیم. اید با قیمتی معادل ۳۰ هزار ریال در بازار عرضه شود اما متاسفانه شاهد عرضه آن با قیمت بیش از ۸۰ هزار ریال هستیم.
یکی از مسئولان ارشد جهاد کشاورزی وجود دلالان در بازار تایید کرده است. آنگونه که مدیرکل جهاد کشاورزی استان کرمانشاه خبر داده برخی افراد ناشناس بخش اعظم قند و شکر روستاها و مغازههای شهر را خریدهاند و آن را احتکار کردهاند تا کمبود ایجاد شود.
آنگونه که شهبازی گفته تا هفته پیش کمبود شکر وجود نداشته اما به ناگاه این کالا در بازار کمیاب شده و به همین دلیل قیمت آن نیز بالا رفته است. عبدالمهدی بخشنده معاون وزیر جهاد کشاورزی اما سخنان شهبازی مدیرکل جهاد کشاورزی کرمانشاه را قبول ندارد و میگوید بازار مشکلی ندارد و نه تنها قیمت قند و شکر دو برابر نشده، حتی یک و نیم برابر هم نشده است!
او میگوید وزارتخانه در حال نظارت است و قیمت مصوبی در این زمینه وجود دارد و شرکت بازرگانی دولتی ذخایر متناوبی در اختیار دارد ضمن اینکه طی چند روز گذشته حجم بالایی شکر وارد بازار و استانهای کشور شده است برهمین اساس به زودی قیمتها متعادل میشود.
جالب آنکه بخشنده وعده داده قیمت شکر به زودی «متعادل» خواهد شد اما اینکه قیمت این کالا تغییر کرده را قبول ندارد. بدین ترتیب مشخص نیست اگر قیمت این کالا تغییر نداشته، چرا باید در روزهای آینده قیمت آن متعادل شود. وزارت جهاد کشاورزی احتمالا باید پاسخ بهتری برای این سوال بیابد!
صبح امروز نیروی انتظامی نیز خبر احتکار شکر را تایید کرده است. آنگونه که یک مسئول در ناجا خبر داده صبح امروز ۱۶ هزار و ۵۵۰ کیلوگرم شکر احتکار شده به ارزش ۱۱۰ میلیون تومان در یکی از شهرستانهای استان کرمانشاه کشف شده است.
در شهرهای دیگر نیز مشابه این اتفاق پیش آمده است؛ علیرضا حسن پور مدیرکل تعزیرات حکومتی استان همدان گفته ۳۱ تن شکر در انبار یکی از توزیع کنندگان احتکار شده بوده است.
خبرگزاری دولتی ایرنا برهم خوردن تعادل در بازار را تایید کرده و در گزارشی نوشته «در شهرهای خرمشهر و آبادان در مقابل برخی مغازهها صفهای طولانی برای خرید قند و شکر ایجاد شده است.» این اتفاق در حالی افتاده است که از روزهای گذشته خبر فروش کوپنی کالاها به گوش رسیده است.
قاسمعلی حسنی دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی افزایش قیمت شکر به میزان ۷۰ درصد را تایید کرده و گفته شکری که توسط شرکت بازرگانی دولتی و با نرخ مصوب توزیع میشود، به دست همه نمیرسد.
محمد کاظمی مدیر مالی شرکت قند قزوین میگوید قیمتها در بازار تغییر کرده اما تولیدکنندگان شکر، عمدتا محصول خود را در ماههای قبل فروخته و دیگر موجودی شکر چندانی در انبارها ندارند بنابراین با اتمام موجودی انبار کارخانجات، عرضه شکر کاهش یافته و احتمالا یکی از علل افزایش قیمت شکر در بازار همین مورد بوده است.
او درباره تاثیر احتمالی حذف یارانهها بر قیمت شکر گفته در حال حاضر، شکر مشمول دریافت یارانه دولت نیست و شرکتهای تولیدکننده شکر، یارانهای دریافت نمیکنند؛ بنابراین حذف احتمالی یارانههای دولتی اثری بر صنعت تولید قند و شکر نخواهد داشت. ولی چغندرکاران، بذر چغندرقند را با ارز دولتی تامین میکنند.
علی اکبری عضو کمیسیون کشاورزی به خبرنگار رویداد۲۴ گفته افزایش قیمت شکر بیش از هر چیز به دلیل سوءمدیریت در بازار است. او میگوید در شرایط فعلی افراد سوداگر و سودجو بازار کاذب بوجود آوردهاند وگرنه محدودیتی برای عرضه شکر وجود ندارد.
عضو کمیسیون کشاورزی معتقد است شرکت بازرگانی دولتی و صنوف مختلف سهیمههایی برای این محصول دارند، اما آنچه اتفاق افتاده احتکار این محصول است و افراد سودجو قند و شکر را در انبارهای خود احتکار کردهاند.
به گزارش رویداد۲۴ در توافقی که وزارت جهاد کشاورزی با تاجران هندوستانی انجام داده، محمولههای شکر خام در ماه مارس و آوریل به ایران ارسال شده است.
مقدمهسازی برای کرسی جدید قالیباف و حذف لاریجانی
اتهامزنی بیسابقه نماینده مشهد به رئيسجمهور