ایران اینترنشنال - مقتدی صدر، یکی از رهبران با نفوذ شیعه عراق و رهبر جریان صدر، با اشاره به حضور شبهنظامیان حشد شعبی در مناطق به سیلزده ایران گفت کمک به مردم عراق باید در اولویت قرار بگیرد.
او شامگاه روز یکشنبه ۲۵ فروردینماه در صفحه توییتر خود نوشت :«اگر قرار است کمکی ارائه شود، اول باید به مردم عراق تعلق بگیرد بعد به کشورهای دیگر.»
مقتدی صدر در عین حال از کمکرسانی حشد شعبی به سیلزدگان ایران تشکر کرد، اما گفت که اولویت کمک رسانی باید به آسیبدیدگان سیلهای عراقی باشد.
-- مقتدى السيد محمد الصدر (@Mu_AlSadr) April 14, 2019
او در این زمینه افزود: « به خاطر تنوع مکانیسمها برای وحدت هدف در کشور هم که شده، باید تلاشمان را برای کمکرسانی به مردم خودمان در عراق اختصاص بدهیم.»
صدر تاکید کرد: «اگر عراقیها از مشکلات سیل رهایی یافتند آن وقت آمادهایم خواهیم بود تا به همسایگان خود، چه در ایران و یا دیگر همسایهها کمک کنیم.»
رهبر جریان صدر بدون نام بردن از حشد شعبی برای کمک رسانی به سیلزدگان افزود:«مسئولیت کمک رسانی به مناطق سیلزده تنها به عهده ارتش و برخی کمیتههای مردمی خودجوش منطقه و با یاری رساندن دیگر مناطق صورت گیرد و از ورود سیاستمداران پرهیز شود.»
توضیحات فرمانده حشد شعبی درباره حضور این گروه در خوزستان
در عین حال، ابومهدی المهندس، فرمانده گروه شبهنظامی حشد شعبی گفت نیروهای این گروه «برای کمک به سیلزدگان از جمله کمک به مردم روستاهایی که زیر آب رفتهاند»، در خوزستان مستقر شدهاند.
این گروه که در عراق فعال است، از ۲۳ فروردینماه امسال با ارسال تجهیزات مهندسی و ماشینآلات سنگین برای جلوگیری از گسترش سیل در خوزستان و ورود سیلاب به عراق، وارد ایران شد.
دو روز بعد رسانهها خبر دادند که یک کاروان از کمکهای این گروه نیز به خوزستان رسیده است.
به گفته ابومهدی، نیروهای حشد شعبی، چند هفته درگیر مهار سیل در موصل و بصره بوده و سپس با «کل توان خود» در حوزه مهندسی، بهداری و پزشکی به خوزستان آمدهاند.
این فرمانده نظامی روز یکشنبه در جلسه «مرکز مدیریت و کنترل حوادث مدیریت بحران خوزستان» نیز شرکت کرد.
او با اشاره به همکاری جمهوری اسلامی و این گروه در مبارزه با گروه دولت اسلامی (داعش) در عراق، گفت: « وظیفه خود دانستیم در مشکل فعلی که برای ایران ایجاد شده حضور داشته باشیم.»
علاوه بر گروه حشد شعبی، گروه شبهنظامی «فاطمیون» که از اتباع افغانستان تشکیل شده نیز در استان لرستان مستقر شدهاند.
گروههای حشد شعبی و فاطمیون، در جریان جنگ با داعش در عراق و همچنین دخالت نظامی ایران در سوریه به عنوان بازوهای نظامی نیروی قدس سپاه محسوب میشدند.
ابومهدی المهندس، فرمانده ارشد این گروه از نیروهای بسیار نزدیک به قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس، محسوب میشود.
سلیمانی نوزدهم تیرماه ۱۳۹۶ در یک سخنرانی عمومی گفت: «مهندس ابومهدی فرمانده حشدالشعبی توانست کلید درب انبارهای تسهیلات جمهوری اسلامی را در خدمت خودش بگیرد.» او خودش را «سرباز» ابومهدی معرفی کرد.
پلیس موصل با گروه شیعه مورد حمایت ایران درگیر شد
به گزارش رادیو فردا رسانههای عربی از وقوع درگیری بین پلیس عراق و شبهنظامیان موسوم به حشدالشعبی در موصل خبر دادهاند.
بنابر گزارشها، پس از آنکه شماری از ساکنان یکی از مناطق موصل در اعتراض به وضعیت اقتصادی دست به تجمع زدند و خواستار محدود شدن قدرت شبهنظامیان شدند، نیروهای حشدالشعبی تلاش کردند به آن منطقه بروند اما پلیس مانع از آنان شد و درگیریهایی بین دو طرف روی داد.
وبسایت خبری «صوت العراق» به نقل از یک منبع امنیتی گزارش داده که این درگیری شامگاه شنبه در یکی از مناطق غربی موصل روی داد و ساکنان مناطق اطراف، از بیم گسترش درگیریها، راههای ورودی به محلات خود را مسدود کردند.
شماری از رسانهها از زخمی شدن یک یا چند مأمور پلیس در این درگیریها خبر داده و برخی از رسانههای عربی نیز گفتهاند که این درگیریها صبح یکشنبه نیز تکرار شد.
حشدالشعبی (به معنای «بسیج مردمی») مجموعهای از شبهنظامیان عراق هستند که زیر نظر نیروی قدس سپاه پاسداران تأسیس شد.
در روزهای اخیر اعزام شماری از این شبهنظامیان به دو استان خوزستان و لرستان واکنشهای مختلفی را در ایران برانگیخته است.