اوج خلاقیت کارمندان وزارت اطلاعات رژیم ایران در جنگ رسانهای را در «مستند ایستگاه پایانی دروغ» میتوان دید. از نظر آنها قرار دادن تکههای چند فیلم در کنار هم و گذاشتن چند افکت و فیلتر تصویری روی آن به مثابه یک «مستند» است که میتواند سرویسهای اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل را «سورپرایز» کند.
به گزارش «شبکه رسانهای بیان» محتوای آنچه دستگاههای امنیتی جمهوری اسلامی تحت عنوان مستند ایستگاه پایانی دروغ ساختهاند، بیش از اینکه در پی ترور شخصیت روحالله زم باشد، هدفش بیاعتبار کردن قدرتمندترین رسانه اپوزیسیون یعنی آمدنیوز است؛ رسانهای که از ابتدای پیدایشش موی دماغ سران جمهوری اسلامی بوده و نقش پررنگی در هدایت اعتراضهای مردمی داشته است.
دستگاههای امنیتی جمهوری اسلامی مانند سرویس اطلاعاتی شوروی سابق (کا.گ.ب) تخریب و ترور شخصیت مخالفانش از طریق رسانهها را به یک رویه تبدیل کرده است. محاکمه برخی شخصیتهای حکومت پهلوی مقابل دوربینهای تلویزیونی، پخش تلویزیونی دادگاه متهمان حوادث سال 88، ساخت «مستند طراحی سوخته» علیه اسماعیل بخشی و سپیده قلیان و دهها نمونه دیگر از تولیدات تصویری دستگاههای امنیتی وجود دارند که نشاندهنده درک آنها از قدرت رسانه است؛ اما مسئله اینجاست که این نهادهای امنیتی نحوه استفاده از این ابزار را به خوبی یاد نگرفتهاند و نتیجه آن محتواهای دسته چندم و آماتور مانند ایستگاه پایانی دروغ است.
ایستگاه پایانی دروغ خط سیر مشخصی ندارد و سردرگم است، هدفش مشخص نیست، نمیداند کدام سوژه را باید تخریب کند؛ زم یا آمدنیوز را؟ گاهی با بریدههایی از چند فیلم که ابتدا و پایانش معلوم نیست، زم را به تمسخر میگیرد و گاهی سراغ کانال تلگرامی آمدنیوز میرود تا صحت اخبار آن را زیر سؤال ببرد؛ اما از کلیت ماجرا میتوان پی برد که هدف اصلی آن بیاعتبار کردن آمدنیوز است.
دستگاههای امنیتی جمهوری اسلامی کاملاً آگاه هستند که ستون رسانهای مخالفان نظام، آمدنیوز است. رژیم میداند همانگونه که این رسانه در جریان قیام دیماه 96 نقش پررنگی را ایفا کرد، میتواند در خیزشهای مردمی پیش رو نیز نقشآفرینی و جمعیت انبوهی را در خیابانهای ایران هدایت کند.
همزمانی پخش ایستگاه پایانی دروغ با افزایش بحرانهای اقتصادی و اجتماعی نشان میدهد جمهوری اسلامی به شدت نگران شعلهور شدن اعتراضها از طریق رسانههای اپوزیسیون است؛ بنابراین، رژیم با ساخت و پخش چنین محتواهایی میکوشد، رسانههای مخالف خود را از اساس زیر سؤال ببرد و آنها را از چشم مردم بیندازد.
جنگ با آمدنیوز به امروز و دیروز محدود نمیشود. این رسانه از بدو تولدش مورد حمله طیفها و جناحهای سیاسی رژیم ایران بوده و حتی برخیها در اپوزیسیون نیز تلاش کردند وجهه آمدنیوز را خدشهدار کنند. حملههای سایبری، تلاش وزیر ارتباطات برای مسدود کردن کانال تلگرامی این رسانه و ساخت دهها حساب جعلی به نام آمدنیوز از جمله تلاشهای جمهوری اسلامی برای ایجاد اخلال در فعالیت آمدنیوز بوده است.
بااینهمه، آمدنیوز همچنان و برخلاف میل رژیم به کار خود ادامه میدهد و صدها هزار مخاطب خود را در جریان تازهترین و متفاوتترین خبرها و گزارشها میگذارد. در جبهه جنگ رسانهای با جمهوری اسلامی رسانههای قابل اعتماد و قابل احترام بسیاری وجود دارند که آمدنیوز را میتوان یکی موفقترین آنها دانست؛ حتی اگر دستگاههای امنیتی رژیم، حرفهایترین تدوینگران را استخدام کند و علیه این رسانه «مستند» بسازد.