ایران اینترنشنال - در ادامه واکنشها به موضوع قتل مصطفی قاسمی، یک روحانی در شهر همدان، رسانههای منتسب به حکومت ایران خواستار اعمال محدودیتهای بیشتر در فضای مجازی و کنترل فعالان مجازی شدند. خبرگزاری فارس، در همین رابطه با انتشار پستی در اینستاگرام، مهناز افشار، بازیگر زن سینمای ایران، را از مقصران قتل این روحانی همدانی معرفی کرد.
این خبرگزاری ادعا کرده است: «رسانهها به نقل از یکی از دوستان قاتل روحانی همدان نوشتند که علت قتل خبر دروغ مربوط به توصیه یک روحانی برای ازدواج زنان ایرانی با نیرویهای حشدالشعبی بوده است. از آنجا که خانم مهناز افشار هم در صفحه شخصی خود این شایعه ناروا را منتشر کردند، تعداد زیادی از کاربران با هشتگ #محاکمه_مهناز_افشار خواستار برخورد قضایی با وی شدند.»
#عکسمکث
-- Setareh (@HSetareh) April 29, 2019
ظاهرا پروژهی زدن مهناز افشار داره به جاهای باریک میکشه! pic.twitter.com/9rXoJBEvhf
افشار چند روز پیش توییتی از یک روحانی به نام سید مصطفی حجازی منتشر کرد که در آن از زنان ایرانی خواسته شده بود صیغه نیروهای شبهنظامی حشدالشعبی شوند که مدتی است وارد مناطق جنوبی ایران شدهاند. علت حضور این نیروها امدادرسانی به سیلزدگان عنوان شده است.
باشگاه خبرنگاران جوان روز یکشنبه هشتم اردیبهشتماه در خبری نوشت نام این روحانی، غفار دریاباری اهل مازندران است که «اصلا صفحهای در توییتر هم ندارد» و تصویرش «توسط ضدانقلاب به سرقت رفته و صفحات فیک آن را مورد سوءاستفاده خود قرار دادند.»
مهناز افشار توییتش درباره این فرد را از حساب کاربریاش حذف کرد اما حملههای کاربران عمدتا حامی حکومت ایران علیه او در توییتر همچنان ادامه دارد.این کاربران افشار را تلویحا به همدستی با «دشمن» و «عامل ناامن کننده فضای مجازی» خواندهاند.
در این بین اما عبدالله رمضانزاده، سخنگوی دولت اصلاحات، در توئیتر خود خطای پلیس در «تشخیص اولویتهای امنیتی کشور» را سبب اینگونه حوادث خواند و نوشت: «آنقدر حواسشان به افتادن روسری خانمها در داخل اتومبیل پرت شده است که تهدید علنی مسلحانه یک شرور را در دوسال اخیر ندیدهاند.»
مقامهای جمهوری اسلامی خواهان کنترل بیشتر فضای مجازی شدند
در این بین عبدالرضا رحمانیفضلی، وزیر کشور ایران و حسین نوری همدانی، یکی از مراجع تقلید، هم خواستار اعمال کنترل بیشتر بر فضای مجازی شدند.
رحمانیفضلی در یک پست اینستاگرامی که روز دوشنبه نهم اردیبهشتماه منتشر کرد، فضای مجازی را «بسترساز جنایات و اتفاقات تاسفبار» خواند. او گفت: «حتی در کشورهای تولیدکننده و میزبان این این تکنولوژی ارتباطاتی نوین، آزادی عمل کاربران تا مرز هرجومرجطلبی و ولنگاری در فعالیتهای اجتماعی مشاهده نشده و برای کاربران قوانین سختگیرانهای اعمال میشود.»
رحمانیفضلی در این پست ضمن درخواست از مردم برای مراقبت بیشتر و گزارش دادن تخلفات، بر ضرورت ایجاد «بسترهای مناسب و امن دیجیتالی برای کسب اطلاعات مردمی» تاکید کرد.
این واکنش وزیر کشور یک روز پس از سخنان مشابه آیتالله علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی در جمع فرماندهان نیروی انتظامی صورت میگیرد.
خامنهای در این دیدار از خرید و فروش اسلحه در فضای مجازی انتقاد کرده و گفته بود: «در برخی کشورها مانند آمریکا، خرید و فروش سلاح به علت منافع مافیای کمپانیهای اسلحهسازی آزاد است و برای مردم آن مشکلساز است، اما در کشور ما که چنین مشکلی وجود ندارد و خرید و فروش سلاح ممنوع است، باید جلوی آن گرفته شود».
همچنین حسین نوریهمدانی، مرجع تقلید، در واکنشی بر ضرورت «بومیسازی اینترنت» تاکید کرد و گفت: «بارها به آفتهای فضای مجازی اشاره داشتهایم و نسبت به کنترل و بومیسازی آن تذکر دادهایم اما متاسفانه مسئولان مثل خیلی از مسائل دیگر از جمله بهبود وضعیت اقتصادی و.. توجه نکردند.»
واکنشها به فعالیتهای مجازی قاتل این روحانی همدانی در اینستاگرام در حالی است که پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فرماندهی انتظامی استان همدان توضیح متفاوتی ارائه داده است.
به گزارش جوانآنلاین، فیروز سرخوشنهاد، رییس پلیس فتای همدان در این رابطه گفت: «این فرد تا هنگام وقوع قتل هیچگونه تصویری مبنی بر برنامهریزی و قصد قتل بر روی صفحه اینستاگرام خود بارگذاری نکرده بود که مورد پیگیری قرار بگیرد.»
مصطفی قاسمی، روحانی۴۶ ساله همدانی، صبح شنبه هفتم اردیبهشت در مقابل مدرسه علمیه آیتالله ملاعلی معصومی همدانی با ۲ گلوله به قتل رسید. بلافاصله پس از آن، شخصی به نام بهروز حاجیلو در صفحه اینستاگرام خود ادعا کرد که او به این طلبه شلیک کرده بود. او، صبح روز بعد پس از محاصره از سوی نیروی انتظامی استان همدان کشته شد.
حمله وحشیانه افراد ناشناس به علیرضا افتخاری