Wednesday, Mar 6, 2019

صفحه نخست » ایران، نظاره گر نگران گفتگوهای پیونگ یانگ و واشنگتن

nezam_030619.jpgشبکه بیان - جمهوری اسلامی تنها نظاره گر روابط میان ایالات متحده آمریکا و کره شمالی بود. این نظاره گری همراه با دلهره و نگرانی است چرا که پس روشن شدن تکلیف کوبا به طور نسبی در دوره ریاست جمهوری پرزیدنت اوباما، اکنون نوبت کره شمالی و سپس ایران است.

در جریان بهار عربی که منجر به سقوط دیکتاتوری های نظامی قذافی و مبارک شد، اگرچه جمهوری اسلامی آن را در امتداد انقلاب اسلامی خود می دید اما در نگاهی دیگر، سقوط صدام حسین، استعفای پرویز مشرف، تضعیف حکومت مرکزی سوریه و بشار اسد و همچنین تلاش های افرادی چون محمود عباس برای یافتن راهی به سوی صلح با اسرائیل، تنها دیکتاتور حاکم و شرارت ورز منطقه، علی خامنه ای است که راهی برای وی پس از این تغییر و تحولات در جهان باقی نمانده است.

حتی اگر به وضعیت ونزوئلا نگاه شود، این کشور نیز در پی بحران های به وجود آمده، دیگر نمی تواند متکی به دیکتاتوری مادورو ادامه مسیر بدهد.

چاوزیسم در ونزوئلا نیز طرحی شکست خورده است و چپ گرایان رو به افول هستند.

همچنین پیمان نانوشته بستن روسیه و اسرائیل در خصوص حضور نظامی ایران در سوریه، شرایط را برای دیکتاتوری نظامی-دینی خامنه ای در تهران سخت تر می کند.

حکومت اسلامی ایران تنها می تواند دلخوش به نتایج مطلوب به دست نیامده در "هانوی" باشد اما روی دیگر این سکه این است که گفت و گوها شکل گرفته و گنبد آمریکاستیزی "پیونگ یانگ" ترک برداشته است.

در تهران اما محافظه کاران که تا پیش از این، کره شمالی را به عنوان یک سیستم مقتدر نظامی روبروی واشنگتن می دیدند، اکنون سکوت کرده اند.

دست های گره خورده ترامپ و کیم جونگ اون با لبخندی هرچند ساختگی، در تهران تنها نظاره گر داشت.

همچنین در حالی که روی صحبت برهم صالح در عراق با علی خامنه ای در تهران است، اما به محض بازگشت از سفر اقداماتی را در دفتر کارش می کند که آنچنان با منافع بیت رهبری همخوانی ندارد.

دیکتاتور دینی ایران توان مدیریت نداشته و آنچنان سخنانش همچون "به دولت می گویم" و "مسئولین باید..." خریدار ندارد.

در چنین فضای پر التهابی، وزارت اطلاعات با فرافکنی، تلاش دارد اذهان عمومی را با چسباندن چند فیلم و ارائه آن به عنوان مستند در بهترین ساعت پخش تلویزیونی منحرف کند.

خامنه ای بر خلاف آنچه که می گوید قطعا عقب نشینی خواهد کرد. اقدامات او در گذشته نشان داده است که نه تنها یک بار که چندین بار عقب نشینی خواهد کرد.

آخرین تهدید او در رابطه با برجام، در حد حرف باقی ماند و شروطی که برای اروپا گذاشت بدون پاسخ ماند.

خامنه ای در خرداد ماه سال جاری، شروطی برای اروپا گذاشته بود که از دید او برای ادامه کار برجام باید به آنها عمل میشد.

۹ ماه پس از شرط گذاری توسط وی، اکنون وبسایت او بخش های جدیدی از جلسه وی با هیئت دولت را منتشر کرده است تا حقانیت خود را اثبات کند.

در این خبر که در اختیار خبرگزاری های داخلی قرار گرفته جمله "مردم را درباره بسته اروپایی شرطی نکنید" بولد شده است که نشان دهد وی از همان ابتدا نسبت به موضوع تعهدات اروپا درباره برجام خوشبین نبوده است.

پرسش این است؛ فردی که مردم را از قول خود مقدم و آنها را محق در دانستن اطلاعات جاری می داند، چرا بخشی از صحبت های خود را به انتشار عمومی نگذاشته است؟

از دید آملی لاریجانی، این مردم به درک و آگاهی سیاسی بالایی رسیده است؛ با این حال خامنه ای فکر می کند باید بخش هایی از سخنان خود را سانسور کرده تا در موعد مقرر منتشر کند!

آنچنان که مشخص است، رهبر جمهوری اسلامی نمی خواهد در وضعیت فعلی خود را مقصر نشان دهد و دست آویز او در اولین قدم، دولت است. او به قیمت حفظ آبروی سیاسی خود حاضر به نابودی تمام دولت است و خود را پشت آن مخفی می کند.

با این همه اما بعید است که بتواند تمام قصور را به گردن کارگزارانی بیندازد که بارها گفته اند هر اقدامی در دولت در خصوص برجام و پس از آن شده است، با چراغ سبز و اذن رهبری بوده است.

به گزارش ایلنا، مورخ ۴ خرداد ۹۷، علاءالدین بروجردی درباره اظهار نظرهای اخیر در مورد تخلف روحانی و عدم مشورت وی با رهبری در ادامه برجام می‌شد گفت: در جمهوری اسلامی ایران هیچ گام عملی بدون اذن رهبری توسط دولت برداشته نمی شود. طبق قانون اساسی مسئولیت سیاست‌گذاری در نظام بر عهده رهبری است و برهمین اساس هر اتفاقی به خصوص در عرصه حساس سیاست خارجه صورت می گیرد نمی تواند بدون اطلاع ایشان باشد.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy